Waterstof las vervanger voor fosile energie bronnen



 • Geachte Student of docent
  wij doen ons PWS over waterstof en of dit een mogelijk vervangers zou zijn voor de fosiele brandstof. voor ons handelings deel vragen we jullie om antwoord te geven op een paar vragen:

  Zoals u weet heb je bij waterstof te maken met 2 overgangen. De overgang van water naar waterstof. En die van waterstof naar energie. Het Rendement van deze 2de overgang is erg laag.

  Denkt u dat het rendement bij deze overgang de komende jaren omhoog zal gaan?

  Groenen waterstof word opgewekt door hernieuwbare bronnen. Denkt u dat er binnen nu en 50 jaar genoeg hernieuwbare bronnen hiervoor zijn?

  Meneer/ Mevrouw denkt u dat de overgang van fossiele brandstof naar waterstof in auto’s gelijk tijdig zal verlopen met het sluiten van de kolen centrales? Dus dat we alleen gaan rijden op groenen waterstof?

  En als laatste vraag. Denkt u zelf dat waterstof ‘DE VERVANGER’ gaat worden van de fossiele brandstoffen?


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Martijn-de-mik,

  Voordat ik antwoord geef op de vragen ben ik benieuwd of je op zoek bent naar mijn persoonlijke mening, of meer de visie op jouw vragen vanuit wetenschappelijk perspectief. Verder zou ik aan je willen vragen wat "erg laag" is, als je het over het rendement hebt. Kan je hierbij een indicatie van een percentage geven en eventueel een bron ervan?

  Groetjes,

  Lisa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.