Hoi @zoë, ik ben Cian en ik zal jullie expert zijn voor jullie meesterproef! Ik stel voor om een keer te videobellen om kennis met elkaar te maken. Kunnen jullie woensdag om 11:30?
Groetjes, Cian
Hoi @zoë, ik ben Cian en ik zal jullie expert zijn voor jullie meesterproef! Ik stel voor om een keer te videobellen om kennis met elkaar te maken. Kunnen jullie woensdag om 11:30?
Groetjes, Cian
Hoi @thijs-1, ik kan aankomende vrijdag wel weer om 13:15. Ik zal je even mijn email sturen in een privébericht, dan kan jij de vergadering inplannen.
Groetjes, Cian
Hoi @moritzk05, ik denk dat een 3d ontwerp maken bij ons op de computer vrij onhandig is aangezien het best wat tijd kost om het te maken. Bovendien is het denk ik helemaal niet nodig! Je kan op je eigen computer of laptop dit programma gebruiken: Tinkercad. Het is een gratis online 3d-ontwerp programma. De functionaliteiten zijn enigszins beperkt, maar het is wel een stuk toegankelijker dan uitgebreidere programma's.
Als je heel graag een uitgebreider programma wilt gebruiken, kan je Fusion 360 proberen. Ik heb hier zelf alleen geen ervaring mee, en weet dus ook niet hoe makkelijk het is om hier mee aan de slag te gaan. Als je puur voor de vormgeving een 3d programma wilt gebruiken zou ik beginnen met Tinkercad, dan kan je altijd switchen naar een uitgebreider programma mocht je dat willen.
Als ik je nog meer kan helpen hoor ik het!
Groetjes, Cian
Hoi @Nils,
Leuk idee! Ik kan zeker met jullie sparren. Dit zal wel in het nieuwe jaar worden. Kunnen jullie een aantal data en tijden doorgeven waarop jullie kunnen meeten? Dan kan ik er eentje uitzoeken waarop ik kan en kunnen we een online gesprek hebben.
Groetjes, Cian
Hoi @FLL-Triangel, leuk onderwerp! Ten eerste: kunnen jullie wat meer uitleg geven over hoe de duikboot energie gaat opwekken met de dynamo's? Wat zorgt er voor dat de dynamo's gaan bewegen en dus energie opwekken?
De dynamo's laden een accu op. De accu levert (neem ik aan) stroom aan een aantal elektromotoren, die de duikboot voortstuwen. Het is dus meer de vraag hoe sterk de motoren moeten zijn denk ik. De dynamo's zijn echter ook belangrijk: deze moeten genoeg stroom leveren aan de accu om deze op te laden, het liefst sneller dan dat deze leeg gaat.
Een duikboot kan je van allerlei materialen maken. Het belangrijkste bij het materiaal voor een duikboot, is dat het een materiaal moet zijn dat goed werkt onder compressie. Doordat de duikboot diep onder water opereert, drukt het water van alle kanten hard op de duikboot. Daarom zijn duikboten vaak rond van doorsnee, omdat cirkel vormen het beste druk kunnen weerstaan. Vaak worden duikboten van staal gemaakt, omdat dit een sterk materiaal is, wat niet duur en goed bewerkbaar is. Jullie hebben vast van de Oceangate onderzeeër gehoord, de duikboot die een tijdje geleden de Titanic ging bezoeken en toen implodeerde. Die duikboot was gemaakt van carbon fibre: een materiaal wat bekent staat om zijn sterkte in rek, maar niet in compressie.
Ik denk dat dit wel kan, er bestaan al stofzuigers om de bodem van zwembaden te stofzuigen. Zo een apparaat zou je kunnen gebruiken op een onderzeeër.
Ik heb dit artikel gevonden over iemand die zijn eigen duikboot heeft gebouwd, misschien staan er wel interessante dingen voor jullie tussen:
https://www.corkuyvenhoven.nl/wp-content/uploads/2017/02/Duikboot-in-Vinkeveen.pdf
Zijn jullie van plan een praktisch deel te doen, en zo ja wat zijn jullie van plan te doen?
Hopelijk helpt dit jullie wat verder.
Groetjes, Cian
Hoi polatozk, ik heb je via Teams een meeting verzoek gestuurd. Als jullie dan niet kunnen, stuur dan even een aantal andere opties terug.
Hoi @Marten-Verhoog,
Een klein beetje late reactie, maar ik zou om 16:00 kunnen. Als jullie nog steeds kunnen meeten reageer dan graag even hier op! Als jullie niet kunnen of dit later zien, reageer dan even met een aantal nieuwe momenten waarop jullie zouden kunnen meeten.
Groetjes, Cian
Hoi polatozk,
Leuk onderwerp! Ik kan zeker met jullie een videogesprek inplannen. Kunnen jullie deze donderdag 5 december tussen 13:00 en 17:00 ergens meeten?
Groetjes, Cian
Hoi @Daan-P,
Ik krijg helaas geen melding van privéberichten. Via het forum is het best. Kunnen jullie een aantal nieuwe tijden aangeven waarop jullie zouden kunnen?
Groetjes, Cian
Hoi @WendydeB,
Ik heb de volgende antwoorden gevonden op jullie vragen:
Wat is belangrijk om op te letten als je iets ontwerpt voor onze doelgroep (Ouderen, dementen, licht verstandelijk beperkten)?
Bij (dementerende) ouderen en licht verstandlijk gehandicapten is eenvoud en duidelijkheid heel belangrijk. Het ontwerp moet intuitief zijn, zodat ze meteen begrijpen hoe ze de tas moeten openen of dragen, zonder ingewikkelde handelingen. Vertrouwde en herkenbare vormen en kleuren (die ze herkennen van al bestaande tassen) zijn daarbij erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van felle maar niet overweldigende kleuren die goed opvallen, zodat de tas makkelijk te vinden is. Ook veiligheid is belangrijk. Een tas mag bijvoorbeeld geen scherpe delen hebben of zware onderdelen bevatten. Voor dementerende mensen kan het bovendien fijn zijn als de tas een emotionele waarde oproept, zoals een motief of kleur die hen aan vroeger herinnert.
Wat zijn belangrijke punten op het gebied van comfort voor tassen voor de doelgroep?
Comfort is ook een belangrijke factor bij een tas voor jullie doelgroep. De tas moet licht van gewicht zijn, zodat hij niet belastend is om mee te nemen. Brede, zachte schouderbanden zijn hierbij ideaal, omdat ze de druk op de schouders verminderen en fijn aanvoelen. Daarnaast moet de tas makkelijk te openen zijn. De gebruikers moeten er bijvoorbeeld zonder moeite bij kunnen, zonder dat ze veel kracht hoeven te zetten om bijvoorbeeld een rits open te krijgen. Het is handig als vakken op logische plekken zitten, zodat ze snel en eenvoudig spullen kunnen pakken, zoals een portemonnee, sleutels of medicijnen.
Welke stoffen/materialen worden juist wel of juist niet gebruikt bij voorwerpen voor onze doelgroep?
Qua materialen zijn stoffen die zowel licht als duurzaam (in de zin dat ze lang meegaan) het best. Zachte en huidvriendelijke stoffen zorgen ervoor dat de tas comfortabel aanvoelt, zelfs na langdurig gebruik. Verder is het een pluspunt als de tas waterafstotend is, zodat de inhoud goed beschermd blijft bij regen. Vermijd zware materialen, zoals echt leer, omdat die de tas onnodig zwaar maken. Ook gladde oppervlakken zijn minder geschikt, omdat ze moeilijk vast te houden zijn, zeker voor mensen met een verminderde grip. Ik zou stoffen materialen zoals katoen aanraden, omdat die fijn zijn voor op de huid. Kunststoffen zoals polyester zijn handig voor de stevigheid van de tas, maar zijn niet heel fijn op de huid. Misschien kunnen jullie dus kijken naar bijvoorbeeld een kunststof voor de band met een laag katoen er overheen.
Hopelijk helpt dit jullie wat verder!
Groetjes, Cian
Hier kunnen jullie je vragen stellen!
Hier kunnen jullie je vragen stellen!
Hoi @22007,
Je kan het voorschrift hier downloaden: https://drive.google.com/file/d/1F23F1GWCRbKY0uIISTyN1veOzDpSKIRm/view?usp=sharing