Effect van chocolade op de hersenen



  • Hallo,

    Wij zouden graag een proefje op de TU Delft willen doen voor ons profielwerkstuk. In dit proefje willen wij een analyse doen met chocolade, waarbij wij het gehalte van een bepaalde groep stoffen, xanthines, willen aantonen in diverse soorten chocolade.

    Hier hebben wij wat informatie over opgezocht en het aantonen van xanthines schijnt te kunnen met een HPLC-apparaat en daarmee een UV-spectrum te maken.

    Wij vroegen ons af of we dit proefje op de TU kunnen uitvoeren.

    Groetjes Juul en Leonne



  • Hoi Juul en Leonne,

    Ik vrees dat het niet zo makkelijk is om op de TU te meten met een HPLC apparaat omdat deze voor andere doeleinden wordt gebruikt. Ik zal het eens voor jullie vragen, maar in de tussentijd zouden jullie contact op kunnen nemen met Scheikunde lab van de Universiteit Leiden. De eerstejaars die hebben hun practicum nu gehad daar, dus wellicht is er meer plek dan in Delft (waar de eerstejaars nu practicum hebben).

    Als je niets meer van me hoort dan kon ik niets voor jullie doen, anders reageer ik op deze post!

    Succes,
    Sara


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.