• RE: Shampoo

  @Lina-en-Suzanne
  Beste Lina en Suzanne,

  Om een beter beeld te krijgen zou ik graag je hoofd- en deelvragen willen inzien.
  Welke scheidingstechnieken hadden jullie in gedachten? Als je nu al weet dat het niet op school kan, dan heb je als het goed is al nagedacht over de verschillende technieken die onderzoeken.
  Als dit duidelijk is, kunnen we samen kijken welke mogelijke proef je hieraan kan verbinden.

  Groetjes Stijn

  geplaatst in Scheikunde overig
 • RE: Biomimicry

  @MvS ,

  Dat zou eventueel mogelijk kunnen zijn. Nogmaals, jullie moeten wel iets specifieker zijn over wie jullie willen interviewen. Er zijn namelijk bij verschillende faculteiten vast mensen bezig met een onderzoek dat geïnspireerd is door de natuur. Wat is jullie onderzoeksrichting? Waar zitten jullie in het proces van jullie PWS?

  geplaatst in Natuurkunde
 • RE: PWS Armprothese

  Hallo @Nawal ,

  Ik kan daar bij helpen. Bedenk goed wat je wilt dat de robotarm moet kunnen. Stel dus een programma van eisen op. Zo kun je namelijk zogeheten sensoren en actuatoren gaan selecteren. Bijvoorbeeld: De arm moet met X kracht in richting X kunnen bewegen dus heb ik een servomotor nodig van X vermogen.

  Laat maar weten als ik nog ergens mee kan helpen.

  Groet,
  Midas

  geplaatst in Elektronica
 • RE: Hersentumoren

  Hallo @Jewa ,

  Interessant onderwerp! Wat voor proefje zouden jullie willen uitvoeren?

  Groet,
  Midas

  geplaatst in Het menselijk lichaam
 • RE: PWS aluminium pannen

  Hoi Maren!
  Leuk onderwerp! Ik denk inderdaad dat dat te doen zou kunnen zijn met AAS, maar die methode kan ik op het Science Center helaas niet doen. Ik zal eens rondvragen of er een plek is waar dit wel zou kunnen, dan kunnen we het samen uitvoeren. Misschien is het een idee om ook vast naar een alternatieve manier te zoeken om dit te meten/uit te rekenen. Hadden jullie al andere ideeen?
  Groetjes Coco

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: Demagnetiseren van magneten dmv een wisselstroom

  Hoi Tessa en Janneke,
  Helaas kan ik met jullie niet werken met hogere stroom en spanning dan jullie nu noemen. Dus langskomen op de TU Delft heeft daarvoor niet echt zin. Wel wil ik jullie graag helpen met andere vragen die jullie hebben over jullie PWS! Ik hoor het graag!
  Groetjes Coco

  geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
 • RE: PWS Supergeleiding

  Hoi Daniela!

  Wat een leuk en interessant onderwerp. Wij hebben op het Science Center een opstelling waarmee wij magneetjes kunnen locken aan een supergeleider. Helaas hebben we geen elektromagneet waarmee we dit kunnen. Als jullie toch geinteresseerd zijn in de opstelling kunnen jullie een keer langskomen zodat we dit samen kunnen doen? Het is wel vooral een demo, er is niet zo veel aan te meten.

  Groetjes Coco

  geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
 • RE: Tritium breeding in kernfusie reactoren.

  Hoi Thijs,

  Ik denk dat we beter via het forum contact kunnen houden, want dan kunnen andere geinteresseerden ook wat leren van jouw vragen!
  Je bent goed op weg met duidelijke hoofd- en deelvragen! Heb je een concrete vraag waarmee ik je kan helpen?

  geplaatst in Brandstoffen & biobrandstoffen
 • RE: Antimaterie als brandstof

  Hoi Marit! Ik denk eerlijk gezegd dat een praktisch onderzoek met anti-materie niet gaat lukken in jullie profielwerkstuk. Anti-materie moet gemaakt worden en dat kunnen wij op de TU Delft niet met jullie doen.
  Hier heb ik een uitgebreide uitleg (niet een publicatie, maar wat lager niveau) waarin wordt uitgelegd waarom anti-materie zo moeilijk te maken is. Ik denk daarom dat jullie je voor jullie PWS moeten focussen op een theoretisch onderzoek.

  geplaatst in Natuurkunde Overig
 • RE: Wetenschappelijk artikel

  ik heb het je gestuurd!

  geplaatst in Natuurkunde Overig

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.