Hulp gezocht bij Arduino & robotica PWS • Hello there,

  voor mijn PWS heb ik besloten om samen met een klasgenoot een robotarm te programmeren met Arduino. De arm is een OWI Robotic Arm Edge (google maar, t is die gele). De normale besturing is er af gestript en er is een Arduino Uno board op gemonteerd met daar bovenop een Adafruit MotorShield (V1). Aan iedere DC motor in de arm is een potentiometer bevestigd. We hebben een hoop tests gedaan en er is een probleem ontstaan met het besturen van de arm. We willen dat de arm kleine dingen gaat oppakken en we hebben een programma geschreven om dit te realiseren. Het probleem is als volgt: het programma laat de motoren van de arm één voor één in een aangegeven positie draaien, maar dit werkt niet omdat de motoren te ver door draaien en zichzelf steeds blijven aanpassen. Ik heb de oorzaken van het probleem grotendeels al achterhaald (DC motoren stoppen niet meteen, ze draaien altijd nog een beetje door etc.), ik heb alleen nog geen oplossing gevonden. Als iemand mij zou kunnen helpen zou dat heel fijn zijn.


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Wolf

  Klinkt alsof jullie al lekker bezig zijn! Omdat ik je opstelling niet kan zien vind ik het lastig om je op deze manier te helpen, maar ik ga kijken wat ik voor je kan doen.

  Wat ik denk dat ik zou doen is kijken naar de code van de originele robot, en die echt regel voor regel vergelijken met wat jullie nu hebben geschreven, want die originele code zal ook te maken hebben met de problemen van deze DC motoren.

  Ik hoop dat dat jullie al een beetje helpt. Als je meer informatie voor me hebt help ik graag verder.

  Groeten,
  Jip • Hi @jip_rietveld,
  ik heb gezocht naar source code, maar ik kan nauwelijks iets nuttigs vinden. Dit komt denk ik omdat de arm normaliter wordt bestuurd door een afstandsbediening. Ik ben af en toe wel soortgelijke projecten tegengekomen, maar geen enkel project wat precies hetzelfde wil doen.


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Wolf,

  Op dit moment is het grootste deel van ons team op vakantie. Daarnaast zijn we van 21 juli t/m 19 augustus helemaal gesloten door de zomervakantie! Wees niet getreurd, na deze zomer periode pakt iemand van het team de vraag weer op en zal contact met je opnemen!
  Fijne vakantie.

  Groetjes,

  Thom


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Wolf

  Ik vind het lastig onderwerp Wolf. Heb je bij het googlen deze link gevonden? Misschien dat die je nog kan helpen.

  Als die DC motoren echt altijd dat doordraaien hebben kun je misschien kijken of je de motoren kan vervangen. Of zo programmeren dat ze dat opvangen. Als dat geen optie is wordt het wel echt beperkt.

  Je zou misschien zelf de arm kunnen proberen na te bouwen met betere motoren? Maar ook zoiets plakt gelijk veel werk aan je PWS. Anders zou ik denk ik kijken naar andere projecten die gebruik maken van deze motoren en kijken naar hun code.

  In ieder geval, ik hoop dat hier iets tussen wat jullie verder kan helpen.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.