Forum
    • Categorieën
    • Recent
    • Populair
    • Gebruikers
    • Groepen
    • Zoeken
    • Registeren
    • Login

    aantonen van aminozuren in vlees en vleesvervangers

    Drinkwater, voedsel & dranken
    2
    2
    604
    Meer berichten laden...
    • Oudste berichten bovenaan
    • Meest recente berichten bovenaan
    • Meeste stemmen
    Reageren
    • Reageren als onderwerp
    Aanmelden om te reageren
    Dit onderwerp is verwijderd. Alleen gebruikers met beheerrechten op onderwerpniveau kunnen dit inzien.
    • N
      nienkevanrooijen
      voor het laatst aangepast door

      Hoi,

      Voor ons pws willen we aantonen welke aminozuren en hoeveel daarvan in een vegaburger zitten in vergelijking met een echte vleesburger. Welke methode we hier voor kunnen gebruiken weten we nog niet zeker. We kunnen de concentratie aminozuren met de kjeldal-methode of met chromatografie aantonen, maar we zouden ook graag willen kunnen aantonen welke aminozuren er dan aanwezig zijn. Kunnen jullie ons helpen?

      Lennie en Nienke

      lennarddL 1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
      • lennarddL
        lennardd PWS TU Delft Team @nienkevanrooijen
        voor het laatst aangepast door lennardd

        Hoi @nienkevanrooijen,

        Wat een interessant onderwerp!
        Het probleem bij het analyseren van aminozuren in vlees is dat de aminozuren niet los voorkomen in het sample. De meeste aminozuren zijn gebonden in peptiden en eiwitten, die zul je dus eerst van elkaar moeten scheiden. Bovendien zijn er veel aminozuren die erg veel op elkaar lijken, waardoor je een zeer nauwkeurige methode nodig hebt om de verschillende aminozuren van elkaar te kunnen scheiden. Jullie hebben dus zeker een uitdagend onderwerp uitgekozen!

        In eerste instantie zou ik dus vooral proberen om je pws te richten op het aantonen van de concentratie aminozuren in een vegaburger t.o.v. een echte vleesburger met behulp van een van beide methodes. Als dat zonder veel problemen lukt, kun je proberen om een manier te bedenken om eiwitten op te breken in de individuele aminozuren (zoals hydrolyse van het eiwit) en een methode om vervolgens de aminozuren te identificeren (zoals Thin Layer Chromatography). Als je meer informatie wilt opzoeken op internet, raad ik aan om altijd in het Engels te zoeken, je zult dan veel meer en veel betere resultaten vinden!

        Hopelijk heb ik jullie hier een beetje mee op weg kunnen helpen, maar als je verder nog vragen hebt, hoor ik het graag!

        Groetjes,
        Lennard

        Moderator
        Masterstudent Applied Physics

        1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
        • First post
          Last post
        Copyright © 2016 NodeBB Forums | Contributors