@Menno
Ai, dat is inderdaad een verre afstand! Begrijpelijk wel.
Gek om te horen dat je geen update hebt ontvangen over mijn forumpost. Ik heb het probleem gemeld aan onze websitebouwer.
Groetjes, Stijn
@Menno
Ai, dat is inderdaad een verre afstand! Begrijpelijk wel.
Gek om te horen dat je geen update hebt ontvangen over mijn forumpost. Ik heb het probleem gemeld aan onze websitebouwer.
Groetjes, Stijn
Hoi @marijnop,
Zeer interessant onderwerp, dit fenomeen is bij velen nog niet bekend.
Ik weet niet zeker of je hoofdvraag diepgaand genoeg is, als je dit in overleg met je begeleider hebt besloten, dan zal dat prima zijn.
Je zou nog kunnen kijken naar het effect van zeespiegelstijging op kustsystemen en zeeweringen.
De deelvragen zijn prima. Het lijkt me dat je niet alle beïnvloedingsmechanismen zelf hebt bedacht, dus je ook een deel hebt opgezocht. Zou je deze bronnen kunnen delen? Dan kan ik ze controleren op wetenschappelijke waarde.
Groetjes,
Stijn
@roos-groeneweg
Hoi Roos en Joeke,
Excuses voor de late reactie.
Wat zijn jullie deelvragen precies? Hebben jullie al bepaald welke deelvragen je op zou kunnen lossen aan de hand van theorie en bij welke deelvragen het essentieel is om deze aan de hand van praktische modellen te beantwoorden?
Groet,
Stijn
@fienb
Hoi Fien,
Wat leuk dat je op dit forum bent uitgekomen en hiermee bezig bent.
Er zijn drie hoofdmethodes om het effect van aardbevingen op gebouwen te kunnen mitigeren:
Links: Weerstand bieden
Midden: Interne demping
Rechts: Het aanbrengen van een funderingsisolatie (externe demping)
De constructie die in de praktijk het makkelijkst na te maken is, is een zogenoemde 'nulmeting' met een constructie zonder weerstand vergeleken met een constructie met weerstand.
Lukt het om hiermee verder te kunnen?
Groet,
Stijn
@mats-lonink
Excuses voor de late reactie.
Hier heb ik niet van gehoord. Natuurrampen komen relatief weinig voor dus het is voor wetenschappers/onderzoekers inderdaad waarschijnlijk niet reëel om hierbij te kijken naar mogelijkheden van energie. Ook al zouden ze wel voorspelbaar zijn, komen ze te weinig voor. Uiteindelijk betekenen deze redenen niet dat dit direct betekent dat je er je profielwerkstuk niet over kan doen!
Welke bronnen heb je zoal gevonden?
Groet,
Stijn
@mats-lonink
Hoi Mats en Boris
Interessant onderwerp voor jullie PWS.
Aan welke natuurrampen zat je zoal te denken?
Wordt het momenteel al toegepast? Hebben jullie daar al naar gegoogeld?
Mvg,
Stijn
@330275
Beste Fartuun, Gijs, Mauro, Katy en Elysanne,
Ik heb jullie een mail gestuurd om z.s.m. een afspraak te maken.
Ik heb jullie mailadres daarnaast verwijderd van het forum i.v.m. mogelijke spam.
Groetjes,
Stijn
@yke
Excuses ik was op vakantie.
Ik heb je in een persoonlijk bericht mijn mobiele nummer gestuurd zodat je me kan bellen om z.s.m. een afspraak te maken.
Groetjes,
Stijn
Hoi Michelle, Fabian, Thomas en Yke,
Ik ben Stijn, masterstudent Civiele Techniek in de richting van de Waterbouwkunde aan de TU Delft en graag help ik jullie verder met jullie meesterproef.
Ik kan jullie vast helpen met jullie onderwerp!
Graag zou ik met jullie een kennismakingsgesprek hebben om elkaar even voor te stellen en eventuele vragen vanuit jullie te beantwoorden. Wat vinden jullie van maandag 7 maart in de namiddag?
Groetjes,
Stijn
@lucas-reijnen
Bedankt voor je reactie en succes!
@sembouman
Hoi Sem,
Het lijkt me inderdaad verstandig om hierover een afspraak in te plannen.
Eerst zou ik nog willen weten op welke zoektermen je precies hebt gezocht. Directe berekeningen zijn inderdaad lastig te vinden omdat deze 'achter de schermen' worden gedaan en vaak niet relevant genoeg of te specifiek zijn om volledig op internet te zetten.
Als laatste zou ik graag willen weten wat je hoofd- en deelvragen zijn. Zo krijg ik een beter beeld van wat je precies wil onderzoeken.
Met vriendelijke groet,
Stijn
@lucas-reijnen
Hoi Lucas,
Bedankt voor de verheldering.
Ben je alleen benieuwd naar het feit of er invloed is, of wil je ook de mate van invloed onderzoeken? Bij veel scholen moet de hoofdvraag een open vraag zijn, zodat je wordt 'gedwongen' meer onderzoek te doen om het antwoord op je vraag te kunnen beargumenteren.
Heb je al bedacht hoe je erachter zou kunnen komen in welke mate er een verschil is? Wellicht met een kleine proef uit de praktijk? Heel belangrijk is de vraag of constructie 3 van je tekening er nog steunbalken- en kolommen worden aangebracht. Dit maakt een wereld van verschil.
Ik ben benieuwd wat je in gedachten hebt om erachter te kunnen komen!
Groetjes,
Stijn