Gitsexperiment opwaartse kracht zeppelin • Beste,

  Aangezien onze natuurkunde TOA ziek is zouden we graag willen weten of wij met het volgende experiment de opwaartse kracht te berekenen.

  Om de opwaartse kracht te bereken gaan we en de zeppelin aan een touwtje en een veer binden. Het moet een lang touw zijn want de anders gaat het ten kosten van het resultaat. Als de zeer niet meer uitrekt is de opwaartse kracht maximaal. F van de veer is dan gelijk aan F opwaarts want fres is dan nul. Je kunt de opwaartse kracht berekenen door middel van de veerconstante. Een foto van de opstelling volgt.
  We kunnen de Fo ook berekenen door middel van een opstelling met water. Als je dan de zeppelin in het water doet blijft hij drijven. Dan is fres ook nul dus Fz=Fo. Aangezien het hier om een zeppelin gaat is dat geen goed idee.

  Alvast bedankt voor het antwoord.

  Groet Liam Haak


 • PWS TU Delft Team

  Beste Liam,

  Je proef is helemaal goed! Wel even opletten dat je een veer met de juiste veerconstante neemt. Als de veer te stijf is zullen je bevindingen minder precies zijn.

  Groetjes,

  Juul • @Juul-Jongbloed Bedankt voor uw reactie. We zullen hierop letten.

  Groet Liam Haak


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.