Vragen over windtunnel workshop in oktober • Hoi Allemaal,

  Ik zit dit jaar in 5 VWO en we moeten ons gaan beginnen met ons profielwerkstuk. Ik heb gekozen om het over aerodynamica te doen en dan van een vliegtuigvleugel. Het is nog het begin en we zijn aan het oriënteren wat voor een prakticum we erbij kunnen doen. Ik heb gezien dat jullie een windtunnelworkshop voor vleugelprofielen geven. Er stond dat deze in oktober kwam. Echter ben ik van 16 tot 20 oktober met school naar Berlijn. Wanneer denk je dat jullie de preciese datum weten over wanneer deze workshop is? Als we niet een prakticum erbij kunnen vinden ben ik namelijk bang dat ons profielwerkstuk een beetje uit elkaar zal vallen. Klopt het dat er na deze workshop ook nog eentje in november/december kwam?
  Ook vroeg ik me af of jullie met iets van een loting werken voor wie er mag komen naar zo'n workshop. Of is het gewoon wie zich het eerst inschrijven totdat het vol is?

  Dit zijn tot nu toe de hoofd- en deelvragen.

  Hoofdvraag:
  Bij welke vorm, en hoek van een vleugelprofiel is de liftkracht maximaal?

  deelvragen:
  Wat is een vleugelprofiel?
  Wat is liftkracht?/hoe werkt liftkracht?
  Welke vleugel profielen worden er in de luchtvaart gebruikt?
  Welke andere krachten naast liftkracht werken er op een vliegtuigvleugel?

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Groeten Bram • Beste Bram,

  Leuk onderwerp! Ik plan de workshop van oktober meestal vlak voor de zomer, dus dan weet ik een precieze datum voor je. In december heb ik er inderdaad nog eentje. Je ontvangt bericht over de workshop wanneer je het interesse formulier hebt ingevuld. Je krijgt dan de gelegenheid om je aan te melden. Met die aanmelding zit het wel goed, daar hoef je je geen zorgen over te maken.

  Je onderzoek ziet er goed uit. Misschien is het een idee dat je 2 of 3 vleugelprofielen die in de luchtvaart gebruikt worden namaakt om ze te vergelijken op hun aerodynamische eigenschappen?

  Grt. Wouter • Beste Wouter,

  Bedankt voor je reactie en sorry voor mijn late reactie. Ik heb het interesse formulier ingevuld. Ik hoop dat ik in oktober kan en anders ga ik voor december. Ook bedankt voor het idee om profielen uit de luchtvaart te testen. Dat zullen we zeker doen

  Groeten Bram den Tonkelaar • Beste Wouter,

  Ergens rond mei heb ik het interrese formulier voor de windtunnelworkshop ingevuld. Ik heb gezien dat de workshop gepland staat op 14 november. Ik was benieuwd wanneer de inschrijvingen voor de windtunnelworkshop open zouden gaan. Ik wil namelijk pas een vleugelprofiel maken als ik mijzelf ingeschreven heb voor de workshop.

  Groeten Bram den Tonkelaar


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Bram,

  Je aanmelding is goed doorgekomen. Je krijgt vandaag of morgen bericht over de windtunnel workshop.

  Groet,

  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.