Project voor Ampelmann • Wij zijn Michael Vogels, David van Bergem en Ryan Dillman; leerlingen in het examenjaar van 6vwo aan Melanchthon Bergschenhoek. Wij zijn bezig met onze meesterproef voor O&O Technasium

  Vorig project in het vorige schooljaar hebben wij een robot proberen te ontwerpen en een prototype op schaal te bouwen voor Ampelmann. Dat is een Nederlands bedrijf wat zich als enige ter wereld heeft gespecialiseerd in de beweging compenserende loopbrug: een loopbrug waarmee, op zee en offshore, personeel en goederen overgezet kunnen worden in een revolutionaire veilige, snelle en betrouwbare manier. Deze loopbruggen zijn op kleine schepen bevestigd. Doel was een robot die via deze loopbrug werkzaamheden uitvoerde aan de palen van vaste platforms op zee en de boorpalen van een FPSO, een soort speciaal olie boorschip. De functies waren toen scannen, verfsystemen aanbrengen en deze verwijderen op de palen. Het idee hiervan was en is het vervangen van menselijke werkzaamheden die best gevaarlijk waren en het efficiënter en zorgvuldiger uitvoeren van deze werkzaamheden + meer functionaliteit voor de loopbrug.

  Nu willen wij dit project, genaamd Robotic Tools, opnieuw doen en als meesterproef voor Ampelmann. Het proces en de richting van de robot zijn nu ook beter gekozen dan bij het overige project.
  De opdracht nu is het bedenken, ontwerpen en bouwen van ook zo een robot voor Ampelmann. Deze keer zullen wij ons focussen op het inspecteren van de palen van een fixed platform, door middel van scans. De andere functies zijn strikt optioneel. De robot moet weer over de loopbrug, zelfstandig en autonoom, bewegen om de paal te bereiken aan het einde van de loopbrug om vervolgens zijn werk te verrichten.

  Wij hebben weer dezelfde opdrachtgever, Frank Nieuwenhuizen, een Senior Motion Control Engineer bij Ampelmann die ons uitgebreid ondersteunt in het project. Voor dit project hebben wij zowel digitaal als over de telefoon over het project vergadert en hebben wij al een plan. Via onze vaksectie hebben wij al een volledig projectplan waarin vermeld staat zaken als achtergrond bedrijf, probleemstelling, opdracht, (tussen)resultaten en een planning in de vorm van een Gantt-format. Daarnaast hebben wij ook een specifieke globale opdrachtomschrijving voor de opdrachtgever neergezet en een lijst verwachtingen voor de opdrachtgever, naast een brochure over O&O. Een evaluatie van het vorige project is ook al voltooid net als deze expert aanvraag en na morgen de revisie van ons Programma van Eisen. Daarna werken wij in zogenaamde Design Cycles meerdere keren ontwerpen en prototype bouwen voor het uiteindelijke neerzetten van een robot.

  Al deze stappen zijn al goedgekeurd door zowel vaksectie en opdrachtgever. Wij hebben dus een koers maar willen erg graag de technische expertise van een begaafde TU Delft student. Voor ons project lopen wij vaak tegen complexe vraagstukken aan wat betreft, mobiliteit, functie, besturing en dimensies van onze robot. Daarbij zoeken wij, net als in de opdrachtgever, het controleren van onze projectkoers, eventueel bijsturen en beantwoorden vragen over verteld technische aspecten. Het expertise wat wij zoeken en nu ook al in kleine mate krijgen van omgevenden zit in de vakgebieden Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. Met een expert van de TU kunnen wij het benodigde schepje technische juistheid in ons ontwerp en prototype verwerken en leren wij zelf ook een hoop over de techniek.

  Met vriendelijke groet,

  Michael Vogels, David van Bergem en Ryan Dillmann
  V6c
  Melanchthon Bergschenhoek • Als het goed is ene informatica student Jip aan ons verbonden, laat van je horen


 • PWS TU Delft admin

  Hey @rdillmann

  Klopt! Ik ben Jip, Technische Informatica student en ik heb zelf wel wat ervaring met het programmeren van robots. Dinsdag in onze vergadering hebben we met het team besproken maar denken we dat de beste link aan jullie meesterproef meer uit @Midas-Becker komt. Die zal dus jullie voornaamste aanspreekpunt zijn hier op de TU Delft. Ik zal nog steeds af en toe kunnen inspringen als het programmeer werk eraan komt.

  Midas zal zichzelf ook komen voorstellen op het forum om eventueel een afspraak te maken met jullie. Misschien dat ik daar ook bij kom zitten maar dat zien we dan wel.

  Groetjes,
  Jip • Bedankt @jip_rietveld !

  Fijn dat wij zeker weten bij de goede man uitkomen. Wij zijn vrijwel alleen bezig met de mechanica, als wij bij programmeren uitkomen weten wij je wel te vinden dan.
  Dan zullen wij nu met @Midas-Becker communiceren over onze meesterproef.

  m.v.g.
  Ryan • Hallo @Midas-Becker

  Hopelijk kan je ons bijstaan voor ons project. Wij zijn nu bezig met de mobiliteit van onze robot te ontwerpen en binnenkort een prototype te bouwen. Wij ontwerpen hoe de robot gaat bewegen over het dek van het schip, over de paal heen en of de over de loopbrug of het aan de tip bevestigen daarvan en bevestigen aan de paal.

  Onze opdrachtgever wil graag een fysiek contactmoment met ons bij de locatie in Rotterdam of bij Ampelmann in Delft. Daarbij willen wij en hij graag jou aan tafel hebben voor de opdracht. Dit moment willen wij in de volgende week of de week daarna laten plaatsvinden, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en die van de opdrachtgever.


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @rdillmann ,

  Ik kan jullie helpen met jullie project. Ik ben benieuwd naar hoe jullie robot er uit ziet. Jullie kunnen me contacteren als jullie mijn hulp nodig hebben. Jullie kunnen ook een keer op een PWS-middag langs het science center in Delft komen. Ik ga echter niet mee naar Ampelmann aangezien ik er ben om jullie te helpen als jullie vastlopen en niet om het hele proces door te lopen samen met jullie.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.