Hoi Sinem,
ik stuur jullie vraag even door aan Lisa, zij weet hier iets meer van, omdat jullie vraag meer in lijn met haar studie is. Succes!
Groetjes Coco
Hoi Sinem,
ik stuur jullie vraag even door aan Lisa, zij weet hier iets meer van, omdat jullie vraag meer in lijn met haar studie is. Succes!
Groetjes Coco
Hoi Vw,
Over wat voor accu gaat het? En wat is de toepassing van jouw dynamo en accu (waaraan ga je ze aansluiten)
Groetjes Coco
hoi! ik moet eerlijk zeggen dat ik niet goed weet of het probleem ligt aan wat jullie omschrijven. Wat zei jullie leraar hier over? Misschien kunnen we een keer een belafspraak maken zodat jullie de opstelling wat beter aan mij uit kunnen leggen!
Groetjes Coco
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben! Mochten jullie nog verdere vragen hebben, dan hoor ik het graag!
• Waar ziet je de toekomst van de flow-batterij heengaan?
Ik denk dat flow-batterijen goed gebruikt kunnen worden als energie opslag. Wat het beste zou zijn is dat flow-batterijen worden opgeladen door groene stroom. Zo kan je ze bijvoorbeeld aansluiten op windmolens of zonnecellen. Dit zou ideaal zijn, omdat je zo erg weinig broeikassen hoeft uit te stoten om stroom op te wekken en vooral op te slaan.
• Waarom denkt je dat we de flow-batterij juist wel of niet moeten gebruiken?
De flow-batterij is op dit moment een erg goed alternatief voor het gebruiken van fossiele brandstof. Realiseer je natuurlijk wel dat het slechts een energie opslag manier is. Als de stroom die je erin stopt alsnog is opgewekt door het verbranden van fossiele brandstoffen, ben je weinig opgeschoten wat het milieu betreft.
Wat je je ook moet realiseren is dat het maken van een flow-batterij erg vervuilend kan zijn. Daarnaast is het, wanneer de batterij aan het eind van zijn leven is, een erg vervuilend afval product. Hier is zeker nog ruimte voor een oplossing, want dit is erg slecht voor het milieu.
• Zou u een flow-batterij als opslagmethode gebruiken of liever een ander alternatief voor de huidige batterijen?
Ik zou zeker een flow-batterij gebruiken als opslagmethode. Het ligt erg aan waar je deze gebruikt. Voor voertuigen kan een flow-batterij erg handig zijn, omdat deze snel opladen. Echter zijn ze vaak erg zwaar (als je veel vermogen wilt gebruiken zoals bij een auto). Voor sommige toepassingen zijn ze dus niet erg nuttig.
• Kunnen er nog verbeteringen worden gemaakt aan de flow-batterij?
Ja, zoals ik zei, nadat ze uitgebruikt zijn, zijn ze een vervuilend afvalproduct. Daarnaast kan de productie een stuk groener.
• Als we kijken naar auto’s en aandrijving daarvan, waar ziet u dan het meeste potentie in, de waterstof auto, de elektrische auto (met de flow-batterijen) of de benzine auto?
Naar mijn mening zou een waterstof auto het meest duurzaam zijn, omdat je geen CO2 uitstoot. Ook bij het opwekken kan je ervoor zorgen dat je geen CO2 uitstoot. Echter kost het meer energie om een afstand op waterstof te rijden dan dat het momenteel kost om een zelfde afstand op een accu te rijden. Toch is waterstof duurzamer omdat de productie en kosten van een auto accu zo ontzettend hoog zijn.
Hoi Womar,
De workshop zal voorlopig nog niet plaats vinden, omdat er vrijwel geen studenten (en dus ook geen gasten) naar de campus van de TU Delft gaan. Wel kunnen we naar het Science Center, waar de demo met de zweeftren staat. Als alternatief op de workshop kan ik jullie nadat we de demo hebben gedaan ook uitleggen welk experiment we in de workshop altijd doen en jullie hier resultaten van geven van de vorige keer. Zouden jullie dit willen? Dit zou helaas wel pas kunnen nadat de lockdown voorbij is. Dus daar moeten we wel nog even op wachten.
Groeten Coco
Hoi Marnix en Pepijn! Wat een goed idee.
Ik heb het studenten team benaderd! ik hou jullie op de hoogte als er reactie is!
groeten Coco
Hoi Tobias! Heb je misschien iets meer uitleg over hoe jullie zelf de machine gebouwd hebben? Misschien met een schematisch plaatje?
Groetjes Coco
Hoi Oscar!
Dat is een erg brede vraag, als het goed is hebben jullie daar zelf ook al een mening over gevormd met jullie deelvragen! Er is niet makkelijk zomaar een ja of nee op te vormen. Het ligt aan welke toepassing je uitlicht natuurlijk. Ik denk zeker dat er "nog nut is in de toekomst"!
Als jullie mij uitleggen wat je tot nu toe zelf hebt gevonden als antwoorden op jullie deelvragen, kunnen we samen overleggen wat voor nut er dan in zit!
Hoi Wouter! Wat leuk! Wij hebben op het Science Center een demo van een kleine magneet zweeftrein. Ook wordt er waarschijnlijk binnenkort een online workshop aangeboden over supergeleiding. Wanneer dit zal plaatsvinden is alleen nog niet duidelijk. Wanneer moeten jullie je PWS inleveren? Dan denk ik na of dat haalbaar is!