Bioplastic • Hallo!

  Ik ben Benjamin en houd mijn profielwerkstuk over bioplastic. Ik vroeg me af of mijn opzet goed is en ik had nog een specifieke vraag. Hieronder mijn opzet:

  Hoofdvraag: Wat is het verschil in afbraaksnelheid tussen het plastic PET en het zelfgemaakte en niet zelfgemaakte bioplastic PLA in zeewater?

  Deelvraag 1: Hoe wordt PET en PLA gemaakt en wat zijn hun eigenschappen?
  Deelvraag 2: Wat zijn de verschillen tussen PET en PLA op micro, meso en macroniveau?
  Deelvraag 3: Hoe zorgt zeewater voor de afbraak van PET en PLA?
  Deelvraag 4: Wat zijn de verschillen tussen PLA en zelfgemaakt PLA als je kijkt naar de afbraaksnelheid in zeewater en andere eigenschappen?

  Vraag: Hoe meet men de mate van afbraak van een plastic?

  Hebben jullie nog algemene pws tips? En als ik in de toekomst nog vragen heb, kan ik die dan stellen? Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Benjamin Burger
  5V Amersfoortseberg


 • PWS TU Delft Team

  Hi Benjamin,

  Vragen zien er in het eerste opzicht goed uit! Misschien is het nog wel handig om de eerste deelvraag op te splitsen in hoe het gemaakt wordt en wat de eigenschappen zijn. Omdat dit beide twee belangrijke/ grote onderdelen zijn. Ook iets om naar te kijken is als jullie zowel naar PLA, PET en dan beide industrieel gemaakt en zelfgemaakt kijken dat jullie PWS te groot word. Misschien is het handiger om te kijken of jullie het iets kunnen afbakenen, dus dat jullie alleen op Pet of PLA richten.

  En wat betreft je vraag, je zou kunnen kijken naar hoe lang het duurt voordat het plastic afgebroken is. Of wat er met het plastic gebeurd als het afgebroken wordt.

  Als je nog andere vragen heb kun je die altijd stellen!

  groetjes,
  Ismene


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.