Rendement Waterstofmotor • Hallo,

  Voor ons profielwerkstuk willen wij een onderzoek doen naar het rendement van een waterstofmotor. Onze onderzoeksvraag is: "In welke mate verandert het rendement van een waterstofmotor als de zuiverheid van het waterstof dat gebruikt wordt afneemt". Met de zuiverheid van het waterstof wordt de concentratie van het waterstof in de brandstof bedoeld. Hebben jullie suggesties over hoe wij dit het beste aan kunnen pakken?

  Hopelijk kunnen jullie ons helpen

  Mvg,

  Floris, Jasper en Vincent


 • PWS TU Delft admin

  @FlorisG
  Hoi jongens,

  Als eerste van mij even een vraagje zodat ik zeker weet dat we op dezelfde lijn zitten: Met waterstofmotor neem ik aan dat jullie een waterstof verbrandingsmotor bedoelen toch? Je kunt energie ook uit waterstof halen met een brandstofcel, maar dan werk je met het principe van een chemische reactie en dan krijg je geen warmte maar elektriciteit.
  Het is wellicht handig als ik jullie misschien eerst help met het maken van deelvragen en dan kunnen vanuit daar kijken hoe we het verder aanpakken. Mijn tweede vraag dus hebben jullie al wat deelvragen bedacht? Dan kijken we daar even naar, werken we die misschien wat verder uit en daarna kunnen we kijken naar een mogelijk praktisch deel.

  Groetjes,
  Sanne • Hallo Sanne,
  Voor ons onderzoek willen wij inderdaad het rendement bepalen van een verbrandingsmotor op waterstof. Zelf hebben wij een aantal deelvragen bepaald. Dit zijn:

  1. Hoe verhoudt zich het rendement van een verbrandingsmotor op waterstof ten opzichte van een verbrandingsmotor op benzine? (na afloop van experiment)
  2. Wat wordt bedoeld met de zuiverheid van waterstof?
  3. Wat zijn de voordelen van het werken met waterstof als brandstof?
  4. Wat zijn de nadelen van het werken met waterstof als brandstof?
  5. Hoe kan zuivere waterstof gecreëerd worden?
  6. Hoe ontstaat onzuivere waterstof en welke maatregelen kunnen genomen worden om hiervan zuivere waterstof te creëren?

  Verder zouden wij ons praktische deel willen uitvoeren op de TU Delft als hier de mogelijkheid toe is.

  Groet,
  Floris, Jasper en Vincent


 • PWS TU Delft admin

  @FlorisG
  Hoi jongens,

  Als ik eerst naar jullie deelvragen kijk lijkt het mij het handigst om deelvraag 1 als laatste erin te zetten aangezien deze deelvraag ook afhankelijk is van anderen. Een chronologische volgorde is het beste.
  De eerste deelvraag is ook een beetje moeilijk denk ik om twee redenen: 1 ) je hebt deze deelvraag eigenlijk niet nodig voor het beantwoorden van de hoofdvraag (afhankelijkheid rendement van waterstofzuiverheid). 2 ) het is moeilijk om het rendement te vergelijken als je ook niet weet wat voor zuiverheid van beide brandstoffen je gebruikt.
  Misschien kunnen jullie wel een hoofdvraag bedenken: hoe is het rendement van een waterstof verbrandingsmotor afhankelijk van de waterstofzuiverheid t.o.v. een verbrandingsmotor op benzine?

  Dan voor een praktisch deel gaat het heel moeilijk worden. Ik kan jullie op de TU Delft niet helpen omdat wij helaas niet de capaciteit hebben om iedereen te helpen met zijn proef. Dus dan moeten we iets bedenken voor bij jullie op school, maar dat is ook allemaal afhankelijk van de veiligheid en of de school het toestaat.
  Ik weet namelijk wel een proef die jullie kunnen uitvoeren om het rendement van de beide brandstoffen te vergelijken. Deze proef heeft te maken met het verwarmen van water met behulp van beide brandstoffen en dan kun je het rendement berekenen door te vergelijken hoeveel brandstof er is verbruikt en hoeveel het water verwarmd is.

  Jullie moeten wel eerst bij een scheikunde docent toestemming en mogelijke begeleiding tijdens de proef vragen.

  Groetjes,
  Sanne • @Sanne-Nielsen Helaas kunnen wij het experiment met waterstof niet uitvoeren op school in verband met de gevaren van het werken met waterstof. Wij kunnen echter wel het experiment uitvoeren met fosiele beandstoffen zoals benzine en diesel.


 • PWS TU Delft admin

  @FlorisG

  Begrijpelijk dat jullie geen proeven mogen doen met waterstof. Maar het kan in jullie voordeel werken dat jullie wel een proef mogen doen met diesel of benzine. Jullie kunnen namelijk een proefopstelling opzetten en uitvoeren over "hoe bereken je het rendement van een verbrandingsmotor?" Jullie kunnen dan in jullie PWS aangeven dat jullie dit bijvoorbeeld voor diesel of benzine doen en dan aangeven dat het op dezelfde manier kan worden gemeten met waterstof. Dan voer je dus een proef uit om het principe van de proef met waterstof voor te doen.
  Ik zou dit even navragen bij je begeleider.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.