PWS zonnecellen • Hallo,

  Mijn partners en ik willen ons pws over zonne-energie en zonnecellen doen. We zijn geïnteresseerd in de energieomzetting in zonnecellen. We denken eraan om te gaan kijken naar de omzetting van energieën in een auto die werkt op zonne-energie, in dit geval een klein test autootje.

  We willen voor ons onderzoek een eigen zonnecel maken om zo een testautootje te kunnen laten rijden. We vroegen ons af of er een mogelijkheid was waar we deze zonnecel op de universiteit konden maken. Aangezien de universiteit gespecialiseerd is in het maken van solarauto’s hopen wij dat de universiteit ons kan helpen met het onderzoek dat wij willen uitvoeren.

  We horen graag van u.

  Thom Smits, Job Mulder en Sarah Kaandorp
  VWO6


 • PWS TU Delft admin

  @sarahkaandorp
  Hallo Thom, Job en Sarah,

  Wellicht dat ik jullie wel kan helpen voor jullie pws. Is het een beetje gelukt met de basis van jullie pws? Kan ik misschien ook hierbij helpen/feedback geven?

  Ja het klopt dat wij op de universiteit zijn gespecialiseerd in zonnewagen, maar realiseer je wel dat de zonnecellen hiervoor zijn gekocht bij grote fabrikanten, omdat deze veel beter in de productie zijn. Op de universiteit wordt eerder gekeken naar mogelijke alternatieven voor de silicium cellen. Wij kunnen jullie daarom ook niet helpen met het maken van eigen zonnecellen .

  Binnenkort komt er wel een nieuwe workshop vanuit ons waarbij je veel eigenschappen van een zonnecel kan gaan onderzoeken. Wellicht is dit wel iets voor jullie.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.