Ik heb even voor jullie een goede uitleg van anti-geluid in een koptelefoon opgezocht op deze site:
"Een microfoontje neemt het omgevingsgeluid op en zet dit in anti-fase met dezelfde sterkte. Omdat het opnemen, omzetten en uitzenden tijd kost, ook al is het maar een fractie van een seconde, zal het anti-geluid altijd achterlopen bij het originele storende omgevingsgeluid.
Antigeluid werkt alleen goed als de omgeving een vrij constante brom geeft. Dan zal de brom van t = t1 identiek zijn met die van t = t1 + Δt . Als het geluid van op t1 in antigeluid is omgezet dan werkt het op t1 + Δt prima om dezelfde brom op dat tijdstip tegen te werken."
Wat hier uit blijkt is dat noise canceling alleen werkt bij een geluid dat constant hetzelfde is, omdat het systeem altijd net later is met het anti-geluid dan het veranderende geluid. Ik zou jullie dan ook aanraden om een constante brom op te nemen en die te proberen weg te filteren.
Wat jullie dus zouden kunnen doen, is van te voren een brommend geluid opnemen en deze ook van te voren inverteren met jullie computer. Dit is een soort van wat een noise canceling hoofdtelefoon doet, maar dan doet de koptelefoon het in hele kleine stapjes, en zouden jullie het in 1 hele grote stap doen. Op die manier kan je die soort brom die je opnam, wel cancellen. Zo heb je het probleem van het achterlopen van het signaal omzeild en heb je geen DMS nodig.
Natuurlijk is dit minder nauwkeurig dan hoe de hoofdtelefoons dit doen, maar wel makkelijker (en goedkoper!) uit te voeren.
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, veel succes!