• RE: PWS Supergeleiding

  Hoi Inge!

  Ik heb nog geen proef met druk en supergeleiders kunnen bedenken die ik met je uit zou kunnen voeren. Daarvoor is de apparatuur helaas op het science center niet beschikbaar.

  Wel zouden we een circuit kunnen bouwen met daarin een supergeleider en een gewone weerstand (zoals een lampje). Door de spanningen in het circuit te meten op kamer temperatuur en lage temperatuur zou je zo kunnen uitrekenen hoe ver de weerstand gedaald is. Deze proef is denk ik niet te moeilijk uit te voeren.

  Ik heb de opstelling van deze proef zelf nog nooit gebouwd en dus niet klaar staan op het science center. Als je er dus iets in ziet, moet je het op tijd laten weten, dan kan ik het met je voorbereiden!
  Als je een andere leuke proef weet, hoor ik het ook heel graag!

  Groeten Coco

  geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
 • RE: Rollatorproject

  De rollator achterwaarts de stoep op trekken lijkt me eigenlijk niet echt een fijne handeling voor de oudere. Ik bedoelde eigenlijk dat je het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij de persoon plaatst waardoor de oudere door een klein beetje te leunen op de handvatten (die je wat langer kunt maken voor een grotere arm zodat je meer kracht kunt leveren) het voorwiel een beetje omhoog kan kantelen. Vervolgens loopt ze vooruit met het voorwiel op de stoep en doet het drie-wielen mechanisme de rest door te draaien wanneer het mechanisme de stoep raakt. Dan hoef je niet achteruit te lopen en te tillen. Je zou misschien aan de voorkant van de rollator het zitje van de oudere kunnen maken zodat je het zwaartepunt met het kindje wel achterin houdt. Voor stabiliteit kun je de voorwielen misschien wat verder naar voren zetten.

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: Rollatorproject

  Hee @Amalia ,

  Daar hebben jullie een goed punt. Je zou er voor kunnen kiezen om alleen het achterwiel aan te passen met het drie-wielen systeem. Als je zorgt dat het zwaartepunt ver achter het midden ligt zou het weinig inspanning vereisen om het voorwiel op de stoep te kantelen. Het voorwiel kun je dan gebruiken om te sturen. Is dat een optie?

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: Rollatorproject

  Hoi Amalia,

  Dat is inderdaad een moeilijke opgave. Hebben jullie al onderzoek op internet gedaan naar vergelijkbare systemen? Zo zijn er rolstoelen die op trappen kunnen rijden of brancards die van trappen af kunnen rollen. Misschien kunnen jullie kijken wat al goed werkt en dat gebruiken en zelf een beetje aanpassen. Ik ben persoonlijk het meeste fan van jullie eerst concept. Dit is lekker simpel en werkt als het goed is vrij makkelijk. Het tweede concept vereist een grote beugel op een onhandig plaats waar je als nog kracht op moet gaan zetten. Probeer met dit soort problemen het vooral niet te complex te maken. Een elektrisch systeem duurt vaak een tijdje om in werking te stellen dus het derde systeem is ook niet echt mijn favoriet. Probeer anders een schematische tekening te maken van een stoep en een wiel die er tegenaan komt en kijk welke krachten er op komen te staan. Misschien geeft jullie dat inspiratie.

  Groet,
  Midas

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: PWS Supergeleiding

  Hoi Inge,

  Ik denk dat je in dat geval een kleine redeneer fout maakt. Supergeleiding en gewone geleiding hangen van andere natuurkundige principes af. Dus constateren dat druk op de een een effect heeft, betekent niet direct dat het op de ander ook een effect heeft. Ik ga er even over nadenken, omdat ik dit zelf ook moeilijk in een proef te vatten vind.
  Ik laat van mij horen? Zou je kunnen vertellen in welke fase van je PWS je nu bent, en wanneer je proef goed gedefinieerd moet zijn?

  Groetjes!

  geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
 • RE: Energie opwekken aan boord een schip

  Ik heb de feedback naar mevrouw Verkerk gestuurd!

  geplaatst in Technasium
 • RE: De Briggs Rauscher reactie

  Beste Veronia,

  Excuses voor de late reactie. Bij een briggs-rauscher reactie vind er een oscillerende reactie plaats. En ook weten jullie waarschijnlijk al dat het reactie mengsel van kleur veranderd tijdens de reactie. De kleur van het mengsel is een goede indicator op welke 'plek/ moment' de reactie zich bevind. Als jullie verschillende parameter zoals temp of concentratie gaan veranderen kunnen jullie je gaan focussen op de tijd die het kost om het mengsel van kleur te laten veranderen.

  Zelf denk ik ook dat dit beter gaat werken dan met een calorie meter.

  Als jullie nog meer vragen hebben hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Ismene

  geplaatst in Scheikunde & Biologie
 • RE: PWS Supergeleiding

  Hoi Inge, bedoel je dan dus de weerstand meten over een normale weerstand bij hoge druk? Of over een supergeleider bij hoge druk?
  Groeten Coco

  geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
 • RE: Energie opwekken aan boord een schip

  Hallo @EVhengel ,

  Ik heb geen bericht ontvangen van mevrouw Verkerk. Ik neem aan dat ik een feedbackformulier moet invullen? Die moeten jullie dan ook nog even delen.

  geplaatst in Technasium
 • RE: Duurzame plastic maler

  Hoi Guus,

  Zo te zien is het jullie niet gelukt het feedbackformulier te uploaden dus die moeten jullie ook mee sturen. Ik stuur jullie een privé bericht met mijn mailadres.

  geplaatst in Meesterproef

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.