• RE: Spieren en spierkracht

  Ha @WouterPWS,

  Erg leuk! De biologische kant van dit PWS onderwerp is natuurlijk veelzijdig en biedt veel mogelijkheden voor richtingen waarin je onderzoek kan doen. Een tip die ik je sowieso mee wil geven is dat als je opzoek bent naar wetenschappelijke bronnen, kan je erg veel vinden als je Engelse zoektermen gebruikt op Google Scholar. Ik heb hier bijvoorbeeld een artikel gevonden over een limiterende factor bij de sterkte van spieren of hier een artikel waar ze op genetisch niveau kijken naar spierziekten. Maar als ik termen zoek als "effect of muscle training", "role of genetics in muscle recovery", o.i.d. krijg je ontzettend veel interessante artikelen waar je misschien nieuwe invalshoeken uit kan halen. :)

  Heel veel succes!

  Groetjes,

  Lisa

  geplaatst in Het menselijk lichaam
 • RE: PWS Seismograaf bouwen

  Hoi Harm en Maxim,

  Ik help jullie graag met jullie PWS! Hier op het forum kunnen jullie je vragen stellen en help ik jullie zo snel mogelijk.
  Ook kunnen we een keer videobellen als jullie daarin geïnteresseerd zijn.
  Ik hoor het graag!

  Groeten Coco

  geplaatst in Grond- & aardwetenschappen
 • RE: Fractale antenne

  Hi Max,
  Ik ben zelf niet erg bekend in dit gebied. Ik ga even voor je rondvragen of er iemand is die dit goed weet. Ik kom bij je terug!
  Groeten Coco

  geplaatst in Elektronica
 • RE: natpws exoskelet/active beenprotheses

  Hallo @saschawesterbaan ,

  Ik heb je een privébericht gestuurd!

  geplaatst in Natuurkunde
 • RE: Bacteriofagen

  Beste @Jenniferdj,

  Vanuit de TU Delft wordt er onderzoek gedaan naar bacteriofagen op het lab van Dr.ir. S.J.J. Brouns. Helaas hebben wij geen direct contact met hem, maar je kan zeker proberen om contact met hem of iemand van zijn onderzoeksgroep op te nemen!

  Succes!

  Groetjes,

  Lisa

  geplaatst in Bacteriën & virussen
 • RE: Onderzoeksmethode bij ontwerpen

  Beste @Indra-Tjee,

  Wij zijn niet actief betrokken bij het proces dat vanuit de school wordt aangegeven. Je kan ons altijd alle inhoudelijke vragen stellen op het moment dat je meesterproefgroepje daar behoefte aan heeft.

  Ik hoop je voldoende te hebben ingelicht.

  Groetjes,

  Lisa

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: Website met enquete en testje

  Hey @Feline-H

  Geinig PWS onderwerp heb je verzonnen zeg. Mag ik vragen in wat voor programmeer talen je wel ervaring hebt? Dan kan ik beter inschatten op wat voor manier ik je goed verder kan helpen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de enquete fysiek bij proef personen af te nemen, dat scheelt veel tijd en moeite en dan draai je de focus van je PWS meer op je onderwerp. Met maar 80 uur in een PWS kun je misschien al teveel tijd kwijt zijn aan het bouwen van deze website/enquete en blijft er niet genoeg tijd over voor het analyseren van alle resultaten.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Informatica
 • RE: Tanden bleken

  Beste @Elt,

  Om een experiment uit te voeren bij je PWS onderwerp is het ontzettend handig om eerst je hoofd- en deelvragen op te stellen. Het doel van het experiment is namelijk om één van je deelvragen/ de hoofdvraag te ondersteunen. Ook is het fijn om voor jezelf in kaart te brengen wat voor soort experiment je uit wil voeren. Wil je bijvoorbeeld echt de scheikundige kant op, of misschien wel meer de technische of biologische kant? Verder kan je altijd inspiratie op doen op ons forum door simpelweg jouw PWS onderwerp in te typen in de zoekbalk, dan komen er automatisch posts tevoorschijn die daarmee te maken hebben.

  Hopelijk kan je hier iets mee!

  Groetjes,

  Lisa

  geplaatst in Scheikunde & Biologie
 • RE: Nylon-6,6

  Beste @Schaap,

  Om specifiek antwoord te geven op de situatie die je omschrijft, heb ik eigenlijk jullie stappenplan nodig en de bronnen waar deze stappen vandaan komen. Maar om jullie z.s.m. een antwoord te geven heb ik zelf even het productieproces opgezocht. Ik heb hier gevonden hoe de reactie van adipinezuur en 1,6-hexaandiamine (ik neem aan dat jullie doelen op deze chemische structuren) tot nylon-6,6 plaatsvindt om moleculair niveau. Ik ben benieuwd naar jullie beredenering achter het toevoegen van CO2 ipv stikstof. Om erachter te komen of CO2 ergens reageert met één van de stoffen zou je een soortgelijk mechanisme als op de pagina die ik stuurde moeten gaan maken.

  Hopelijk hebben jullie nu een richting waarin je kan kijken. Ik hoor graag van jullie.

  Groetjes,

  Lisa

  geplaatst in Scheikunde overig
 • RE: Spieren en spierkracht

  Hoi @WouterPWS!

  Voor inspiratie over je PWS onderwerp raad ik je zeker aan om even rond te kijken op ons forum! Je kan bijvoorbeeld via de zoekbalk zoeken naar posts die gaan over spieren, misschien kom je iets tegen wat je nog had bedacht. Verder kan je alle kanten op met spieren, bepaal voor jezelf of je het bijvoorbeeld vanaf een biologisch of natuurkundig perspectief wil bekijken, of dat je juist iets met technologie en spieren wil doen. Als je al iets meer een richting hebt gevonden kan ik altijd wat relevante artikelen voor je zoeken :).

  Succes!

  Groetjes,

  Lisa

  geplaatst in Het menselijk lichaam

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.