• RE: Duurzame plastic maler

  Hoi Suhed en Guus,

  Wat een gaaf onderwerp. Daar kan ik jullie zeker bij helpen!

  Groet,
  Midas

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: Optimale hoek van een planerende romp

  Hallo @M-de-ridder ,

  Ik zou niet weten of ik data heb waarbij ik je specifiek met jouw probleem kan helpen. Wel ben ik nog bezig met een sleeptankworkshop organiseren begin 2020. Ik hou je op de hoogte als ik daar meer over weet!

  Groet,
  Midas

  geplaatst in Water & boten
 • RE: PWS Duurzame Boot

  Hallo @Don-Aksoy ,

  Wat is jullie hoofdvraag? Wat wil je uiteindelijk onderzoeken? Moet je boot duurzaam, snel of misschien juist heel goedkoop zijn? Kijk even op onze site bij het stappenplan voor otnwerpen. Het hangt namelijk heel erg af van het doel van de boot welk soort aandrijving je kiest.

  Succes!
  Midas

  geplaatst in Overig
 • RE: Excursie O&O architectuur vwo 5

  @JPStehr
  Beste Jarno,

  Interessant project zeg! Het ontwerp en de daadwerkelijke realisatie van een gebouw is een complex proces waar veel partijen bij betrokken zijn. Aan wat voor vragen zaten jullie zoal te denken? Wellicht dat ik genoeg kennis in huis heb om jullie vragen al te kunnen beantwoorden. Professoren hebben het erg druk, dus er moet een goed plan zijn voordat ik dit een voorstel kan doen voor een gesprek.

  Groeten Stijn

  geplaatst in Projecten
 • RE: Aarbevingen

  @Stijn-Teule
  Hoi Thomas en Stijn,

  Interessant specifiek onderwerp hebben jullie gekozen voor je PWS!
  Dat is zeker mogelijk. Aankomende donderdagmiddag geef ik de workshop Aardbevingen, lijkt jullie dit wat en is dat nog haalbaar? De link geeft een beschrijving van wat we op deze middag allemaal gaan doen.
  Let er altijd op dat met schaalmodellen de stijfheid per oppervlak afneemt blijft, terwijl de massa in driedimensionaal afneemt. Lang verhaal kort, kom het erop neer dan schaalmodellen met dezelfde verhoudingen als de werkelijke huizen veel stijver zijn, en dus minder meetrillen. Hierdoor kan je slechter de verschillen zien tussen de schaalmodellen. Tijdens de workshop wordt er veel aandacht besteed om dit te voorkomen.
  Als het donderdag niet mogelijk is, sta ik ook natuurlijk open om een ander moment af te spreken. Ik zal dan wel een verkorte versie geven van de presentatie. Wellicht tot donderdag!

  Groetjes,
  Stijn

  geplaatst in Grond- & aardwetenschappen
 • RE: Seismograaf testen

  @Suzanne123
  Beste Joleen en Suzanne,

  Ik heb toevallig nog een aantal maanden geleden rondgevraagd naar het bestaan van een seismograaf, met als resultaat dat men momenteel op de afdeling Grondmechanica geen seismograaf tot beschikking heeft voor onderzoek.
  Wellicht dat er een kenniscentrum op het gebied van aardbevingen jullie verder zou kunnen helpen?

  Groeten,
  Stijn

  geplaatst in Natuurkunde Proefjes
 • RE: Het digitaliseren van geheugen

  Hey @Koen_p

  Wat voor onderzoeken onze onderzoeksgroepen doen aan de TU Delft kun je op deze pagina vinden. Stel op je meeloop middag ook gerust vragen over aan je nanobiologie studenten! Ook al denk ik dat het meer in het vakgebied van Informatica ligt kunnen zij je misschien ook verder helpen.

  Om wat beter aan te sluiten op jouw speciefieke onderwerp van geheugen digitaliseren kun je denk het beste kijken naar deze onderzoeksgroep. Die doen niet per se onderzoek naar het digitaliseren van het geheugen maar wel veel onderzoek naar de samenwerking tussen robots en mensen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Het menselijk lichaam
 • RE: Lichtgevende algen kweken

  Beste Koen,

  Wat voor een zeedieren denkt jou leraar aan die wel goed zou werken? Want ik heb al andere groepjes gehad waarbij deze proef met de inktvissen wel gelukt is. Helaas kom ik ook niet in die andere link en ik heb daar ook geen inlog gegeven voor want dat bericht is van mijn voorganger.

  Groetjes,
  Ismene

  geplaatst in Bacteriën & virussen
 • RE: Medicijnresten in water

  Beste leerlingen,

  Jullie deel en hoofdvragen zien er al goed uit! Maar bij welke deel vraag zouden jullie graag een practisch onderzoek willen doen? Dan kan ik iets specifieker gaan nadenken over wat jullie misschien zouden kunnen doen.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: Aquifer inhoud berekenen

  Beste,

  Dat kan je berekenen met deze formule Q=mc(delta) T. Hierin staat de Q voor de hoeveelheid warmte die wordt afgestaan, m voor de massa, c voor de soortelijke wartme en delta T voor de temperatuur verandering. De soortelijke warmte is een eigenschap van de stof die je gebruikt en geeft aan hoe snel een stof warmte afgeeft of opneemt.

  Als je al deze gegeven weet kun je bereken hoeveel warmte er vrij komt. En dan weet je hoeveel warmte je boiler op moet nemen. En dan kun je de formule omschrijven naar hoeveel massa je couler moet hebben.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

  Groetjes,
  Ismene

  geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.