Forum

    • Registeren
    • Login
    • Zoeken
    • Categorieën
    • Recent
    • Populair
    • Gebruikers
    • Groepen
    • Zoeken
    1. Home
    2. lennardd
    • Profiel
    • Volgend 0
    • Volgers 4
    • Onderwerpen 0
    • Berichten 205
    • Beste 1
    • Controversial 0
    • Groepen 2

    lennardd

    @lennardd

    PWS TU Delft Team

    1
    Reputatie
    99
    Bekeken
    205
    Berichten
    4
    Volgers
    0
    Volgend
    Geregistreerd Laatste keer online gezien

    lennardd Ontvolgen Volgen
    PWS TU Delft Team PWS TU Delft admin

    Beste berichten geplaast door lennardd

    • RE: Medicijn modificatie

      Hoi @vincent-0,

      Interessant idee!
      Waar hebben jullie gelezen over de stof paracetamol zonder de OH-groep? Wellicht dat je vanaf deze pagina verder kunt zoeken naar de manier waarop de onderzoekers deze stof hebben verkregen. Ik denk dat het mogelijk moet zijn om als beginstof in plaats van 4-aminofenol de stof aniline te gebruiken, de reactie met azijnzuuranhydride vindt immers plaats op de aminogroep. Echter zou ik voordat je dit doet wel eerst op internet zoeken of deze reactie mogelijk is en of deze al eerder uitgevoerd is.

      Hopelijk heb ik jullie hiermee kunnen helpen, maar als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Medicijnen
      lennardd
      lennardd

    Meest recente berichten door lennardd

    • RE: Vakkanjers

      Hey @Belladiamond,

      Het is niet de bedoeling dat je voor hetzelfde onderwerp meerdere topics opent, dit maakt het erg onoverzichtelijk. Wij zien alle topics die worden aangemaakt, dus het heeft absoluut geen zin om duplicates aan te maken. De andere topics die je had aangemaakt heb ik daarom verwijderd. Ook als je in de toekomst meer informatie over je project stuurt, is het de bedoeling dat je dat in dit topic doet en niet weer een nieuw topic aanmaakt.

      Gaaf om te horen dat je meedoet aan vakkanjers! Een raam dat automatisch opengaat als het te warm wordt is een interessant idee. Wel moet je hierbij rekening houden dat het in de zomer buiten vaak warmer is dan binnen. Als je dan een raam open laat gaan, zal het binnen alleen nog maar warmer worden. Maar zolang de temperatuur buiten lager is dan binnen de school is dit zeker een interessant idee!

      Een plantenwand is altijd mooi en zorgt voor frissere lucht, je zult alleen wel de juiste planten moeten selecteren die onder deze omstandigheden kunnen overleven en niet te veel rommel geven.

      Mijn feedback is natuurlijk erg algemeen, als je een wat uitgebreidere beschrijving geeft over de werking van het raam of wat tekeningen stuurt, kan ik hier meer over zeggen. Hopelijk heb ik je hiermee kunnen helpen, maar als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Projecten
      lennardd
      lennardd
    • RE: Vakkanjers scout

      Hoi @leo,

      Probeer alles binnen een topic te houden. Dat maakt het overzichtelijker. Wat ik vooral bedoelde met wat meer informatie is dus wat meer context aan jullie idee (waarom zou je zo een uitschuifbare muur willen hebben? Wat zijn de voordelen? Welke soort muren denken jullie überhaupt aan, van een huis?) en inderdaad wat meer technische details, je wilt gebruik maken van hydraulische armen. Dat kan inderdaad een mooie tool zijn, maar als je wat meer informatie geeft over het precieze mechanisme kunnen wij beter met jullie meedenken.

      Probeer je volgende bericht te typen in het oorspronkelijke topic, dan zal ik dit topic daarna verwijderen.

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Technasium
      lennardd
      lennardd
    • RE: Vakkanjers

      Hoi @leo,

      Wat een interessant idee!
      Zou je wat meer informatie kunnen geven over jullie idee? Dan kunnen we jullie beter helpen!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Technasium
      lennardd
      lennardd
    • RE: Magneten

      Hoi @douwe-0,

      Dinsdag ben ik heel de dag beschikbaar! Laat dus maar weten wat binnen jouw rooster het beste uitkomt!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
      lennardd
      lennardd
    • RE: Schoolproject (zonne-energie)

      Hoi @csgpm-leerling,

      Jullie bericht kwam een beetje uit het niets, voor de volgende keer is het beter om dit van tevoren af te spreken, dan zit ik klaar zodat ik met jullie kan meedenken. Deze week ben ik dinsdag en donderdag nog beschikbaar. Laat maar weten wat voor jullie uitkomt!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Projecten
      lennardd
      lennardd
    • RE: Hoge temperatuur bereiken om Leidenfrost effect om te keren

      Hoi @noè,

      Wat een interessant onderwerp!
      Ik zou wat navraag voor je kunnen doen binnen de faculteit, maar vaak zijn onderzoeksgroepen erg terughoudend als het gaat om experimenten die mogelijk gevaarlijk zijn. En ik denk dat jouw experiment daar ook onder valt.

      Ook denk ik dat het niet zo ingewikkeld is om dit experiment op school uit te voeren, door simpelweg met een gasbrander een metalen balletje op te warmen. Echter zul je de duizend graden Celsius hiermee waarschijnlijk niet bereiken, maar met stappen van 50 graden Celsius zul je tussen 200 en 600/700 graden Celsius ook al genoeg datapunten hebben om het verband te zien. Eventueel kun je dit ook nog proberen bij vloeibare stikstoftemperatuur (-200 graden Celsius), hierbij treedt het Leidenfrost effect namelijk ook op. Binnen het Science Centre hebben we beschikking over vloeibare stikstof, dus als je met je opstelling naar Delft komt, kan ik je daarmee helpen.

      Voor wat betreft het meten van de temperatuur zou ik proberen te kijken naar de intensiteit van de straling die wordt uitgestraald. Met behulp van de wet van Stefan-Boltzmann geeft dit een vrij goede benadering van de temperatuur.
      Het meten van de valsnelheid kun je doen met behulp van videometen (hoge snelheidscamera) of met behulp van geluid. Als je namelijk een metalen plaatje op de bodem legt, zul je een geluid kunnen meten op het moment dat de metalen bol het plaatje raakt. Als je een manier bedenkt waarop het laten vallen van de bol ook geluid maakt, kun je hiermee de valtijd heel nauwkeurig berekenen.

      Hopelijk heb ik je hiermee wat op weg kunnen helpen en wat van je vragen kunnen beantwoorden. Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag, of als je een keer wilt videobellen om in wat meer detail feedback te krijgen op je opgestelde methode is dat natuurlijk ook mogelijk!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Scheikunde overig
      lennardd
      lennardd
    • RE: Magneten

      Hoi @douwe-0,

      Maandag 13 maart heb ik helaas een tentamen...
      Maar maandag 6 of 20 maart kan wel of dinsdag 14 maart.

      Ik hoor het wel!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Magnetisme & supergeleiding
      lennardd
      lennardd
    • RE: PWS Ionenmotor

      Hoi @joppe-huisman,

      Uiteraard zul je ook hier nog moeten oppassen, maar een hoogspanningsbron wordt pas gevaarlijk als het ook een hoge stroom kan genereren. Als je bijvoorbeeld wel eens een elektrische schok van een deurknop hebt gekregen, dan was dit ook in de orde kilovolts, maar ongevaarlijk doordat de stroom zo laag is. Als jullie bron dus echt gelimiteerd is tot 0.25 mA zal dit zeker niet dodelijk zijn, maar alsnog blijft het natuurlijk oppassen, het is immers lastig te testen of het écht gelimiteerd is tot deze stroomsterkte.

      Het tutorial dat jullie stuurden ziet er leuk uit en zeker haalbaar! Als jullie verder nog vragen hebben over het ontwerp of meer praktische vragen, kun je die natuurlijk altijd stellen op het forum. Ook als jullie het fijn vinden dat ik even met jullie naar het ontwerp kijk of met jullie meedenk, kunnen we misschien een keer videobellen. Laat maar weten wat jullie prettig vinden!

      Hopelijk heb ik jullie hiermee kunnen helpen, maar als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Elektromotoren
      lennardd
      lennardd
    • RE: Schoolproject (zonne-energie)

      Hoi @csgpm-leerling,

      Geen probleem!
      Kunnen jullie volgende week maandag op dezelfde tijd?

      Laat maar weten!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Projecten
      lennardd
      lennardd
    • RE: Schoolproject (zonne-energie)

      Hoi @csgpm-leerling,

      In de meeting had ik beloofd een korte uitleg en wat formules te sturen over hoe je kunt berekenen hoeveel energie er door de spiegels op het middelste blok terecht komt. Ik denk toch dat dit wat te ingewikkeld wordt, dus ik zou proberen om dit te laten rusten en jezelf voor nu vooral te richten op het elektriciteit opwekken met de warmte die vrijkomt.

      Als je toch nog een vraag hebt, kun je die stellen op het forum en dan zal ik die beantwoorden. En mocht je nog wat meer vragen hebben, dan kunnen we ook nog een keer videobellen. Hopelijk heb ik jullie hiermee kunnen helpen, maar als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag!

      Groetjes,
      Lennard

      geplaatst in Projecten
      lennardd
      lennardd