• RE: Synthese paracetamol

  Beste @Percival

  Het aspirine voorschrift ligt in je mailbox. Opnieuw het verzoek aan de scholier die het voorschrift wil ontvangen, plaats je e-mail niet hier op het forum. Dan kan iedereen je zomaar spam opsturen. We traceren je e-mail die je gebruikt heb voor het maken van je account dus je hoeft hem niet hier te plaatsen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: PWS autonome pacemaker

  Hoi Loes en Yrza,

  Origineel onderwerp voor jullie profielwerkstuk. Ik durf niet te zeggen of de TU Delft deze tot haar beschikking heeft.
  Momenteel is @lisamelman, die jullie wellicht verder zou kunnen helpen, op vakantie. Ze kan pas eind augustus reageren.
  Je zou een mail kunnen sturen naar Erasmus Universiteit Rotterdam / Medisch Centrum of Universiteit Leiden / LUMC met de vraag of zij jullie hiermee verder kunnen helpen.

  Met vriendelijke groet,
  Stijn

  geplaatst in Natuurkunde Proefjes
 • RE: Artificial intelligence

  Hey @Sarah123

  Een PWS over Artificial Intelligence (AI) is een heel breed onderwerp en ik zou je op je hart willen drukken dat je bezig gaat met het afbakenen van je project. Wat voor gedeelte van AI vind je het interessantst? De combinatie robot en mens? En de interactie daartussen? Of juist de brein van de robot en hoe het problemen oplost. Of vind je juist de sensoren die een robot gebruikt en hoe die om zich heen kan 'kijken' interessant. Dit zijn brede verschillende aspecten die allemaal komen kijken bij een robot of AI en waar je op kunt focussen in jouw PWS.

  'Complexe puzzels' oplossen die je noemt in je vraag is namelijk niet zozeer een AI of robot probleem maar een wiskundig of programmeer probleem. Voor je PWS een systeem creëren die een sudoku kan oplossen kan namelijk ook volledig digitaal, dan moet je alleen je sudoku vertalen in iets wat je computer kan inlezen.

  Als je echt wilt programmeren kun je kijken naar de programmeertaal Python. Een simpele maar krachtige programmeertaal die ook wordt geleerd aan de eerstejaars studenten aan de TU. Als je het liever theoretisch houdt kun je onderzoek doen naar 'P of NP problemen'.

  Kortom, je huidig onderwerp is nog heel breed en kan alle kanten op. Ik zou het proberen af te bakenen en echt te focussen op iets wat jullie interessant vinden, dan kan ik je goed verder helpen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Informatica
 • RE: Onderzoek naar Hyperloop!

  Hoi @Coendewit2004, Coco is op het moment op vakantie. Begin september is ze er weer, en kan ze jullie verder helpen!

  Groetjes, Cian

  geplaatst in Natuurkunde
 • RE: Energie opwekken met bliksem

  Beste @Evivanderheide, Coco is op dit moment op vakantie. Begin september is ze weer terug en kan ze jullie weer verder helpen!

  Groetjes, Cian

  geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen
 • RE: Wolkenkrabber design

  Beste @aymen, Stijn is momenteel op vakantie, hij zal eind augustus reageren!

  Groetjes, Cian

  geplaatst in Wiskunde
 • RE: Geheugenmetaal

  Hoi @timvanderploeg, interessant onderwerp! Ik denk dat zelf een geheugen metaal maken, zoals jullie het zeggen, vrij moeilijk is. Een metaal maken is niet iets wat je zo maar doet. Jullie kunnen denk ik beter kijken of je een proefje kan doen met een geheugenmetaal. Je kan voor niet heel veel geld wat NiTi geheugenmetaal draad kopen. Hier zou je dan wat proefjes mee kunnen doen, zoals testen bij welke temperatuur het weer terug begint te buigen, hoe veel kracht dat terugbuigen uitoefent, etc. Hopelijk heb ik jullie hier mee wat verder geholpen, als jullie nog vragen hebben stel ze vooral!

  Groetes, Cian

  geplaatst in Scheikunde overig
 • RE: Pws quantummechanica

  Hey @Maartensmeenge, Coco is op dit moment op vakantie. Ze is begin september weer terug!

  Groetjes, Cian

  geplaatst in Natuurkunde Proefjes
 • RE: Gerecycled zonnepaneel

  Beste @Lana

  Dankjewel voor je vraag. Een zonnepaneel maken is best lastig en ik zou daarbij beginnen in je onderzoek. Als je een normaal zonnepaneel bouwen als startpunt neemt kun je vanaf daar gaan kijken naar welke processen eventueel gerecyclede materialen kunnen gebruiken. Dan kun je ook onderzoek doen naar hoe makkelijk recyclebaar een zonnepaneel is bijvoorbeeld.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Energie opwekking & zonnecellen
 • RE: Synthese paracetamol

  Beste @irisBruin4

  Je kunt het voorschrift in je inbox/spam vinden.

  In het vervolg niet zomaar je e-mail op een openbaar forum plaatsen. Dat is dé manier om spammers of hackers op je account te krijgen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Medicijnen

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.