Groepsdetails Prive

administrators

 • RE: Profielwerkstuk Artifical Intelligence

  Hey @Kieran

  Excuses voor mijn late reactie. We zitten hier op de TU midden in de tentamen week maar tuurlijk wil ik jou helpen met een interview.

  Zou u wat achtergrondinformatie over uzelf willen geven?
  Ik ben Jip, 24 jaar en master student aan de TU Delft in Data Science and Technology. In 2015 ben ik begonnen aan de bachelor Technische Informatica en in als bijbaantje help ik scholieren met hun PWS!

  Hoe ziet u AI in de toekomst voor zich?
  De toekomst van AI zal zich overal bevinden. Van de zorg sector, tot in educatie tot in de app waarin jij je boodschappen bestelt. Of je nou praat met een robot klantenservice medewerker of door Netflix de beste film wordt aangeraden. Dat zijn allemaal krachtige AI technieken.

  Er wordt veel gesproken over dat er 'human intelligence level' artifical intelligence zal komen in de toekomst, wanneer denkt u dat dit bereikt zal worden? Of denkt u dat we dit helemaal nooit zullen bereiken?
  Ik denk dat een niveau van een mens halen wel heel lastig is voor AI. Een goed voorbeeld daarvan is taal. Als een computer het woord 'bank' leest. Weet die niet of het een zitbank is of een bank is voor je geldzaken. Natuurlijk kan die het proberen af te leiden aan de zin waar het woord in staat, maar die technieken zijn nog niet helemaal waterdicht. Al helemaal als je kijkt naar gekke taal dingen zoals gezegdes. "De hond in de pot vinden" is een hele rare zin voor een computer maar elk (nederlands) mens zal het herkennen en begrijpen. Dit is een van de redenen waarom ik het lastig vind te gokken of het niveau van een mens halen met AI.

  Denkt u dat er meer voor dan nadelen aan AI zitten, wordt ons leven er echt beter op of zouden we ook zonder kunnen?
  Natuurlijk zouden wij ook zonder AI kunnen, er zitten ook een hoop nadelen aan. AI die getraind is op Twitter data neemt bijvoorbeeld vooroordelen over zoals dat een dokter een man is en een vrouw een zuster, dat slaat natuurlijk nergens op. Maar ik vind het wel van de 21ste eeuw om op zoek te gaan naar technieken die de mensheid vooruit kunnen helpen. Dan moet je op de nadelen letten, en die oplossen.

  Als je iets concrete vragen hebt op je onderwerp kan ik daar ook op in gaan maar ik hoop dat dit je iets leuks bied voor je PWS. Daarnaast wil ik benoemen dat dit mijn persoonlijke visies en antwoorden zijn en niet representatief van het standpunt van de TU Delft.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Informatica
 • RE: zelf hogere wiskunde leren tips

  Hey @sjembek

  Ik heb niet zozeer goeie tips vanuit de TU Delft voor je maar ik zou je aanraden om met deze passie op je wiskunde docent af te stappen! Ik weet zeker dat hij/zij je al op weg kan helpen met wiskunde boeken of lessen uit de bovenbouw, dat is de basis voor alle hogere wiskunde die je vervolgens kan vinden op universiteit. Als je daarmee begint en dat onder de knie heb kan ik je doorverwijzen op de wiskunde colleges van de TU Delft.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Natuurkunde Overig
 • RE: Echografie: Vleermuizendetector

  Hey @JillTalakua

  Wij delen hier niet direct proeven uit voor scholieren om te doen. Om je een goede kant op te helpen met echografie ben ik benieuwd naar je hoofd- en deelvragen. Als ik die weet kunnen we samen kijken waar een proefje het beste van pas komt.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Natuurkunde Overig
 • RE: Expert nodig voor O&O keuzeproject

  Hey @anouk-roctus

  Cool O&O onderwerp hebben jullie gekozen zeg. Ik vroeg me af of dit onderdeel was van een meesterproef of dat het een kleiner project is. In principe is de aanvraag voor een expert daarvoor vaak wat uitgebreider maar via hier op het forum kan ik jullie natuurlijk goed helpen.

  Zelf studeer ik Informatica, dat sluit niet perse direct aan op het onderwerp, maar ik heb 3 jaar geleden voor mijn studenten vereniging geholpen bij het organiseren van de kennismakingstijd. Misschien is dit niet ter grootte van grote sport wedstrijden maar ik hoop jullie wel goed te kunnen helpen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Projecten
 • RE: Bezoekers van de IC voorlichten

  Hey @Rafael-Graaf

  Ik zou graag bij de eind presentatie zijn. Je hebt mij nummer toch nog? Stuur via daar maar de link.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: Website met enquete en testje

  Ha @Feline-H

  Hahaha, okay goed om te horen en blij dat je zo enthousiast bent. Je kan meerdere kanten op gaan. Het makkelijkste is om een online enquete tool te combineren met een timer. De enquete tool kan eentje naar keuze zijn, Google Forms, Survey Monkey etc. En een voorbeeld van een timer die je nodig hebt is deze: https://nrich.maths.org/10629

  Je zou dan in je enquete moeten doorverwijzen naar die timer website en de mensen die het invullen vertrouwen met de juiste data invoeren. Niet geheel ideaal. Wel in 1 middag opgezet en klaar om te gaan.

  De andere keuze is zoals je zegt iets volledig zelf bouwen. Javascript is een hele krachtige taal die veel kan. Ik zou beginnen met de makkelijke vragen zelf te bouwen. Dat kan volgens één van de vele tutorials die je online kan vinden. Als je zoiets langzaam werkend heb kun je kijken naar opties om in javascript de timer te maken. Om vervolgens de website op het internet te krijgen heb ik deze tutorial gevonden. Maar zoals je ziet kan dit allemaal veel tijd kosten en de aandacht bij de kern van je PWS weghalen.

  Je volgt een PWS om een onderzoek te leren doen en ik gok dat je met de tijd die je in deze website stopt niet meer toekomt aan het onderzoek doen. Je maakt natuurlijk zelf de planning maar ik wil je in ieder geval waarschuwen ervoor dat ik een website als dit bouwen al op zichzelf PWS waardig vind. Om dan ook het hele onderzoek eromheen te tackelen is al heel wat.

  Ik hoop dat dit je goed verder helpt en kom vooral bij me terug voor nog meer vragen.
  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Informatica
 • RE: Website met enquete en testje

  Hey @Feline-H

  Geinig PWS onderwerp heb je verzonnen zeg. Mag ik vragen in wat voor programmeer talen je wel ervaring hebt? Dan kan ik beter inschatten op wat voor manier ik je goed verder kan helpen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de enquete fysiek bij proef personen af te nemen, dat scheelt veel tijd en moeite en dan draai je de focus van je PWS meer op je onderwerp. Met maar 80 uur in een PWS kun je misschien al teveel tijd kwijt zijn aan het bouwen van deze website/enquete en blijft er niet genoeg tijd over voor het analyseren van alle resultaten.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Informatica
 • RE: opdrachtgever gezocht

  Ha @basjansen

  Als PWS TU Delft team leveren wij geen opdrachten voor je PWS. Wel helpen we bij het begeleiden van je PWS opdracht. Met technische of PWS structuur vragen kunnen wij je goed verder helpen.

  Veel succes nog met het vinden van een geschikte opdrachtgever.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Projecten
 • RE: Escape room op eigen locatie

  Hey @JarivDop

  Klinkt goed! Waar lopen jullie tegenaan met de arduino? Dan kan ik me voorbereiden. Donderdag ochtend gaat mijn voorkeur naar uit, volgende week afspreken? Als jullie via privé chat jullie 06-nummer bij mij achterlaten zal ik op die manier de afspraak kort sluiten.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Meesterproef
 • RE: De koppeling tussen EEG, Eyetracking en statistiek

  Ha @Youri-Oudheusden ,

  Volgens mij hebben wij vorige week elkaar gesproken via Google Meets. Zijn jullie al verder gekomen met jullie onderzoek naar de verschillende algoritmes in zelf rijdende auto's? Als jullie dat op een rijtje hebben kunnen jullie kijken naar de mogelijkheden om die te combineren met deze biologische metingen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Het menselijk lichaam

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.