Neurale netwerken • Beste student,

  Wij willen ons PWS graag over neurale netwerken doen. Wij willen graag een toepassing maken, maar hebben nog geen ervaring met het maken van een neuraal netwerk. Wij vroegen ons af wat voor (het liefst relevante) toepassing mogelijk is om te maken. Wij hebben een voorbeeld bekeken zoals nummerherkenning, maar we weten niet precies hoe moeilijk dat is. Daarnaast vroegen wij ons nog af wat voor software we kunnen gebruiken en wat voor een computer nodig is. Alvast bedankt voor het antwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Maurits, Yp en Xanti


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Xanti-Lizanzu

  Cool PWS onderwerp hebben jullie zeg! Neurale Netwerken zijn hele hippe en krachtige systemen die echt van alles kunnen. De eerste stap bij alles waar je bij gaat programmeren is het internet afgaan. Ik heb dit artikel gevonden dat de eerste stappen van neurale netwerken uitlegt. De software die het gebruikt is de programmeer taal Python. Een makkelijke taal met niet teveel heisa, die zou ik ook aan jullie aanraden.

  Jullie uiteindelijke implementatie zal dus ook alle kanten op kunnen. Het moeilijkste gaat zijn een goeie dataset vinden. Om nummerherkenning te kunnen trainen op een neuraal netwerk moet je dus heel veel plaatjes hebben van heel veel hand-geschreven nummers die vervolgens ook al ge-labeled zijn.

  Maar ik denk dat wat ik hierboven noem problemen zijn voor later in het PWS. Begin bij het artikel en kijk of de interesse er nog steeds ligt. Dan kunnen we daarna samen verder kijken naar een goede implementatie.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.