suiker vs zoetstof • Beste meneer/mevrouw,

  We zullen beginnen met onszelf even voor te stellen. Wij zijn Willemijn en Hanneke, 17 jaar en we zitten in 6 VWO op SG Spieringshoek te Schiedam.

  Voor het vak scheikunde maken we dit jaar ons profielwerkstuk over de verschillen en overeenkomsten tussen suiker en zoetstof. We hebben het in ons pws onder andere over hoe het komt dat deze stoffen zoet smaken en of er verschillen zijn in proces. We hebben hiervoor gekozen omdat we beiden geïnteresseerd zijn in voeding en scheikunde. Ook is suiker en zoetstof natuurlijk helemaal hot op dit moment. Voor ons pws willen we graag een proefje doen op universitair niveau om ons werkstuk nog beter te maken.

  Onze vraag was dan ook of u ons kan helpen met een proef die gaat over suiker en/of zoetstof, die we eventueel kunnen uitvoeren op een universiteit. Een proefje die de verschillen tussen beiden laat zien zou het mooiste zijn. Zelf hadden we als idee bijvoorbeeld HPLC, maar we staan nog overal voor open.

  We hopen op een reactie.

  Met vriendelijk groet,
  Willemijn en Hanneke


 • PWS TU Delft admin

  @hannekevroom
  Hoi meiden,

  Toevallig heb ik laatst voor een paar andere meiden ook gekeken of het uitvoerbaar is om aspartaam te maken. Helaas was dit niet helemaal haalbaar voor ons.
  Het is voor ons moeilijk om alle leerlingen te kunnen faciliteren dus daarom kan ik jullie alleen maar aanbieden om te helpen bij het bedenken van een proef uitvoerbaar voor op school. Dit kan echter ook erg moeilijk zijn.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.