Groepsdetails Prive

Global Moderators

PWS TU Delft team

  • RE: Hoofdvraag

    Beste @StefanBruins,

    Ik denk dat het eerste deel van je deelvraag heel goed is, vooral als je "in hoeverre" verandert naar "Hoe"

    "Hoe kunnen biologische processen van menselijke veroudering wiskundig worden gemodelleerd?"

    De beperkingen zou ik specificeren in een deelvraag. Verder denk ik dat dit een uitstekende start is!

    geplaatst in Overige onderwerpen
  • RE: Kernenergie

    Beste @Victor_Oost

    Een erg interessant en actueel onderwerp heb je gekozen! Kernenergie lijkt voor velen de toekomst van van de energie industrie (ikzelf geloof daar ook in), echter zijn er natuurlijk technische en zeker economische aspecten die dat lastig kunnen maken. Ik zie dat je al wat onderzoek hebt gedaan naar andere soorten van kernenergie. Ik hoor graag welke vormen van kernenergie je allemaal al hebt gevonden en wilt bespreken in je PWS, dan kan ik zelf wat uitzoeken en daarna zouden we een gesprek kunnen plannen online of hier in Delft, laat maar weten wat en wanneer voor jou uitkomt!

    Groetjes,
    Liam van Vugt

    geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen
  • RE: Vliegtuigvleugels testen

    @SaraBink Hi Sara en Noor,

    Dit is zeker mogelijk. zouden jullie vrijdag om 13:30 op het science center van de TU delft kunnen zijn (van der burghweg, 1). Dan kom ik jullie die tijd ophalen!

    Karel

    geplaatst in Raketten
  • RE: PWS aardbeving bestendig bouwen in wolkenkrabbers

    Hallo Robbert, Thomas, Juul en Kandinsky

    Wat een interessant onderwerp hebben jullie uitgekozen voor jullie profielwerkstuk! Jullie kunnen zeker langskomen om jullie modellen te testen op onze trilplaat op de TU in Delft. Ook geef ik een workshop aardbevingsbestendig bouwen die jullie ook eerst zouden kunnen volgen, voordat jullie zelf aan de slag gaan. Jullie kunnen ook zonder de workshop langskomen om alleen jullie modellen te testen, maar dan raad ik aan eerst een zoomgesprek in te plannen om even te kijken wat het beste idee is en jullie wat tips te geven. Ik hoor graag wat jullie willen, want ik zie dat jullie graag in september langs willen komen dus dan zouden we ook later weer contact kunnen opnemen.

    Als jullie toch graag alvast een keer willen langskomen of een zoom gesprek online willen inplannen hoor ik het graag!

    Met vriendelijke groeten,
    Liz Loosen

    geplaatst in Gebouwen & bruggen
  • RE: Hulp bij profielwerkstuk: vliegwiel

    Hoi @CariceF,

    Wat een leuk onderwerp hebben jullie gekozen! Het opslaan van energie is natuurlijk van groot belang in de huidige energietransitie, en nadenken over manieren om die energie mechanisch op te slaan is erg interessant. Hoe ver zijn jullie al met de theorie van een vliegwiel? Ik hoor graag wat jullie zelf in gedachten hadden voor een ontwerp en dan kan ik verder meedenken met jullie!

    Groeten, Liam

    geplaatst in Machines
  • RE: Hulp bij PWS over AI + hersenanalyse(forensisch)

    Beste @P__P,

    Wat leuk dat je hiermee bezig bent! Het wordt wel een hele opgave om dit voor elkaar te krijgen.
    Voor je eerste AI model is het eigenlijk nodig om een heel robuuste dataset te hebben. Daarom zou ik aanraden dat je eerst op zoek gaat naar een EEG set waarin alle deelnemers precies dezelfde evenement ervaren. Denk bijvoorbeeld aan iets als "deelnemers verkeren in rust totdat op tijdstip X ze een pijnprikkel ondergaan". Het is haalbaarder om een model te bouwen dat een binaire voorspelling maakt.
    Dus "ervaart deze persoon op dit tijdsinterval wel of niet een pijnprikkel".
    Wanneer je een model hebt gebouwd dat een binaire voorspelling kan maken, kan je deze natuurlijk uitbreiden tot meer factoren.
    Ik zou de python library SKlearn gebruiken om te beginnen. Persoonlijk vind ik een Random Forest Classifier model het beste model om als eerste bouwen, omdat het uitstekende performance kan hebben, terwijl het nog "explainable and interpretable" is.

    Heb je al wat ervaring met programmeren in python?

    M.v.g
    Tadjiro Velzel

    geplaatst in Informatica
  • RE: PWS Röntgenstraling en DNA

    Hey @MariaSazanovich,

    Dat is een goed idee inderdaad! Zouden jullie mij de volgende gegevens kunnen mailen naar scholierenlab@tudelft.nl:
    -Voornaam, achternaam, voorletters, nationaliteit, paspoortnummer/id-kaartnummer (niet via het forum)

    De beveiliging bij het RID is namelijk nogal streng en alleen mensen die geregistreerd zijn als bezoeker kunnen op die dag naar binnen. Ik zal jullie dan ook meteen het aanvraagprotocol van het experiment toesturen. Zodra ik deze gegevens heb dan kan ik voor jullie een datum gaan inplannen, ik laat jullie weten zodra ik reactie ontvang! Wel stel ik voor om via het forum te blijven communiceren, dat werkt voor mij beter dan de mailbox.

    Groetjes,
    Lennard

    geplaatst in Natuurkunde Overig
  • RE: Plastic afbreken

    Hoi @Scuti,

    Wat een interessant onderwerp voor je Profielwerkstuk. Het is een erg actueel probleem, dus heel goed dat je er mee bezig bent.

    Het is goed om van te voren na te denken over welk plastic je het wilt onderzoeken. Er zijn veel verschillende soorten plastic (PET, PP, Polystryreen) en die worden ook verschillend opgegeten door de meelwormen. Als je kiest voor een soort kan je je onderzoek een stuk specifieker (en dus ook makkelijker te onderzoeken) maken.

    Voor het uitvoeren van je experiment zou je kunnen denken aan het meten van het verschil van gewicht voor en na dat de plastic met meelwormen zijn gecombineerd. Dit kan je inzicht geven in hoeveel plastic de meelwormen hebben geconsumeerd.

    Voor een tweede experiment zou je kunnen kijken naar de overleving van meelwormen met een plastic dieet of 'normaal' dieet. Ik kan me namelijk voorstellen dat de meelwormen een minder voedzaam dieet binnenkrijgen als ze alleen plastic eten.

    Ik hoop dat je hier iets uit kan halen. Laat het vooral weten als je vragen hebt!

    Groetjes,
    Bjorn

    geplaatst in Scheikunde & Biologie
  • RE: PWS Röntgenstraling en DNA

    Hey @MariaSazanovich,

    Het is vanuit veiligheid oogpunt nogal een lastig experiment om te regelen, dus vandaar dat er wat meer tijd overheen gaat. Excuses dat het daarom voor 23 april niet gaat lukken. De week nadat jullie terug zijn, derde week van mei, zal het zeker geregeld zijn! Ik hou jullie op de hoogte.

    Groetjes,
    Lennard

    geplaatst in Natuurkunde Overig
  • RE: Energie opwekken met geluid

    Hey @Simon123,

    Dat is zeker een prima experiment! De scope is hier misschien nog wel wat overkill, het zou ook gewoon met een multimeter kunnen. Je weet immers toch al wat de frequentie gaat zijn, dit is hetzelfde als de frequentie van het geluid dat je er op af stuurt. Het zou wel interessant zijn om meerdere parameters te variëren, denk bijvoorbeeld aan de intensiteit van het geluid, frequentie van het geluid, en de hoek van inval op het piëzo (er zijn er vast nog een hoop te bedenken).

    Als jullie een toongenerator op school hebben (of iets dat als toongenerator dienst kan doen), zou ik aanraden om dit experiment gewoon op school uit te voeren, het voegt immers niet zo veel toe om naar Delft te komen. Als je dan de resultaten hier bespreekt, dan denk ik graag met je mee. Mocht je bijvoorbeeld te veel last hebben van trillingen, of is je toongenerator of multimeter niet nauwkeurig genoeg, dan kunnen we altijd nog proberen om het experiment hier te herhalen met betere apparatuur.

    Veel succes en hou me vooral op de hoogte!

    Groetjes,
    Lennard

    geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen