PWS waterontzilting • Geachte heer/mevrouw,

  Lars en ik doen onderzoek naar welke methode om zeewater te ontzilten heeft de beste verhouding tussen het aantal percentage wateropbrengst en de duurzaamheid? Dat is tegelijkertijd ook onze hoofdvraag. De deelvragen zien er als volgt uit:

  •Wat is duurzaam?

  •Welke methodes zijn er?

  •Welke van de methodes: destillatie, vacuümdestillatie, membraandestillatie, omgekeerde osmose of elektrodialyse heeft het minste energieverbruik?

  •Welke van de methodes: destillatie, vacuümdestillatie, membraandestillatie, omgekeerde osmose of elektrodialyse is het best voor het milieu, dus zo min mogelijk uitstoot van milieuvervuilende stoffen?

  •Welke van de methodes: destillatie, vacuümdestillatie, membraandestillatie, omgekeerde osmose of elektrodialyse is het milieuvriendelijkst om na te bouwen.

  •Welke van de methodes: destillatie, vacuümdestillatie, membraandestillatie, omgekeerde osmose of elektrodialyse brengt het meest aantal procent water op?

  Onze school beschikt niet over een semipermeabele membraan, daardoor kunnen we omgekeerde osmose en membraandestillatie niet uitvoeren. Dus wij vragen ons af of wij eventueel gebruik kunnen maken van uw membraan.

  Wij zien uw reactie graag tegemoet.

  Met vriendelijke groet,

  Lars en Frank


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Lars-en-Frank,

  Interessant onderwerp voor jullie PWS! Excuses voor mijn late reactie.
  Hebben jullie toevallig al nagedacht over het combineren van een percentage met duurzaamheid?
  Duurzaamheid is namelijk een breed begrip. Wellicht kan jullie hoofdvraag verduidelijkt worden door direct de eenheid/eenheden te noemen die jullie gaan vergelijken met het percentage wateropbrengst.
  Daarnaast is het nog mogelijk om te kijken naar de lengte van de deelvragen. Wat een optie zou kunnen zijn, is om één keer de verschillende methodes op te sommen, en bij elke deelvraag te verwijzen naar deze methodes.
  Zelf hebben wij geen membraan, maar in dit topic kom je meer te weten over membranen en is er een link aanwezig om deze aan te schaffen.
  Succes!

  Met vriendelijke groet,

  Stijn Smits


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.