Groepsdetails Prive

administrators

 • RE: Chocolade practicum

  @raoulvdgeer
  Hallo Dionna en Raoul,

  Ik het verleden heb ik wat groepjes geholpen over dit onderwerp, dus misschien kunnen jullie bij de topics hieronder even kijken of er wat handige tips voor jullie tussen staan:

  • Topic 1 - ideeën practicum chocolade
  • Topic 2 - algemene ideeën chocolade

  Als jullie hierna nog wat hulp of specifieke vragen hebben, dan horen we die graag.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: Invloed van suiker op kanker

  @fleurned1
  Hallo Fleur,

  Voor onderzoek gerelateerd aan kanker kun je beter bij een universiteit zoals Rotterdam, Wageningen of Leiden terrecht, omdat zij meer medisch onderzoek zoek doen.

  Ik kan wel aangeven dat ik het eens ben je begeleider. Jullie zullen afhankelijk zijn van literatuur over onderzoek dat is gedaan. Google scholar is de beste plek om deze artikelen te vinden. Voor dit soort onderzoeken zijn meerdere onderzoekers maanden bezig voor enig resultaat. Dus houd ook in je achterhoofd dat experimenten met dit onderwerp nauwelijks mogelijk zijn voor het niveau van een pws.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne

  geplaatst in Drinkwater
 • RE: Het effect van achtbanen op je lichaam

  @Loredana
  Hallo Loredana en Shanoja,

  Ik denk dat jullie goed opweg zijn voor een experiment bij jullie pws. Hebben jullie via literatuur al een overzicht van hoe achtbanen het lichaam beïnvloeden? G-krachten en bloeddruk zijn daar goede voorbeelden, maar ik kan me ook voorstellen dat je extra adrenaline in je lichaam hebt. Jullie zouden ook hier naar kunnen kijken en natuurlijk het makkelijkst is hartslag. Tegenwoordig hebben veel mensen een smartwatch met hartslagmeter, wellicht dat jullie die van iemand kunnen lenen.

  Het is belangrijk om vast te stellen van te voren wat en wanneer jullie willen meten. Bloeddruk zul je voor en naderhand willen meten. Hartslag zul je waarschijnlijk de gehele tijd willen meten. Houdt bijvoorbeeld wel rekening met dat de slagmeter wat vertraging heeft in reactie. Dit kunnen jullie bepalen in een kleine losse test. Dit kun je van te voren uitdenken en door mij of je beleider laten checken om te zien of jullie overal aan gedacht hebben.

  Voor de snelheidsmeter heb ik even op internet gezocht. Je kunt mobiele apps installeren, maar die gebruiken GPS. Een achtbaan zal lastig te volgen zijn met gps. Hierdoor zou ik zeggen dat het minder betrouwbaar is. Dit filmpje laat iemand zien die een snelheidsmeter heeft. Je zou er één kunnen zoeken/huren, kopen of zelf bouwen als jullie spullen hebben van Arduino (wellicht op school).

  Veel succes!
  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Natuurkunde
 • RE: PWS virtual reality

  Hallo @hoda-ama

  Vet PWS onderwerp zeg! Het is moeilijk om hier zelf een onderzoek bij te doen dus het is goed dat jullie externen benaderen. Ik heb op de website van een onderzoeksgroep gevonden dat deze gevestigd zit in Amsterdam. Daar onderzoeken ze inderdaad dit onderwerp. Het lijkt mij dat Amsterdam iets meer de sociale en psychologische kant van het onderzoek leidt en dat de samenwerking met de TU Delft komt kijken bij de VR.

  Als jullie dus meer interesse hebben in de hersenenkant achter het behandelen van een angststoornis zou ik via die link die mensen een e-mail sturen. Als jullie meer interesse hebben in de VR en de technische kant achter het systeem zou ik even goed moeten zoeken naar de contact persoon van Delft.

  Het lijkt mij in ieder geval mogelijk om iets vets te kunnen doen, alleen is dat wel eventueel na de vakantie.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Scheikunde & Biologie overig
 • RE: PWS Dimensies

  Ha @Kevin524152

  Cool PWS onderwerp heb je gekozen. Alleen is die wel echt ingewikkeld. Als je zou kijken naar meerdere dimensies in de meetkunde kun je onderzoeken hoe, ook al zijn de dimensies abstract geworden, elke gewone reken regel wel nog steeds geldt. Maar als we verder kijken in de zin van 'echte' dimensies is die 4de die je noemt bijvoorbeeld tijd, maar dan gaan we al snel weg bij het onderwerp wiskunde. Het is iets meer natuurkundig om je met dit soort dingen bezig te houden.

  Een goede onderzoeksvraag heb ik niet voor je. Zelf ben ik ook geen expert op dit gebied maar ik zou je denk ik aanraden om even een stap terug te doen en na te denken over waarom je dit onderwerp zo interessant lijkt. Misschien valt er nog een andere invulling aan die interesse te geven dan een onderzoek naar de 4de dimensie.

  Groetjes en succes,

  Jip

  geplaatst in Wiskunde
 • RE: Sensor met een 5 meter radius

  Hey @peters

  Cool PWS onderwerp heb je. Een systeem als dit kun je op meerdere manieren maken. Er is een geen simpel kort stappenplan dat ervoor klaar staat.

  Hebben jullie weleens op school gewerkt met een systeembord? Met iets als dat zou je dit systeem al kunnen bouwen. Als je een wat modernere oplossing wil moet je misschien beginnen bij het kijken naar een Arduino bord.

  Bij beide van de bovengenoemde systemen kun je een afstandssensor koppelen aan een speaker. Als je een van de twee al kent zou ik daar beginnen. En anders zou ik het proberen uit te zoeken tot je weer vast loopt. Dan mag je me natuurlijk weer een vraag stellen.

  Groetjes en succes,
  Jip

  geplaatst in Elektronica
 • RE: PWS invloed virtual reality op revalidatieproces

  Ha @Daan-Schooleman

  Wat een vet PWS onderwerp heb je. De medische wereld is nog druk bezig met de mogelijkheden van Virtual Reality (VR) te onderzoeken. Er zijn al meerdere implementaties die patiënten van hoogtevrees, of vliegvrees proberen te verhelpen. De TU Delft heeft niet dit soort experimenten klaar liggen voor scholieren maar we kunnen wel kijken of wij jullie op een andere manier kunnen helpen.

  Ik zou beginnen met al bestaande implementaties van VR in de medische wereld te onderzoeken. Probeer een beeld te krijgen van wat er al mee gedaan is en wat nog niet. Als jullie je op zo'n manier oriënteren vinden jullie misschien een wat specifiekere implementatie ervan die jullie interessant lijkt. Dat kan dan al snel een goed onderwerp zijn voor jullie PWS.

  Als we dan een wat concreter onderwerp hebben kan ik ook wat beter kijken waar de TU Delft jullie kan helpen.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Het menselijk lichaam
 • RE: pincodes

  Hey @anouklinders

  Klinkt wel echt als een leuk onderwerp! Maar een goede onderzoeksvraag direct gerelateerd aan Numb3rs zal wel lastig zijn.

  Ik denk dat je moet beginnen bij een probleem uit de serie, en die dan helemaal uitzoeken en dan aan de hand van dat probleem je onderzoeksvraag opstellen. Zo is Numb3rs iets meer een inspiratiebron en niet de kern van je PWS.

  Succes! Als je nog meer vragen hebt help ik jullie graag.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Wiskunde
 • RE: PWS Synthethische Drugs

  @Uilenbeer
  Hallo Ken,

  Voor het onderwerp drugs is een praktische opdracht altijd moeilijk, omdat het meeste hieraan gelinkt niet verantwoordelijk is. Voor een onderwerp als dit kun je het beter houden bij literatuur onderzoek.
  Ik heb toevallig wel een proefvoorschrift voor het maken van aspirine en aangezien dit technisch gezien onder drugs valt is dit wel iets dat ik kan aanraden.

  Succes,
  Sanne Nielsen

  geplaatst in Scheikunde & Biologie
 • RE: pincodes

  Hey @anouklinders

  Okay klinkt goed. Een makkelijke maatstaaf is natuurlijk berekenen hoeveel verschillende combinaties er van de pincode zijn, en hoe lang het duurt om 1 combinatie te toetsen, dan weet je hoe snel je de pincode kraken zogenaamd kan 'brute-forcen'. Natuurlijk komt vervolgens kijken dat je telefoon blokkeert na 5 foutieve pincodes, maar een kluis heeft dat misschien niet.

  Als ik er zo naar kijk weet ik niet of er een goed PWS onderwerp hier in schuilt. Ik denk dat meeste onderzoeken die hier uit komen misschien te oppervlakkig blijken. Ik wil jullie uitdagen om iets verder na te denken over wat jullie nou echt interessant vinden aan deze pincodes. De mechanica achter de code van een kluis? De digitale beveiliging van je pin pas?

  Ik denk dat we samen wel iets leuks kunnen gaan vinden, maar voor nu moeten we nog iets meer de diepte in.

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Wiskunde

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.