• RE: Terraforming Mars (atmosfeer)

  @karima
  Hallo Karima,

  Ik weet dat je vraag eigenlijk aan Jonathan is, maar wellicht kan ik je verder helpen. Ik hoor graag als je een specifieke vraag hebt of ergens vastloopt.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne

  geplaatst in Overige Proefjes
 • RE: Aspirine synthese molariteit

  @mm___alm

  Ik heb het voorschrift naar je gemaild.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene
  PWS TU Delft

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: Experiment ademhaling

  Hoi Félinn,

  Heb je al je onderzoeksvraag en deelvragen bedacht? Want als je goed weet wat je wil gaan onderzoeken kunnen we daarbij een experiment bedenken. Als jij een hoofd en deelvragen deelt kan ik met je meedenken.

  Ik hoor graag van jullie!

  Met vriendelijke groet
  Ismene
  PWS TU Delft

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: F1 auto perfectioneren

  Hallo @Manos ,

  Leuk onderwerp! Het klinkt alsof jullie een zogenaamd sensitivity analysis willen doen. Je kiest een maatstaf die je wil optimaliseren zoals in jullie geval misschien rondetijd. Vervolgens kies je aspecten die die maatstaf beïnvloeden zoals gewicht, grip, aerodynamica. Om een model te maken moet je weten hoe deze aspecten invloed uitoefenen door formules. Zo kan gewicht de start erg beïnvloeden door de formule F=m*a. Al deze formules koppel je samen en vervolgens pas je steeds een onderdeel aan om te kijken welke het meeste invloed heeft. Kortom, om een model te maken moet je veel weten over alle weerstanden die op de auto werken. Ik kan dus zeker aanraden een literatuuronderzoek te doen!

  groet,
  Midas

  geplaatst in Raketten
 • RE: PWS Vismigratierivier

  @LarsP
  Beste Lars en Rinze,

  Dat is een interessant onderwerp zeg. De lengte zal zeker van invloed zijn, als de rivier te lang is zullen de vissen niet het zoete water tijdig kunnen bereiken.
  Door alleen foto's te maken van verschillende locaties in de rivier en dit naderhand te analyseren, krijg je een empirisch resultaat. Dit is in sommige gevallen prima, maar als er gebruikt gemaakt geworden van methodes die meer feitelijk zijn dan wordt dat ten zeerste aangeraden. Dit omdat de meetresultaten dan nauwkeuriger worden. Twee grote verschillen tussen zoet en zout water zijn gewicht en natuurlijk zoutgehalte. Wellicht kun je een methode verzinnen om zo snel mogelijk het zoutgehalte of gewicht te bepalen?
  Je kan voor verdere informatie over het ontwerp in het Engels proberen te zoeken via Google Scholar. Ik durf niet te zeggen of de TU Delft specifiek onderzoek naar dit ontwerp heeft gedaan.

  Groeten Stijn

  geplaatst in Water & boten
 • RE: Invoer CO2 belasting

  @klaaswijnsma
  Beste Klaas en Guus,

  Het verlagen van de zogenoemde greenhouse gasses is een complex probleem. CO2-uitstoot heeft voor ongeveer 73% aandeel in de opwarming van de aarde, met methaan op de tweede plaats met 18%.
  Wij vanuit het PWS-team raden aan om je hoofdvraag zo te stellen dat er niet simpelweg een ja of nee antwoord op gegeven kan worden. Mijn advies zou zijn als om de hoofdvraag zo aan te passen dat er een open maar toch duidelijk antwoord op gegeven kan worden. Naar ons idee ga je zo meer informatie vergaderen om je hoofdvraag echt goed te kunnen beantwoorden. Het kan ook zijn dat je school juist voorkeur heeft voor een gesloten vraag, overleg dit even met je docent!
  Zelf heb ik weinig ervaring met een econometrisch model, wel zou ik jullie kunnen helpen met wat je precies zou willen onderzoeken. Probeer eerst duidelijk in kaart te brengen wat precies de maatregelen zullen worden. Wanneer deze duidelijk zijn, kun je een toekomstvoorspelling maken, niet alleen kostentechnisch maar ook milieutechnisch. Denk er natuurlijk aan dat investeringen in CO2-neutrale systemen in het begin veel investeringen met zich mee brengen, en zich op lange termijn terug zullen verdienen.
  Momenteel wordt er met toekomstvoorspellingen rekening gehouden vaak rekening gehouden met een high, medium en low variant. Kijk bijvoorbeeld naar de populatiegroei in de toekomst.
  Hopelijk kunnen jullie hier verder mee!

  Groeten Stijn

  geplaatst in Overig
 • RE: PWS lasvervorming

  @Kornelis-Dekinga
  Top, ik zie ze wel verschijnen!

  geplaatst in Natuurkunde Overig
 • RE: Het probleem van de plastic soup

  @Noa-Denise
  Hoi Noa,

  Dat ligt er nou net aan hoe diepgaand jouw vragen zijn! Wat voor vragen zou je willen stellen?
  Zelf weet ik dat er vooral gefocust wordt op de zogenoemde gyres, er zijn hier vijf van. Hierbij zal men vooral installaties willen gaan plaatsen.
  Wellicht ken je de Plastic Soup Foundation al, deze is veel in het nieuws geweest de laatste tijd. Zou hierop zeker een kijkje nemen!

  Groeten Stijn

  geplaatst in Overig
 • RE: Kraanwater/Drinkwater

  @Esra-Kaya
  Hee Özlem, Nimra en Esra,

  Helaas heb ik nog geen update voor jullie, ik ga nogmaals rondvragen om te kijken of er iets bijpassends voor jullie te vinden valt!

  Groeten Stijn

  geplaatst in Drinkwater
 • RE: Tsunami

  @Lynn
  Hoi Lynn,

  Momenteel ben ik nog in afwachting van een mail, ik hou jullie op de hoogte!

  Stijn

  geplaatst in Water & boten

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.