Zeilen • Hallo!
  Ik ga samen met twee vriendinnen bezig met mijn profielwerkstuk. We zijn alle drie grote zeilfans, dus het onderwerp zeilen ligt vast. Ideeen hebben we wel, alleen we weten ze niet te combineren tot en geschikte onderzoeksvraag. En we weten ook niet wat nog interessant is om te onderzoeken. Kunnen jullie ons helpen?

  Groetjes Sarah • De andere onderwerpen op het forum hebben we al besproken, maar we willen liever iets zelf bedenken.
  Inmiddels hebben we wel een concreet onderwerp bedacht: In golfballen zitten putjes die snelheid ervan bevorderen. We willen nu onderzoeken of vergelijkbare putjes in de romp van de boot of in het zeil de sneleid ook positief kunnen beinvloeden. • Hoi Sarah,

  Je kan even op het forum zoeken wat andere hebben gedaan met zeilen, misschien kan je daar inspiratie uit halen. En hier is een website die jullie alvast op weg kan helpen.Wat voor ideeen hebben jullie zelf precies? Dan kan ik jullie proberen te helpen met jullie onderzoeks vraag.

  Groetjes
  Thijs

  http://www.zeiltheorie.nl • Dat is wel een interessant onderwerp. Weten jullie al waarom een golfbal met putjes sneller gaat dan een golfbal zonder putjes? En wat zijn de verschillen tussen een golfbal en een boot die het effect van de putjes beinvloeden? En willen jullie dan ook een experiment doen, of alleen theoretisch?

  Groetjes
  Thijs • Hoi sarah,

  Ik weet niet of je hier nog wat aan hebt, maar ik heb nog wat goede websites gevonden over de putjes in golfballen.

  Ik hoop dat ik niet te laat kom hiermee.

  Groeten,
  Thijs
  http://www.aerospaceweb.org/question/aerodynamics/q0215.shtml
  http://www.howstuffworks.com/question37.htm


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.