Testen luchtweerstand en liftcoeffient van 2 modellen vliegtuigen • Voor ons PWS gaan wij twee vliegtuigen bouwen: een standaard model en een flying wing model, wij vroegen ons af of wij in een van de windtunnels de weerstand en liftcoefficienten kunnen testen bij variërende snelheden?


 • PWS TU Delft Team

  Beste, @mauritshorwitz

  Ja dat kunnen jullie zeker testen in de windtunnel mits je deze bouwt volgens de bouwhandleiding die je op deze site kunt vinden.

  Als jullie meer uitleg hierover willen hebben laat het me weten.

  Groetjes,

  Juul • Welke exacte waardes zouden kunnen worden gemeten en wanneer? • Beste Juul

  Ik heb net de eisen in de bouwhandleiding gelezen en zie dat daarin alleen kleine stukjes vleugelprofiel worden getest. Wij zouden graag twee zelfgebouwde complete modellen van circa 30cm wingspan willen testen, omdat we onderzoek willen doen naar het verschil in efficiëntie tussen een Blended-wing vliegtuig en een standaard verkeersvliegtuig. Is het ook mogelijk om dit soort modellen te testen?

  Met vriendelijke groeten,
  Maurits


 • PWS TU Delft Team

  Beste Maurits, @mauritshorwitz

  Ja dit is ook mogelijk mits het in de windtunnel past op de manier dat het lift en drag kan meten.

  Als je hier vragen over hebt stuur me dan even een persoonlijke chat dan kunnen we bellen.

  Groetjes,

  Juul • Beste Juul
  Ik heb ongeveer 1,5 maand geleden een berichtje gestuurd over de windtunnel. Misschien is dit bericht niet goed doorgekomen. Kunt u dit misschien verduidelijken?


 • PWS TU Delft admin

  @mauritshorwitz
  Beste Maurits,

  Juul is deze week op vakantie, maar ik heb haar een bericht achtergelaten dat ze toch nog ergens volgende week jou een bericht terug stuurt.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.