Forum
    • Categorieën
    • Recent
    • Populair
    • Gebruikers
    • Groepen
    • Zoeken
    • Registeren
    • Login
    1. Home
    2. jip_rietveld
    3. Beste
    • Profiel
    • Volgend 0
    • Volgers 4
    • Onderwerpen 2
    • Berichten 426
    • Beste 6
    • Controversial 0
    • Groepen 2

    Beste berichten geplaast door jip_rietveld

    • RE: Een app om de communicatie voor mensen met autisme te verbeteren

      Ha Samuel, Micha en Maaike,

      Wat hebben jullie een interessant onderwerp gekozen zeg. Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Jip, 5de jaars student aan de TU Delft en ik ben net begonnen aan mijn master Data Science and Technology.

      Ik heb in mijn studie veel vakken gehad over het maken en realiseren van software projecten. Een heel project aanpakken kan snel heel groot worden maar daarom vind ik deze meesterproef ook zo cool. Er komt echt veel kijken bij een project als dit.

      Ik vroeg me af waar de focus voor jullie zal liggen bij de meesterproef. Is het meer de sociale kant? Wil je de focus zegmaar meer richting de communicatie en op theoretisch- en concept niveau uitwerken hoe een app daarbij kan helpen? Of willen jullie meer de praktijk kant op en echt proberen de app te realiseren.

      Ik ben benieuwd!

      Groetjes,
      Jip

      geplaatst in Meesterproef
      jip_rietveldJ
      jip_rietveld
    • RE: Apps ontwerpen

      Hey @Lotten

      Als je een expert wil aanvragen bij de TU Delft voor je technasium kun je de informatie daarvoor op deze pagina vinden.

      Bij een app ontwerpen zijn er echt talloze opties om te nemen. Heel goed dat je hulp zoekt bij het kiezen van de beste. Als ik er eentje kan aanraden is het Android Studio. Deze applicatie maakt het programmeren van een app heel duidelijk, maar vooral ook het testen van de app heel gemakkelijk. Ook wordt het wereldwijd gebruikt dus kun je gemakkelijk hulp ervoor zoeken online. Een tegendeel hieraan is wel dat Android Studio heel erg met code werkt en niet per se visuals. Daardoor kan het af en toe moeilijk te begrijpen zijn.

      Groetjes,
      Jip

      geplaatst in Informatica
      jip_rietveldJ
      jip_rietveld
    • RE: Synthese paracetamol

      Hey @Luukvvelzen

      Het aspirine voorschrift kun je vinden in je mailbox!

      Groetjes,
      Jip

      geplaatst in Medicijnen
      jip_rietveldJ
      jip_rietveld
    • RE: Een app om de communicatie voor mensen met autisme te verbeteren

      Hey @DaVinci6VWO

      Jeetje mina zeg. Hebben jullie weleens vaker gewerkt met AR? Ik heb daar zelf geen ervaring mee maar als ik mijn opdrachten vanuit VR mag geloven is dat zeker niet altijd even gemakkelijk. Ik weet dat er extra tijd is weggezet voor een meesterproef maar ik zou aanraden om te proberen realistisch te blijven in wat jullie kunnen realiseren.

      Een duidelijk overzicht inclusief: huisstijl, waar knoppen moeten komen en wat voor functionaliteiten een app bevat kan namelijk al even of meer meer waardevol zijn dan een prototype.

      Kijk maar wat jullie daarvan vinden, het klinkt in ieder geval alsof jullie goed onderweg zijn! Is het leuk om een keer in persoon af te spreken?

      Groetjes,
      Jip

      geplaatst in Meesterproef
      jip_rietveldJ
      jip_rietveld
    • RE: Hoger aan de wind varen met een zeilboot

      Hey @Nicolaas1

      Ik ben bang dat ik als Informatica student je er niet goed mee kan helpen op dit moment en dat we zullen moeten wachten op Midas. Hij is de 22ste van Augustus terug van vakantie en zal jullie veel beter kunnen helpen dan ik.

      Wel klinkt het alsof jullie aardig op weg zijn en denk ik dat er iets geregeld moet kunnen worden zodat jullie je metingen kunnen doen. Als jullie al concreet nadenken over jullie hoofdvraag en een goede methode voor het practicum verzinnen kan Midas er gelijk mee aan de slag zodra die terug is. Post die nog vooral en hou het forum in de gaten.

      Je hoort nog van ons,
      Jip

      geplaatst in Water & boten
      jip_rietveldJ
      jip_rietveld
    • RE: Profielwerkstuk: Grafentheorie

      Hey @Dux

      Wat hebben jullie een vet PWS onderwerp gekozen zeg. Grafentheorie komt veel terug in mijn studie informatica en is ontzettend interessant! Jullie stellen mij veel vragen ik hoop dat ik ze structureel kan beantwoorden, maar je kunt natuurlijk altijd nog reageren en doorvragen.

      Jullie eerste vraag is makkelijk, ik heb veel vakken gehad waarin grafentheorie is besproken en jullie kunnen mij gewoon hier op het forum al jullie vragen stellen over grafentheorie.

      Jullie tweede vraag is ook gemakkelijk, hier bespreek ik ook jullie 5de vraag. De programmeer taal Python is een ontzettend krachtige programmeer taal met veel mogelijkheden. Ik weet niet hoeveel programmeer ervaring jullie hebben maar het is ook een goede instap programmeer taal. Er zullen denk ik wel zogenaamde libraries zijn die het implementeren best gemakkelijk kunnen maken. Anders is een graaf ook weer niet zo ingewikkeld of groot dat het onmogelijk is om te programmeren. Het enige wat ik denk dat jullie in de gaten moeten houden is hoeveel tijd jullie aan dit programmeren kwijt gaan zijn. Dit is al snel ter grootte van een eerstejaars opdracht op de universiteit, maar die studenten hebben dan al colleges gehad en kleinere opdrachten om mee te beginnen, als jullie dit gaan maken van de grond kan het lang duren.

      Het prachtige aan de grafentheorie is hoe breed toepasbaar die is. Heel duidelijk is natuurlijk het voorbeeld van een route, dan is elke knoop een kruispunt en de waarde van de wegen hoe lang je erover doet om van knoop X naar knoop Y te gaan. Dit wordt gebruikt in elke route app. Maar het kan ook heel anders worden ingevuld. Zo is elke knoop opeens een waarde van afstand, denk meter, voet of lichtjaar. En is elke weg ertussen de ratio om van het een naar het ander te gaan (let op, dit is dus een graaf waar een weg een richting heeft). Zo kun je van elke afstand meter naar een andere gaan. Google gebruikt dit bijvoorbeeld.. Als laatste voorbeeld neem ik een netwerk tussen verschillende computers. Hier hebben wegen dus niet perse een waarde en representeren ze simpel dat er een connectie is tussen 2 plekken. Er zijn dus een hoop applicaties van de grafentheorie!

      Goede voorbeelden van literatuur heb ik niet perse liggen, er is namelijk heel veel te lezen over de graaftheorie. Ik raad jullie aan om lekker rond te googlen. Als dat in het Nederlands niet altijd lukt kun je ook in het Engels naar graph theory googlen.

      Als laatste bespreek ik jullie deelvragen. Als eerste wil ik zeggen dat ik nog geen hoofdvraag zie! Hoe kun je deelvragen hebben zonder hoofdvraag. Alle deelvragen samen zouden samen de hoofdvraag moeten beantwoorden en dat zie ik nog niet terug. Jullie eerste deelvraag vind ik bijvoorbeeld meer thuis in een werkstuk uit de 3 of 4de klas. Niet echt onderdeel van een PWS die een hoofdvraag probeert te antwoorden. Als jullie nog op zoek zijn naar een goede hoofdvraag zou ik kijken naar deel vraag 3. Er zijn namelijk zoveel verschillende toepassingen van de grafen theorie! Misschien dat jullie PWS de 5 belangrijkste op een rijtje zet en er eentje probeert te implementeren.

      Alright, dat is een groot stuk tekst maar ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Jullie zijn hier altijd welkom om vragen te stellen, dus vraaag maar raak.

      Groetjes,
      Jip

      geplaatst in Wiskunde
      jip_rietveldJ
      jip_rietveld