PWS vleugel aerodynamica • Hallo lezer,

  Wij houden ons profielwerkstuk over vleugel aerodynamica en wij willen graag mee doen aan de windtunnel workshop en vragen ons af welke windtunnel hiervoor gebruikt gaat worden, zodat wij met de gegevens van de windtunnel alvast computer simulaties kunnen uitvoeren.

  Met vriendelijke groet,

  Rico van Buren en Martijn Roos


 • PWS TU Delft Team

  Beste Rico en Martijn,

  wat leuk dat jullie willen meedoen aan de windtunnel workshop! De grote windtunnel gaat hiervoor gebruikt worden. De afmetingen van jullie ontwerp vinden jullie in de bouwhandleiding die je in de link hieronder kunt vinden:
  http://profielwerkstuk.tudelft.nl/praktisch-deel/workshop/windtunnel/

  Hebben jullie je al het interesseformulier voor de workshop ingevuld? Jullie krijgen dan een melding wanneer het aanmeldingsformulier online komt.

  Groetjes,

  Juul • Beste Juul,

  Bedankt voor uw reactie. Wij hadden het intresseformulier al ingevuld. Heeft u misschien meer informatie over deze 'grote windtunnel'? Zoals de maximale Reynoldsnummers waarop de windtunnel kan werken?

  Groeten,

  Rico en Martijn


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Rico en Martijn,

  wat hebben jullie precies voor de computer simulaties nodig?
  Het Reynolds getal hangt af van de dichtheid, snelheid, lengte van het object en de viscositeit. Tijdens de workshop zal alleen de snelheid variëren. De Reynoldsnummers bij de verschillende snelheden kunnen jullie zelf berekenen. De maximale snelheid is 50 m/s. Zijn jullie hiermee geholpen?

  De windtunnel zelf heeft ook een Reynoldsnummer om aan te geven hoe laminair de lucht is. Ik weet helaas niet wat dat nummer uit m'n hoofd is en het is ook niet te vinden op internet, maar mochten jullie dat nodig hebben voor de simulaties dan kan ik daar wel achteraan gaan.

  Groetjes,

  Juul • Beste Juul,

  Bedankt voor uw reactie. We gebruiken voor de computer simulaties XFLR5, hier kunnen wij de angle of attack en het Reynolds getal invullen. Als u de temperatuur zou weten van de lucht in de windtunnel, kunnen wij zelf het Reynolds getal bij een bepaalde snelheid uit rekenen. Zou u deze temperatuur voor ons kunnen op zoeken?

  Groeten,

  Rico en Martijn


 • PWS TU Delft Team

  Ha Rico en Martijn,

  de lucht in de windtunnel heeft een temperatuur van ongeveer 18 graden. Dit varieert natuurlijk enigszins maar dit kunnen jullie gebruiken voor de berekeningen.

  groetjes,

  Juul • Hallo Juul,

  Bedankt voor je bericht, maar we hebben ondertussen de 15 graden aan gehouden. Maar we hebben nog wel 1 vraag. Hoeveel vleugel profielen kunnen wij eigenlijk testen tijdens de workshop? Het liefst zouden we er namelijk 2 of 3 willen testen.

  Groeten,

  Rico en Martijn


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Rico en Martijn,

  Ik zal er rekening mee houden in de planning dan is dat zeker mogelijk.

  Groetjes,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.