Forum
    • Categorieën
    • Recent
    • Populair
    • Gebruikers
    • Groepen
    • Zoeken
    • Registeren
    • Login

    Effect van chocolade op de hersenen

    Drinkwater, voedsel & dranken
    1
    2
    2921
    Meer berichten laden...
    • Oudste berichten bovenaan
    • Meest recente berichten bovenaan
    • Meeste stemmen
    Reageren
    • Reageren als onderwerp
    Aanmelden om te reageren
    Dit onderwerp is verwijderd. Alleen gebruikers met beheerrechten op onderwerpniveau kunnen dit inzien.
    • J
      Juul
      voor het laatst aangepast door

      Hallo,

      Wij zouden graag een proefje op de TU Delft willen doen voor ons profielwerkstuk. In dit proefje willen wij een analyse doen met chocolade, waarbij wij het gehalte van een bepaalde groep stoffen, xanthines, willen aantonen in diverse soorten chocolade.

      Hier hebben wij wat informatie over opgezocht en het aantonen van xanthines schijnt te kunnen met een HPLC-apparaat en daarmee een UV-spectrum te maken.

      Wij vroegen ons af of we dit proefje op de TU kunnen uitvoeren.

      Groetjes Juul en Leonne

      1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
      • S
        sarakraus
        voor het laatst aangepast door

        Hoi Juul en Leonne,

        Ik vrees dat het niet zo makkelijk is om op de TU te meten met een HPLC apparaat omdat deze voor andere doeleinden wordt gebruikt. Ik zal het eens voor jullie vragen, maar in de tussentijd zouden jullie contact op kunnen nemen met Scheikunde lab van de Universiteit Leiden. De eerstejaars die hebben hun practicum nu gehad daar, dus wellicht is er meer plek dan in Delft (waar de eerstejaars nu practicum hebben).

        Als je niets meer van me hoort dan kon ik niets voor jullie doen, anders reageer ik op deze post!

        Succes,
        Sara

        1 Antwoord Laatste antwoord Reageren Citeren 0
        • First post
          Last post
        Copyright © 2016 NodeBB Forums | Contributors