Beste @Karbache ,
Er is iets fout gegaan in het aanmeldingssysteem maar ik heb je op de lijst gezet, dus je bent aangemeld! Tot dan!
Groetjes Pauline
Beste @Karbache ,
Er is iets fout gegaan in het aanmeldingssysteem maar ik heb je op de lijst gezet, dus je bent aangemeld! Tot dan!
Groetjes Pauline
Beste @Sannah-Paulides en @Menno-Rijkhoff
Excuses voor het late antwoord, zoals Jip al had aangegeven was ik op vakantie. Hebben jullie mijn hulp nog nodig? Zoja, zouden jullie allebei een apart topic kunnen aanmaken? Dan kan ik jullie persoonlijk beantwoorden!
Ik help jullie graag verder!
Groetjes Pauline
Beste @Menno-Rijkhoff ,
Het is wel de bedoeling dat we samen een moment afspreken wanneer jullie langs kunnen komen (ik heb ook een studie;) )! Daarbij wil ik graag een duidelijk onderzoeksplan hebben voordat jullie langskomen! Hebben jullie dit al? En heeft jullie docent goedgekeurd dat jullie geen deelvragen hebben?
Groetjes Pauline
Beste @T-Slager,
Wat leuk dat jullie de bruggen nagemaakt hebben van spaghetti! Ik ben erg benieuwd naar dat resultaat. De moeilijkheidsgraad van het berekenen van de doorbuiging van een brug hangt af van de constructie. Het doorrekenen van een simpele plaatbrug is (logischerwijs) niet erg lastig, maar het wordt moeilijker met de constructies die jullie hebben!
Misschien is het handig als jullie me sturen wat jullie nu op papier (en van spaghetti) hebben, zodat ik wat gerichter kan helpen!
Daarbij: kennen jullie de Spaghettcie al? Dit is een commissie van de TU Delft (faculteit Civiele Techniek) die elk jaar een spaghetti bruggen- of toren bouwwedstrijd organiseert! Misschien dat jullie het leuk vinden om met deze groep contact op te nemen!
Ik hoor graag van jullie!
Groetjes Pauline
@sbeckers Beste S Beckers,
Heb je al hoofd- en deelvragen voor je PWS? Ik kan je best op weg helpen met bronnen, maar dan heb ik wel iets meer informatie van je nodig. In het algemeen is het handig om te zoeken op Google Scholar waar wetenschappelijke artikelen te vinden zijn (zoek in het Engels!).
Ik hoor het wel!
Groetjes Pauline
@bramtijs Beste Bram en Tijs,
Allereerst excuses voor de late reactie, ik heb het erg druk gehad afgelopen week.
Wat een leuk onderzoek doen jullie. Er zijn dit jaar 2 meisjes geweest die hetzelfde onderwerp hadden, je zou even op het forum kunnen kijken of zij nog tips voor jullie hebben.
Met betrekking tot jullie vraag: dit is wel erg ingewikkeld hoor! Allereerst vraag ik me af waar jullie de golven gaan simuleren? Een golfsimulator is geen goedkoop apparaat, dus waarschijnlijk zal de instantie waar jullie dit gaan doen er dus wel meer van af weten.
Via het Reynoldsgetal kan je golven schalen. Als het Reynoldsgetal constant is bij de echte en de gesimuleerde golf, dan is het effect van de turbulentie 1 op 1. Nogmaals, dit zijn geen gemakkelijke berekeningen. Als ik jullie was zou ik het jezelf iets makkelijker maken!
Ik hoor graag van jullie hoe ver jullie nu zijn sinds jullie bericht, wellicht kan ik jullie verder helpen.
Groetjes Pauline
@PWSarchitectuur Beste M. F.,
Wat een origineel onderwerp heb je gekozen. Ik wil je er graag op wijzen dat deelvragen er zijn om met elkaar de hoofdvraag te beantwoorden. Als je geen hoofdvraag hebt, dan kan je eigenlijk ook geen deelvragen bedenken, want je werkt niet naar één antwoord to. Dus wat is je hoofdvraag? Voor tips van het maken van een hoofdvraag en deelvragen kan je hier kijken.
Ik ben benieuwd naar je hoofdvraag, dan kunnen we daarna samen gaan kijken naar goede deelvragen.
Groetjes Pauline
@Ardjun010 Ha Vinny en Ardjun!
Wat leuk dat jullie naar een meeloopdag zijn geweest. Ik heb zelf nog niet gehoord van het project, weten jullie nog met wie jullie zijn meegelopen? Anders kan ik het vragen via de studievereniging van Civiele Techniek, en dan kan ik jullie in contact brengen met de personen die zich bezig houden met dit project.
Ik hoor het wel!
Groetjes Pauline
@KoenHendrks Beste Koen en Tristan,
Goed dat jullie al hoofd- en deelvragen hebben opgesteld.
De hoofdvraag. Deze kan nog veel specifieker gemaakt worden. Als je nu alleen de vraag leest zonder andere informatie heb je geen idee dat het over aardbevingen gaat. Daarbij moet je wel een grootheid definiëren in de het stukje ''en bij hoeveel ... begeeft het?''. Bij hoeveel wat?
De deelvragen. Ik denk dat de deelvragen nogal globaal zijn. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar wat bepaalde krachten op materialen doen! Als jullie het anders heel breed vinden worden; specificeer je onderwerp en zorg dat je één aspect gaat uitpluizen, anders wordt het PWS eerder een globale samenvatting.
Natuurlijk zouden jullie langs kunnen komen op een PWS middag, de eerst volgende dat het mogelijk is zal waarschijnlijk half januari zijn. Zodra die data bekend zijn zullen we het daar over hebben. Ik ben eerst benieuwd naar jullie verbeteringen in de vragen!
Groetjes Pauline
Beste @KoenHendrks ,
Ik heb het momenteel erg druk met tentamens, ik zal deze week nog reageren. Nog eventjes wachten, sorry!
Groetjes Pauline
Super dat het gaat lukken om een huisje te bouwen, dan kunnen we die morgen testen op de aardbevingssimulator! De workshop vindt morgen niet plaats, morgen is een PWS-middag. Dat houdt in dat leerlingen langs kunnen komen voor vragen en voor losse proefjes. Er zal dus geen klassikale workshop zijn. De klassikale workshop hebben jullie gemist, helaas!
Groetjes Pauline
@Eva-Sienna Beste Eva en Sienna,
De workshop wordt niet volledig nog een keer gegeven dit schooljaar. Jullie mogen wel komen testen, maar gaat het lukken om vóór donderdagmiddag een huisje te bouwen?
Houd er rekening mee dat de triltafel tot een frequentie van 10 Hz gaat. Dat wil zeggen: bouw je huisje niet te stevig, want de triltafel heeft niet genoeg energie om 'sterke' verbindingen kapot te maken.
Groetjes Pauline
Beste Eva en Sienna,
Goed dat jullie je hebben aangemeld voor de PWS middag van donderdag. Hoe ver zijn jullie al met je PWS? En wat is jullie plan? Als jullie een huisje willen bouwen en testen, gaat het dan lukken om dit nog te doen vóór donderdagmiddag?
Groetjes Pauline