pws bioluminescentie • Re: Bioluminescentie

  Wij hebben al verschillende keren de lichtgevende bacteriën gekweekt, alleen lukt het ons niet om ze verder te isoleren om zo een grotere hoeveelheid lichtgevende bacteriën te krijgen. Heeft u misschien een idee om ervoor te zorgen dat ze langer in leven kunnen blijven? en is het misschien zelfs mogelijk om met de door ons gekweekte bacteriën bij de universiteit langs te komen om nog wat verdere onderzoekjes ernaar te doen?
  Ik hoor graag van u!

  groetjes,
  Lars, Thijs en Warda


 • PWS TU Delft admin

  @Warda-Zeijpveld
  Beste Lars, Thijs en Warda,

  Het practicum is volgens mij meer voor het aantonen dat er lichtgevende bacteriën dan voor het maken van grote hoeveelheden bacteriën. De reden waarom je niet veel kan maken en dat ze niet heel lang leven is een beperkte hoeveelheid voedingsstoffen. Na verloop van tijd zullen de suikers en andere voedingsstoffen van de voedingsbodem zijn op gebruikt. Er is dan niet veel meer om te vermenigvuldigen of lang te leven.
  Jullie zouden dus kunnen onderzoeken of het verschil maakt dat je de bacteriën meer voedingsstoffen geeft. Je zou dit kunnen testen door de voedingsstoffen concentratie te verhogen of dezelfde hoeveelheid bacteriën meer ruimte en voeding te geven. Dit kan ook bijdragen aan de PWS en kan een extra deelvraag "Hoe kunnen we bacteriën langer laten leven in lab omgeving?" beantwoorden.

  Dan kan ik jullie helaas niet helpen met jullie laatste vraag. Wij hebben niet de capaciteiten om iedereens proefaanvraag aan te nemen. Daarom geven wij alleen door ons geplande workshop en andere groepen proberen we te helpen met op school uitvoerbare proeven.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.