Artificial intelligence • Beste student van de TU Delft,

  Ik ben bezig met het opstellen van een hoofdvraag voor mijn profielwerkstuk.
  Ik wil het doen over Artificial intelligence, maar ik weet nog niet precies hoe en wat. tot nu toe heb ik als hoofdvraag “Hoe kan een robot met behulp van artificial intelligence complexe puzzels oplossen?”. ik wil hierbij ook zelf een programma maken. Is er misschien iemand die me tips kan geven over hoe ik dit het beste kan aanpakken? en welke programma’s kan ik het beste gebruiken om zelf een paar dingen te maken met artificial intelligence?

  alvast heel erg bedankt!

  met vriendelijke groet,

  Sarah


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Sarah123

  Een PWS over Artificial Intelligence (AI) is een heel breed onderwerp en ik zou je op je hart willen drukken dat je bezig gaat met het afbakenen van je project. Wat voor gedeelte van AI vind je het interessantst? De combinatie robot en mens? En de interactie daartussen? Of juist de brein van de robot en hoe het problemen oplost. Of vind je juist de sensoren die een robot gebruikt en hoe die om zich heen kan 'kijken' interessant. Dit zijn brede verschillende aspecten die allemaal komen kijken bij een robot of AI en waar je op kunt focussen in jouw PWS.

  'Complexe puzzels' oplossen die je noemt in je vraag is namelijk niet zozeer een AI of robot probleem maar een wiskundig of programmeer probleem. Voor je PWS een systeem creëren die een sudoku kan oplossen kan namelijk ook volledig digitaal, dan moet je alleen je sudoku vertalen in iets wat je computer kan inlezen.

  Als je echt wilt programmeren kun je kijken naar de programmeertaal Python. Een simpele maar krachtige programmeertaal die ook wordt geleerd aan de eerstejaars studenten aan de TU. Als je het liever theoretisch houdt kun je onderzoek doen naar 'P of NP problemen'.

  Kortom, je huidig onderwerp is nog heel breed en kan alle kanten op. Ik zou het proberen af te bakenen en echt te focussen op iets wat jullie interessant vinden, dan kan ik je goed verder helpen.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.