Ik heb de mail ontvangen! Het is inderdaad onverwachts dat de graafmachine meer CO2 uit stoot, dat is normaal namelijk niet zo. Paar dingen waar je naar kan kijken: Controleer allereerst of je de CO₂-uitstoot van de gebruikte elektriciteit correct hebt meegenomen in je berekeningen. Als de stroom voornamelijk afkomstig is van fossiele brandstoffen, kan dit bijdragen aan de uitstoot. Verder snap ik niet helemaal in welke eenheid het verbruik staat? Het is voor een elektrische graafmachine namelijk belangrijk te kijken naar het energieverbruik in kWh en de bijbehorende CO2 uitstoot per kWh, ik kan dit niet duidelijk uit de excel halen. En uit het document dat je hebt gemaild kan ik niet duidelijk zien waar de elektrische graafmachines zijn aangegeven? en de berekeningen? Scenario A is het eerste scenario, en B hoe je het duurzaam maakt neem ik aan. Ik zie in B wel zeker een afname in CO2, dus waar gaat het dan precies mis? Ik hoor het graag zodat ik wat duidelijker antwoord kan geven.
Meest recente berichten door lizloosen
-
RE: Technasium: CO2-reductie winkelcentrum in leiden
-
RE: artcadia project
Hallo Melih,
Wat een interessant onderwerp hebben jullie gekozen! Ik studeer nu civiele techniek, en ik heb ook een jaar bouwkunde gestudeerd, dus ik kan jullie goed op weg helpen met jullie onderwerp. Hier zijn alvast enkele ideeën voor het bouwen van duurzame huizen in de toekomst:
- Gebruik circulaire materialen. Gebruik materialen zoals gerecycled beton, bakstenen, hout, of metaal. Denk ook aan biobased materialen. Als het materiaal van het huis duurzaam is ben je al goed op weg naar een duurzaam huis.
- Ontwerp huizen die eenvoudig gedemonteerd en opnieuw opgebouwd kunnen worden, zodat materialen opnieuw kunnen worden gebruikt.
- Maak het huis energiezuinig. Zorg dat de isolatie goed is, en de ramen bijvoorbeeld dubbelglas hebben, zodat het in de winter minder koud wordt in huis en de verwarming dus minder aan hoeft. De goede isolatie zorgt er ook voor dat het huis in de zomer minder snel opwarmt, en dus minder airco nodig is. Verder kan je zonnepanelen op daken plaatsen om zelf energie voor de woning op te wekken.
- Installeer systemen om regenwater op te vangen en te hergebruiken voor bijvoorbeeld toiletten of irrigatie.
- Plant groen op daken en muren om de temperatuur te reguleren en biodiversiteit te bevorderen.
Gebruik materialen die lokaal beschikbaar zijn om transportemissies te beperken. Het bouwen van woningen is ook niet duurzaam, dus deze ook zo duurzaam mogelijk maken.
Wat ook leuk is, is om zelf na te denken over toekomstige technologieën zoals zelfherstellende materialen, 3D-geprinte huizen, en huizen die energie produceren in plaats van alleen te gebruiken. Ik hoop dat ik antwoord heb gegeven op jullie vraag en dat jullie verder op weg kunnen. Ik hoor graag als jullie nog meer vragen hebben.
Met vriendelijke groeten,
Liz Loosen -
RE: PWS aarbevingbestendigheid bruggen
24 januari? In de ochtend komt het best voor mij uit, hoe laat kunnen jullie op zijn vroegst? Ik denk dat de zoom max een uurtje duurt! En desnoods kan 23 januari de gehele dag ook!
-
RE: PWS: Wolkenkrabber maquette maken
Hallo,
Wat een leuk onderwerp hebben jullie gekozen! Ik ben nu tweedejaars student civiele techniek en heb ook een jaar bouwkunde gestudeerd, dus ik kan jullie goed op weg helpen met jullie PWS. Ik ben er vooral om jullie vragen te beantwoorden en verder op weg te helpen. Zo zouden we bijvoorbeeld een videogesprek kunnen inplannen om een goede aanpak te bedenken als jullie wat vast lopen. Ik raad niet persee aan een maquette met een 3D printer te maken, aangezien je dit juist goed met andere materialen kan maken (zoals hout en piepschuim). Verder hoor ik allereerst graag iets meer over jullie profielwerkstuk naast dat jullie een maquette willen maken zodat ik goed mee kan denken! Ik hoor graag hoe en wat.
Met vriendelijke groeten,
Liz Loosen -
RE: PWS aarbevingbestendigheid bruggen
Laten we inderdaad binnenkort een zoomgesprek doen. Ik ben zelf druk met tentamens tot 22 januari, dus voor mij komt het beste vanaf dan uit, en dan ben ik ook erg flexibel dus hoor graag welke datum jullie dan uitkomt. Dan kunnen we de berekeningen goed bespreken. Ik zal dan ook antwoord op jullie andere vragen geven. Verder heb ik ook de trillingen van de telefoon gemeten, wat jullie hadden gevraagd, zou ik deze naar jullie mailen? Naar welk mailadres kan ik het het beste sturen? Ik hoor het graag!
Met vriendelijke groeten,
Liz Loosen -
RE: PWS aarbevingbestendigheid bruggen
Ik zie dit nu pas, ik zou hier volgende week nog naar kunnen kijken als dat goed is?
-
RE: PWS: aardbeving bestendig bouwen
Hallo,
Kunnen jullie morgen ook om 13:00 in plaats van 12:00? Jullie zijn welkom bij het Science Centre op de TU in Delft, gebouw 26a. Jullie kunnen mij (0620643308) bellen als jullie voor de deur zijn dan haal ik jullie op! Ik hoor graag of 13:00 ook uitkomt!
Groeten,
Liz Loosen -
RE: PWS aarbevingbestendigheid bruggen
@Arnaud phyphox heet de app. jullie kunnen mij zo weer bellen als jullie er zijn (0620643308).
-
RE: Interview bouwkunde
Beste Thijs,
Wij zijn een PWS team van een aantal studenten van de TU, en beantwoorden vragen van leerlingen van de middelbare school over hun profielwerkstuk. Uit jou bericht merk ik op dat je een interview wil met een professor van de faculteit bouwkunde. Bij ons ben je dus helaas aan het verkeerde adres. Op internet kan je contactinformatie zoeken van de faculteit bouwkunde van de technische universiteit Delft. Hier kunnen ze je verder helpen, succes in ieder geval!
Groeten,
Liz