PWS Object Fetching Assistant Robot


 • PWS TU Delft admin

  Hey @BramS

  Het klinkt alsof jullie al goed bezig zijn met jullie PWS. Midas is op pad dus ik zal jullie verder helpen.

  Ik denk dat je nu moet gaan kijken naar de verschillende actuatoren en sensoren die jullie willen gebruiken. Er zijn verschillende manieren om afstand te meten op een Arduino, of verschillende manieren om een robot voort te bewegen. In een Arduino starter set zitten vaak verschillende opties of onderzoek deze online.

  Wel denk ik dat het een groot en lastig PWS wordt. Om helemaal zelf een robot van niets te bouwen zal lastig zijn. Al helemaal als jullie hem zelf willen programmeren. Ik zou dus aanraden om bijvoorbeeld inspiratie op te doen van een Arduino robot op internet en dan kun je daarvandaan inzoomen op of het ontwerpen van de robot of het programmeren van de robot. Omdat beide doen heel veel werk kost.

  Laat maar horen waar jullie op uit komen. Samen moeten we er wel uit komen.

  Groetjes,
  Jip • Hey Jip,

  Bedankt voor je reactie! Dat is zeker een goed idee. Ik zelf voelde de bui al een beetje hangen dat we het niet op tijd af zouden krijgen. Ik denk dat we met jouw voorstel een stuk beter uitkomen. We waren inderdaad van plan om arduino te gebruiken. Ik zal je idee aan de andere jongens voorleggen en je zo snel mogelijk antwoorden.

  Groetjes,
  Bram • Hey Jip,

  Ik heb het er met de jongens over gehad en we hebben ervoor gekozen je advies op te volgen en ons te gaan focussen op het programmeren van de robot. Nu we ons plan op deze manier hebben aangepast hebben we er weer veel zin in! We zijn gelijk op zoek gegaan reeds gemaakte robots op YouTube die onze eisen een beetje benaderen en zullen wanneer we dat gevonden hebben vanuit dat idee verderwerken.

  Ook wilden we aan jou vragen wat jij denkt dat een goede Arduino-kit zou zijn om aan te schaffen die ook nog binnen ons budget ligt. En verder hebben we ons ingeschreven voor de PWS-middag bij jullie op de TU op 27 september.

  Nogmaals, thanks voor je hulp!

  Groetjes,
  Bram • Hallo Jip,

  We hebben net even bij elkaar gezeten voor het PWS en zijn tot het volgende plan gekomen:

  We decided to use an already existing robot from the internet as a basis to work from for our robot. We’ve brainstormed together about several possibilities and have individually chosen three video guides from YouTube which we believed approximated our demands best. From the resulting nine videos we’ve chosen the following as the basis for our project:

  https://www.youtube.com/watch?v=wbrt2ClgZik

  This does not mean our robot is going to be exactly the same, but that the ideas explained in the video will form a basis from which we are going to build our robot.

  Wat vind jij van dit idee?

  We horen het graag.

  Groeten,
  Bram, Colin en David


 • PWS TU Delft Team

  Hee @BramS ,

  Jullie zijn lekker bezig! Goede keuze om niet elk aspect van de robot helemaal zelf te willen maken. Probeer inderdaad eerst die robot na te maken van internet. Als dat gelukt is en je snapt hoe hij werkt kun je er aanpassingen aan gaan maken. Je kunt er sensoren en actuatoren aan toevoeg zodat hij niet alleen de lijn kan volgen maar opdracht voor je kan uitvoeren. Bijvoorbeeld: Ga rijden als je iemand hoort klappen. Je kunt zelfs een armpje toevoegen die iets voor je kan pakken zodra hij iets ziet.

  Succes!
  Midas • Hey Midas,

  Dankjewel voor de feedback. Dan gaan we daar voor! We zullen dit weekend de onderdelen bestellen die we nodig hebben voor de robot van het linkje.

  Groetjes,
  Bram


 • PWS TU Delft Team

  Helemaal top! Succes jongens! • Hey Midas,

  We hadden nog een klein vraagje: ken jij toevallig een goede Nederlandse webshop waar ze robot onderdelen verkopen?

  Groetjes,
  Bram, Colin en David


 • PWS TU Delft Team

  Hee @BramS ,

  Ik moet zeggen dat ik daar niet echt goede tips over heb. Het hangt denk ik af van wat je nodig hebt. Googlen werkt voor mij altijd goed. Conrad heeft vaak een groot assortiment. Ik bestel vaak veel uit China via AliExpress aangezien het heel goedkoop is. Let wel op dat de kwaliteit van deze goederen nog wel eens verschilt en dat je vaak 3 weken levertijd hebt.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.