Navigation

    Forum

    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Search
    1. Home
    2. Tadjiro
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 75
    • Best 1
    • Groups 2

    Tadjiro

    @Tadjiro

    Hey! Mijn naam is Tadjiro Velzel en ik studeer electrical engineering aan de TU Delft. Dit is een erg wiskundige opleiding, waarbij ik ook veel ervaring opdoe in circuit design. Ook buiten mijn opleiding spendeer ik veel tijd aan programmeren. Laat me weten als je een vraag hebt!

    1
    Reputation
    17
    Profile views
    75
    Posts
    0
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Age 20

    Tadjiro Unfollow Follow
    PWS TU Delft Team PWS TU Delft admin

    Best posts made by Tadjiro

    • RE: Artificial intelligence en Big Data in de geneeskunde

      @aleyna Hey Aleyna!

      Ik ga even zitten met een AI specialist om sommige van deze dingen te beantwoorden.
      Dat gaat dan misschien even duren, maar dan krijg je wel echt goede antwoorden.
      Het is voor mij erg moeilijk om iemand te vinden die de vragen kan beantwoorden die specifiek over gebruik in ziekenhuizen gaat, maar ik ga mijn best doen.

      Je hoort snel van me,
      Tadjiro Velzel

      posted in Informatica
      Tadjiro
      Tadjiro

    Latest posts made by Tadjiro

    • RE: Chips

      @marije-laanstra Hey Marije!

      In de auto leest de chip uit op welk tempo de ruitenwisser moet bewegen. Daarvoor zijn er verschillende signalen die gestuurd worden vanaf de ruitenwissercontrole naast het stuur. Denk hierbij aan 'eens per 10 seconden' of 'constant' of 'stop met wissen'. Daarna stuurt de chip de instructie naar de motor die de ruitenwisser bestuurt om te beginnen met de beweging.

      Ik hoop dat je hiermee verder kunt!
      Tadjiro

      posted in Technasium
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: Chips

      Hey @marije-laanstra !

      Leuk dat je het doet over microchips. We zitten momenteel in een wereldwijd chiptekort. Dat is grotendeels veroorzaakt door de reactie op de pandemie. De autoindustrie verwachtte dat de afname in consumentengedrag langer zou duren dan gepland. Toen de vraag naar auto's weer toenam, kon het systeem de vraag niet aan en ontstond er paniek binnen de chipsector.

      Chips zitten in bijna elke applicatie die elektriciteit gebruikt. Denk hierbij aan wasmachines, wifirouters, smartverlichting, koelkasten, magnetron, telefoons en meer. Ze reguleren hierin de aansturing van andere elektronische componenten. In een moderne wasmachine wordt via de chip eerst data verwerkt waardoor de wasmachine weet hoeveel was erin zit. Hierna berekent hij hoelang de cyclus wordt, hoeveel water er afgevoerd of aangevoerd moet worden, stuurt hij de motoren aan en speelt hij een leuk geluidje als de cyclus volbracht is. Ook verwerkt de chip de inputs van de consument, zoals de centrifugesnelheid en of het een korte of lange cyclus wordt.

      Ik hoop je hiermee verder te hebben geholpen!
      Tadjiro Velzel

      posted in Technasium
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: Waterstofvliegtuig

      He jongens,

      Momenteel zijn de plannen nog om het vliegtuig een verbrandings motor te geven. dit zal een zelfde soort motor zijn als bij de vliegtuigen van nu, maar dan efficiënter.
      Er is wel inderdaad een artikel dat ze ook gaan kijken hoe ze waterstof kunnen gebruiken als aandrijving, helaas hebben ze dit nog niet helemaal uitgewerkt en zijn er geen gegevens over.

      groeten,
      Wick Goelst

      @hidde-0

      posted in Technasium
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: Artificial intelligence in de toekomst

      Hey Jisse,

      Ik ben Tadjiro Velzel en studeer electrical engineering aan de TU Delft. Hierbij pas ik kennis van artificial intelligence toe op het verwerken van sensorinformatie en robotica. Denk hierbij aan het verwerken van electrocardiogram (ECG) informatie om hartritmestoornissen te identificeren en bijvoorbeeld zelfrijdende modelauto's door een terrein te navigeren.

      Artificial general intelligence is inderdaad een logische stap op weg naar superintelligence. De algemene focus binnen onderzoek naar AI ligt (nog) niet op algemene intelligentie, maar eerder op specifieke gefragmenteerde oplossingen. Er zijn natuurlijk wel netwerken zoals GPT3 die gericht zijn op general intelligence. Netwerken zoals deze worden momenteel getraind op algemene databases zoals wikipedia. Het kunnen functioneren als een taalinterpreteerder en een efficiente zoekmachine binnen wikipedia is uiteraard nog niet dicht bij het concept van general intelligence, waarbij het netwerk elke taak die een mens kan zou moeten kunnen begrijpen.

      Het is inderdaad onvermijdelijk dat AI een aantal banen zal overnemen. Dit aantal, ook als het conservatief wordt ingeschat, zal nog steeds een grote impact hebben op de maatschappij. De banen die worden gecreeerd door AI zullen hoogstwaarschijnlijk hoogopgeleide banen zijn. Als je denkt aan banen waarvoor niet een universitaire studie nodig is, land je waarschijnlijk bij dataverzamelaars, datafilteraars, labelers en analysten. Dit is natuurlijk geen taak die snel aangenomen kan worden door een recent ontslagen receptionist.

      De regelgeving rond AI is momenteel nogal zwak. Binnen de EU is er steeds meer regelgeving m.b.t. privacy rond datavergaring en het delen van gevoelige data. Op de website van de overheid word je gegroet door de zin 'Er zijn op dit moment geen wetten die AI-toepassingen in algemene zin reguleren.' Individuele sectoren zoals de telecomsector hebben wel toezichthouders zoals de WBNI. De schaarse regelgeving leidt in vele gevallen tot sexistische of racistische uitwerkingen. Denk hierbij aan hoe recent is ontdekt dat de netwerken van de belastingsdienst sneller mensen van buitenlandse afkomst als potentiele fraudeurs bestempelen.
      De netwerken van populaire vertalers als google translate vervoegen werkwoorden en persoonlijk voornaamwoorden rond het woord 'verpleegkundige' vaak als vrouwelijk, maar 'arts' of 'dokter' als mannelijk.

      Ik ben altijd voorstander van het ontwikkelen van technologie, ook als deze maar in kleine specifieke situaties toegepast kan worden en er ethische bezwaren zijn. Het genetisch modificeren van organismen kan desastreuze effecten hebben. Toch kan het enorme voordelen hebben, bijvoorbeeld door het toevoegen van proteineverzamelende genen in rijst. Het is hierbij belangrijk dat er een tegenmacht is die tegenover de economische belangen van grote bedrijven staat.

      Bedrijven als Google, Microsoft, Amazon en Facebook hebben enorme politieke macht en worden vaak niet gehinderd door andere stemmen binnen de regelgeving. In 2018 stelde een Amerikaanse senator voor om de regelgeving rond privacy en AI samen op te zetten met Mark Zuckerburg. Er is dan geen grote publieke instantie om hierbij de ethische belangen die loodrecht staan op de economische belangen van facebook te nuanceren.

      Ik hoop je hiermee verder te hebben geholpen,
      Tadjiro Velzel

      posted in Informatica
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: rfm9x LoRa module aansluiten op Raspberry Pi en Arduino

      Hey @ezzie24
      Ik heb de code van beide tutorials geinspecteerd en het ziet er prima uit.
      Ik heb honderden keren geprobeerd dingen te wiren, om er naar 4 rewires achter te komen dat ik het gewoon ergens verkeerd had gedaan.
      Wees er ook bewust van dat de pinouts van de raspberry pi per model verschillen. De Pi model 3 heeft bijvoorbeeld een andere pinout dan de Pi2. Het is dus best mogelijk dat je de pinouts moet ''omzetten''.
      Verder denk ik niet dat ik jullie veel verder kan helpen!

      Ik hoop dat jullie in ieder geval wat ideeen hebben.
      Tadjiro Velzel

      posted in Meesterproef
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: Artificial intelligence

      @sarah123 Hey Sarah!

      Codecademy heeft een serie lessen die specifiek gaat over het bouwen van chatbots in python.
      Het is niet een erg goedkope service, maar ze hebben wel alle resources die je mogelijk nodig zou hebben.

      Verder is freecodecamp een goede plek om meer te leren over python.

      Als je nog verdere vragen hebt, hoor ik het graag!
      Tadjiro Velzel

      posted in Informatica
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: Artificial intelligence en Big Data in de geneeskunde

      @aleyna

      1. Mijn naam is Tadjiro Velzel en ik ben tweedejaars student Electrical Engineering aan de TU Delft. Om enkele vragen te beantwoorden heb ik Stefan W. geraadpleegd, een masterstudent artificial intelligence aan de Universiteit van Amsterdam. Ik focus in mijn studie en carriere op de intersectie tussen software development en electronics en mijn doel is om dit toe te passen in geneeskunde en automatisering.

      2. Artificial intelligence en big data zijn beiden al enorm belangrijk in de geneeskunde. Neem als voorbeeld Mozziyar Etemadi's cancer detection AI network. Dit netwerk is ontworpen om early-stage lung cancer te identificeren. Dit netwerk vindt tumoren uit CT scans met hogere efficientie dan getrainde radiologen. Tijdens Etemadi's onderzoek vond zijn netwerk geregeld kankergezwellen uit scans die radiologen niet hadden ontdekt. [1] Dit netwerk staat mogelijk niet op rand om een radioloog te vervangen, maar kan nu al toegepast worden om de diagnostische mogelijkheden van radiologen te vergroten. Op zelfsoortige manier kan Big Data gebruikt worden om te identificeren of een doktersbezoek nodig is [2]. Dit kan enorm nuttig zijn tijdens periodes van hoge druk op het zorgsysteem.

      3. Er is geen reden om te verwachten dat medisch personeel niet bij elke belangrijke stap in het medisch process het advies van een algoritme of netwerk meeneemt in een keuze. Huisartsen gebruiken regelmatig data uit patientdossiers en medische registers om geïnformeerde keuzes te maken over het behandelen van een patient. De algoritmische voorstellen die hieruit volgen zullen waarschijnlijk steeds accurater en gepersonaliseerder worden.

      4. Dat is enorm moeilijk te voorspellen. Niet alleen omdat het tempo van de integratie van de technologie moeilijk te peilen is, maar ook omdat de reactie van het algemeen publiek moeilijk te voorspellen is. Mensen - met name hypochonders - bezoeken dokters vaak om menselijke geruststelling te krijgen. Deze emotionele reden is moeilijk weg te denken uit de medische zorg. Verder zijn de eisen voor technologie, medicijnen en andere vorderingen in de zorg erg streng.

      5. Het heeft potentie om enorm bezuinigend te functioneren. De grootste bezuiniging zit hem in het preventief handelen en voorkomen van verergering van condities. Het behandelen van aandoeningen in vroege stages, nadat het door een neuraal netwerk is geïdentificeerd kan een grote bezuiniging veroorzaken in vergelijking met het behandelen van aandoeningen in een later stage. Hierbij is het eerder genoemde netwerk dat early stage lung cancer identificeert een duidelijk voorbeeld. De kans dat het op korte termijn - denk aan binnen 30 jaar - personeelskosten vermindert is klein, gezien algoritmes lange tijd accuraat moeten opereren, voordat ze compleet een specialist kunnen vervangen.

      6. Het is moeilijk om de aanwezigheid van AI tegenover mensen te kwantificeren. In de nabije toekomst is het echter redelijk om aan te nemen dat een groot aantal taken niet door AI overgenomen zal worden. Verder is het uitvoeren van operaties en identificeren van ziektes en aandoeningen zo complex, dat het niet onredelijk is om er vanuit te gaan dat het een van de laatste sectoren is die grotendeels wordt overgenomen door AI. Ook de tolerantie van mensen voor fouten gemaakt door algoritmes, ten opzichte van fouten gemaakt door andere mensen, is aanzienlijk kleiner. Er zijn dus zowel menselijke als technologische redenen waarom deze ontwikkeling meerdere decennia kan duren.

      7. Ik zou graag willen toevoegen dat de perceptie van kunstmatige intelligentie wordt vertroebeld door verhalen, hollywood films en luidschreeuwers. Ook dit zal de implementatie van de technologie vertragen. Net als met elke pijnlijke kwestie is het belangrijk om technologieën te evalueren op basis van hun accuraatheid en efficiëntie. Hierom is het moeilijk om keuzes te maken waarbij de vooroordelen over kunstmatige intelligentie geminimaliseerd worden. Een groot aandeel van de logistiek en het beleid achter deze vernieuwing wordt gedicteerd door de politiek. Politici hebben een verantwoordelijkheid om hun achterban te vertegenwoordigen. Hierom is het belangrijk dat niet alleen de politici, maar ook het algemene publiek toegang heeft tot bettrouwbare informatie over kunstmatige intelligentie.

      Ik hoop jullie hiermee verder te helpen. Vraag 7 heb ik tijdelijk overgeslagen, omdat het deels in andere delen wordt besproken, maar ook omdat het een enorm breed onderwerp is, waarop het moeilijk is een definitief antwoord te geven, vooral gezien het hoge tempo van de ontwikkelingen in de sector.
      Tadjiro Velzel

      [1] https://www.nature.com/articles/d41586-020-03157-9
      [2] https://khn.org/news/in-alameda-county-a-big-data-effort-to-prevent-frequent-er-visits/

      posted in Informatica
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: Artificial intelligence en Big Data in de geneeskunde

      @aleyna Hey Aleyna!

      Ik ga even zitten met een AI specialist om sommige van deze dingen te beantwoorden.
      Dat gaat dan misschien even duren, maar dan krijg je wel echt goede antwoorden.
      Het is voor mij erg moeilijk om iemand te vinden die de vragen kan beantwoorden die specifiek over gebruik in ziekenhuizen gaat, maar ik ga mijn best doen.

      Je hoort snel van me,
      Tadjiro Velzel

      posted in Informatica
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: Data encryptie

      @i-hassan

      De professor die jullie vragen beantwoordt spreekt niet zo goed Nederlands. zou het mogelijk zijn om de vragenlijst opnieuw te sturen, met de vragen vertaald naar Engels?

      Je kunt daarna verwachten dat je de antwoorden binnen twee weken na de kerstvakantie ontvangt.

      Tadjiro Velzel

      posted in Informatica
      Tadjiro
      Tadjiro
    • RE: Profielwerkstuk gezichtsherkenning in telefoons

      @ramon Hey Ramon en Sepp,

      Ik denk dat het erg lastig gaat worden om iemand te vinden die direct over gezichtsherkenning gaat. Het gaat waarschijnlijk wel lukken om een expert te vinden op het gebied van computer vision (het verwerken van visuele gegevens door computers voor dit soort doeleinden). Zouden jullie dat ook interessant vinden?

      Stuur dan in ieder geval je vragen naar tadjiro@velzel.com. Ik probeer dan nog te kijken of jullie ook in gesprek kunnen.

      Tadjiro Velzel

      posted in Wiskunde & Informatica
      Tadjiro
      Tadjiro