Groepsdetails Prive

administrators

 • RE: AI Robot

  Hey @idrojd

  Zelf heb ik een paar vakken hierover gehad. In 1 opdracht moesten we precies oplossen wat jij nu voorstelt. Dat doen we niet met neural networks maar een variant op machine learning.

  Het algoritme wat je zoekt, en dit is maar eentje uit de lijst met keuzes, heet "Ant Colony Optimization". Ik zou het vooral even googlen.

  Dit is wel meer een machine learning model die draait op een computer, bij een robot die helemaal niets weet over het doolhof wordt het wel een stukje moeilijker. Er zijn dan wat simpelere methodes die zij kunnen proberen. Zoals bijvoorbeeld de "rechts aanhouden methode"

  Is dit al een goed begin?

  Groetjes,
  Jip

  geplaatst in Informatica
 • RE: Synthese paracetamol

  @MartijnFranken
  Je hebt het voorschrift in je inbox.

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: PWS zelfherstellende polymeren zelf maken

  @Lianne-Schotman
  Hallo Lianne en Dylana,

  Het maken van zelfherstellend materiaal met betrekking tot toepassing in de medische wereld gaat erg lastig worden. Omdat dit een redelijk nieuwe ontwikkeling is is er op internet niet veel te vinden over het maken van specifieke polymeren die dit kunnen. Ik heb wel twee artikelen waar veel in staat over de materialen, maar dan meer in het algemeen gesproken. Vooral de eerste geeft erg veel informatie. Misschien dat jullie iets kunnen vinden in dit artikel of in de artikelen waar zij naar refereren.
  1 Self‐healing biomaterials
  2 biomaterials that heal

  Wij kunnen jullie op de universiteit niet helpen hiermee, omdat wij niet genoeg capaciteiten hebben om alle scholieren te helpen met hun praktisch onderzoek. Wij kunnen wel helpen met uitdenken van proeven voor op school die relevant zijn aan dit onderwerp, maar dat is in jullie geval erg lastig.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: Onderzoek bacteriën melk

  @5-VWO
  Deze proef ziet er uit als een goede basis. Je kunt vanuit hier verschillende soorten onderzoek doen, zodat je het onderzoek uitbreid en zo ook op niveau kunt brengen.
  Of je hem wil uitbreiden ligt even aan één ding: Past deze proef goed bij de onderzoeksvraag/deelvraag die ik wil onderzoeken? Ik weet niet precies hoe je onderzoeksvraag bij dit experiment luid, maar ik zal voor nu even wat voorbeelden geven hieronder zodat je een beetje weet hoe je dit kunt aanpakken. Het zou handig zijn als je je hoofd- en deelvragen met mij kunt delen, want dan kan ik iets specifieker feedback geven.

  1. Hoeveel bacteriën bevat gepasteuriseerde melk uit de supermarkt?
   Hier sluit de proef perfect op aan, dus hoef je niet veel mee te doen.

  2. Hoe groeit de bacterie kolonie in de loop van tijd in gepasteuriseerde melk uit de supermarkt?
   Dit kun je onderzoeken door per dag te kijken naar de hoeveelheid aanwezige bacteriën.

  3. Wat voor invloed heeft het buiten de koelkast laten staan van gepasteuriseerde melk op de hoeveelheid bacteriën aanwezig?
   Hierbij kun je gaan spelen met samples die allemaal verschillende omstandigheden omschrijven in huis: In de koelkast, in de schaduw, in de zon.

  Het belangrijkste is dat je voor jezelf nagaat: Wat zou ik allemaal kunnen onderzoeken? Of wat heeft allemaal invloed op de bacteriegroei? Ga ook na of je de methode vertrouwd of misschien iets van een referentiecheck wil doen om te kijken om de omgeving de petrischaaltjes niet kan beïnvloeden.

  Probeer dit zo veel en uitgebreid mogelijk uit te denken en dan kun je het globale idee altijd even laten checken bij jou docent.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Bacteriën & virussen
 • RE: Onderzoek bacteriën melk

  @5-VWO
  Hallo Berkay,

  Ik wil je graag helpen met het uitdenken van een praktisch deel, maar deze moet uitvoerbaar zijn bij jou op school. De universiteit heeft niet genoeg capaciteiten om alle scholieren te helpen met een experiment, vandaar dat wij voor hulp bij een proef op school hebben gekozen.

  Voor het niveau van een profielwerkstuk moet het genoeg zijn om een simpele telmethode te gebruiken. Het gaat er meer om dat de proef die je uitdenkt van een bepaald niveau is. Zolang je alles consistent doet en je aangeeft wat de nauwkeurigheid is dan kun je in ieder geval je resultaten tot een zekere hoogte vergelijken.

  Als je wil kan ik je helpen met het uitdenken van een goede proef die je op school zou kunnen doen. Of had je dit zelf al uitgedacht?

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Bacteriën & virussen
 • RE: verschillende pijnstillers

  @lauravargiu
  Hallo Laura en Chymene,

  Ik heb op Google scholar, de zoekmachine van Google specifiek voor wetenschappelijke artikelen, gezocht of ik wat voor jullie kon vinden over 1) prostaglandinen en aspirine hindering en 2) werkwijze om protaglandinen niveau's te meten. Hieronder staat een lijstje artikelen hiervoor:
  1). Artikel 1, artikel 2 en artikel 3.
  2). Artikel 4

  Wat ik wel moet meegeven, zoals je kunt lezen in artikel 4, heb je veel apparatuur nodig die bij jullie op school waarschijnlijk niet zal staan. Daarnaast moet je ook bloed afnemen van een persoon en dan zal ook niet zomaar kunnen en mogen. Als jullie dit zouden willen doen dan zou dat bij een externe instantie moeten, wellicht zouden jullie zelfs kunnen kijken bij de bloedbank.

  Wij kunnen jullie niet helpen met dit onderzoek, omdat wij niet genoeg capaciteiten hebben om alle scholieren te helpen met hun praktisch onderzoek.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: PWS praktisch

  @sterbatje
  Hallo Sterre en Sanne,

  Op de universiteit hebben niet genoeg capaciteiten om alle scholieren te helpen met hun praktische onderzoek. Daarom helpen wij niet met proeven uitvoeren op de universiteit, naast een paar vaste workshops.
  Ik raad sommige leerlingen met dit onderwerp wel vaak een proef voor de productie van aspirine aan, maar ik weet niet of dit aansluit bij jullie pws. Ik kan het voorschrift hiervoor naar jullie sturen als jullie willen.

  Als dit niet echt aansluit dan kunnen misschien kijken voor iets praktisch bij jullie op school. Het is dan wel handig voor mij om te weten wat jullie allemaal onderzoeken met jullie pws. Zouden jullie je voorlopige hoofd- en deelvragen dan kunnen sturen? Dan krijg ik een beter beeld van jullie pws.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Medicijnen
 • RE: PWS zelfherstellende polymeren zelf maken

  @Lianne-Schotman
  Beste Lianne en Dylana,

  Dankje voor jullie vraag. Ik probeer na het paasweekend terug te komen op jullie vraag.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Scheikunde & Biologie Proefjes
 • RE: Onderzoek bacteriën melk

  @5-VWO
  Hallo Berkay,

  Dankje voor je vraag. Ik probeer na het paasweekend terug te komen op je vraag.

  Groetjes,
  Sanne

  geplaatst in Bacteriën & virussen
 • RE: Lithium batterij maken

  @ThomasvdVelden
  Hallo Casper en Thomas,

  Op de universiteit hebben niet genoeg capaciteiten om alle scholieren te helpen met hun praktische onderzoek. Daarom helpen wij niet met proeven uitvoeren op de universiteit, naast een paar vaste workshops.

  Wat ik wel voor jullie kan doen is mee denken met een praktisch onderzoek voor bij jullie op school. Als jullie hier hulp bij zouden willen, zouden jullie dan jullie voorlopige hoofd- en deelvragen kunnen delen? Dan krijg ik een beeld van jullie pws en dan kunnen we samen kijken voor iets dat goed bij het project aansluit.
  Ik kan natuurlijk ook even naar jullie deelvragen kijken en wat tips geven als jullie willen.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne

  geplaatst in Elektronica

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.