@Fall
Voor de contactpersonen van DARE zou je het volgende mailadres kunnen mailen: secretary@dare.tudelft.nl
Bij verdere vragen hoor ik het wel!
karel
@Fall
Voor de contactpersonen van DARE zou je het volgende mailadres kunnen mailen: secretary@dare.tudelft.nl
Bij verdere vragen hoor ik het wel!
karel
Beste Joris,
Gaaf onderwerp! Het is mogelijk om onze windtunnel te gebruiken om de verschillen te zien tussen de luchtstromen rond een normale voetbal en een Jabulani. Onze windtunnel is alleen wel vrij amateuristisch in elkaar gezet waardoor ik vrijwel zeker weet dat je geen verschillen in de krachten kan zien bij de metingen in onze windtunnel.
Wel hebben wij nog een oude kleine windtunnel waarin je als het goed is luchtstromen kan zien dmv rook. Deze is alleen 2 jaar opgeborgen geweest dus weet ik niet zeker of ik die nog aan de praat krijg.
Ik kan alleen zelf niet meer voor de vakantie kijken of ik hem weer bruikbaar kan maken. Zou je na de zomer nog een bericht kunnen sturen als je tegen die tijd nog interesse hebt in de windtunnel? Intussen zou ik als ik jou was even bij wat andere particuliere bedrijven of op een andere manier kan kijken of je ergens een windtunnel met rook kan gebruiken.
Ik hoop je hiermee genoeg te hebben geholpen!
Karel
Beste Jill,
Gaaf onderwerp! Ik zou je in contact kunnen brengen met studenten van het DARE team. Dit is een studenten team dat amateur raketten bouwt en dus meer informatie hierover kunnen geven aangezien zij meer praktische kennis hebben.
Om mee te lopen met een college zou je je kunnen aanmelden via de meeloopdagen (https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/ae/bsc-aerospace-engineering/about-the-programme/is-this-programme-right-for-me/student-for-a-day-1). Dit wordt buiten ons team geregeld dus kan ik niet veel voor je betekenen.
Als je in contact wil komen met een student van DARE hoor ik het graag!
Karel
Beste Janne,
Fijn dat jullie goede bronnen hebben gevonden. Voor het onderzoeken kan de sleeptank van de TU Delft helaas niet gebruikt worden. Deze wordt namelijk dikwijls voor onderzoek van professoren gebruikt en is er geen ruimte meer voor buitenstaanders om er tests mee te doen.
Wel zou je eventueel de tests in onze windtunnel kunnen doen. Hierdoor zullen je resultaten wat minder betrouwbaar zijn. Als je het wel in een sleeptank wil testen zou ik particuliere bedrijven benaderen!
Laat maar weten of jullie de windtunnel willen gebruiken zodat we een afspraak kunnen maken!
Karel
@Pim-0
Beste Pim,
Leuk onderwerp met prima deelvragen! Wij hebben een workshop voor vleugelprofielen die hier onwijs goed bij aansluit. Deze kun je vinden onder workshops -> vleugelprofielenworkshop. Hierbij wordt een presentatie gegeven waarin de hele natuurkunde achter een vleugel werkt en zul je ook als praktisch deel een paar tests in een windtunnel doen. Voor deze windtunnel zou je zelf eigen gemaakte vleugelprofielen mee kunnen nemen en testen.
Als je het interesseformulier voor de workshop invult zal ik of mijn collega contact met je opnemen.
Met vriendelijke groet,
Karel Jacobs
Beste Janne,
Enorm gaaf onderwerp voor je PWS, met al een duidelijk plan! Als je 1 schaalmodel zou willen zou ik je aanraden online te zoeken, marktplaats of facebook marktplaats. Je zou ook zelf een schaalmodel kunnen maken met bijvoorbeeld een 3D printer. Ook zou je het schaalmodel vanuit piepschuim balsahout etc. kunnen maken.
Het maken van een model met een 3D printer zou ik het meeste aanraden. Hiermee kan je namelijk voor elk aspect een nieuw model printen waardoor je de beste resultaten hebt. Als basis kan je bijvoorbeeld al een model online vinden van een laser en daar dan aanpassingen aan maken. Ik zou aanraden om wel de romp van een laser te gebruiken aangezien deze als een van de beste is geoptimaliseerd om in planee te gaan. (https://sketchfab.com/3d-models/laser-boat-e74e1ef571564c3e8127cd70752adb34)
Bronnen in het Engels zijn vaak beter en kan je uitstekend voor je PWS gebruiken ook al schrijf je hem in het nederlands! Dit zou je ook goed kunnen zoeken op zoekmachines als google scholar, Scopus en Web of Science. Zoek hier wel in het Engels!
Bij andere vragen hoor ik het graag snel!
Mvg
Karel
@SaraBink Hi Sara en Noor,
Dit is zeker mogelijk. zouden jullie vrijdag om 13:30 op het science center van de TU delft kunnen zijn (van der burghweg, 1). Dan kom ik jullie die tijd ophalen!
Karel
@SaraBink Hi Sara,
Ik kan nog niet met zekerheid zeggen of dat moment lukt. Laat me weten wanneer de vleugelprofielen helemaal af zijn en ready om te testen. Dan kunnen we diezelfde week een afspraak maken!
Karel
Hi Elias,
Je hoeft niets voor te bereiden! Wij hebben verschillende vleugelprofielen om te testen en die data kunnen we naar jou sturen uiteindelijk. Je mag woensdag om 14:30 op het science centre van de TU Delft wachten bij het restaurant in het gebouw ( van der burghweg 1, Delft). Dan kom ik je daar ophalen. Tot woensdag!
Mvg Karel Jacobs
Hi Elias,
Dew week erna zou ik dinsdag 11 maart om 9:00 in de ochtend eventueel wel kunnen. Daarnaast kan woensdag 12 maart om 14:30 in de middag ook.
Laat maar weten welke datum voor jou het beste uitkomt!
mvg Karel