tandglazuur • Beste student aan de universiteit,
  Voor mijn profielwerkstuk wil ik graag onderzoeken welke tandpasta het beste is en hiervoor wil ik verschillende schadelijke stoffen gebruiken. Ik heb bij de tandarts tanden verzameld voor mijn profielwerkstuk en wil het tandglazuur aantonen, zodat ik kan zien in hoeverre deze is aangetast. Is er een manier om scheikundig tandglazuur aan te tonen, zo ja hoe? Ik heb zelf al bedacht dat ik misschien de tanden van te voren kan wegen en om de tanden onder een microscoop te leggen, maar ik vraag mij af of er een betere manier is. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
  mvg,
  Mette van Splunteren, leerling Bertrand Russell College 6 atheneum.


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Mette123,

  Wat goed dat je zelf al hebt nagedacht over een onderzoeksmethode. Als tip zou ik je willen meegeven; denk goed na over wat de stoffen die je gaat gebruiken precies doen met glazuur, in theorie. Denk bijvoorbeeld aan of het misschien oplost, of dat er een andere stof wordt gevormd, dit heeft namelijk überhaupt al invloed op de massa van een object. Verder vraag ik me af of je toevallig al met een tandarts hebt gesproken, zij zijn namelijk echt een expert op dit gebied, dus dat zou interessant kunnen zijn. Ook is het misschien interessant om te proberen om contact op te nemen met een student aan de ACTA, ik weet zeker dat zij ook heel veel informatie voor je hebben. Wat betreft het scheikundig aantonen van tandglazuur, zou je kunnen kijken of je kan vinden of je een methode kan vinden waarbij je apatiet aan toont. Tandglazuur is namelijk gemaakt van deze stof, een calciumfosfaat die ook chloor en fluor bevat.

  Succes en ik hoop dat je hiermee verder kan!

  Groetjes,

  Lisa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.