@Niels-Groothuis
Hallo Niels en Bo,

Het is een tijdje sinds jullie je vraag hebben gesteld. Excusses voor mijn late reactie. Hieronder staan wat opmerkingen/ideeën die ik had bij het lezen van jullie hoofd- en deelvragen. Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen.

Hoe jullie momenteel de hoofdvraag hebben geformuleerd is het eigenlijk twee vragen aan elkaar geplakt. Dit zou je misschien kunnen combineren. Eigenlijk is de essentie van beide vragen: wat vinden mensen ervan. Dit slaat op de smaak van 'nieuwe spruiten' en dat ze GM zijn. Een voorbeeld zou kunnen zijn: Hoe staan mensen tegenover genetisch gemodificeerde spruiten?

De deelvragen zien er heel goed uit. Je kunt nog na de vragen over de smaak een deelvraag doen of mensen de GM spruiten lekkerder vinden.

Dan voor het onderzoek naar zoeter laten smaken kunnen jullie het best via Google scholar wetenschappelijke artikelen zoeken hierover. Een gen voor fructose kan een goede oplossing hiervoor zijn.

Misschien een idee voor een praktisch onderzoek: Je kunt een praktisch onderzoek doen naar hoeveel zoeter je de spruiten moet maken om de bittere smaak te compenseren. Het is natuurlijk erg moeilijk om de spruiten genetisch te gaan aanpassen, maar jullie kunnen het principe wel nabootsen door spruiten op verschillende manier te bereiden. Tijdens dit onderzoek zouden jullie kunnen kijken naar hoeveel suiker/fructose moet worden toegevoegd.
Jullie zouden dit kunnen baseren op literatuur onderzoek waarin te vinden hoeveel van de stof, die de bittere smaak veroorzaakt, er in de spruiten zit.

Hopelijk kunnen jullie hier wat mee.

Groeten,
Sanne