Beste Berend,
Allereerst bedankt voor je antwoord. Gisteren heb ik met mijn begeleidend gesproken over de mogelijkheden over de mogelijkheden om energie te dragen.
(Natuurlijk is een eenvoudige spoel ook mogelijk, maar het liefst zou ik het willen onderzoeken bij hogere golflengtes :) )
-
Magnetron: Ook mijn docent zei dat magnetron straling zeer gevaarlijk kan zijn. Echter als je het aantal wattage kunt reguleren (zoals dat bij een werkende magnetron ook gebeurt) kun je de veiligheid (meer) waarborgen. Ook hebben we een proefopstelling bedacht waardoor de straling niet alle kanten op gaat. Zie de bijlage voor de schets.
-
Wifi-straling: Ook wifi-straling bevat energie en we dachten dat het ook mogelijk zou zijn om die straling te bundelen.
-
Zeer korte golfstraling: Voor nog kortere is er op school geen apparatuur en wordt het allicht té gevaarlijk als er iets mis gaat. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden om dit deze techniek te onderzoeken in het scholierenlab?
-
Meetapparatuur: Bij elke van de 3 methodes is er het probleem om de straling te meten. Op school hebben we een oscilloscoop die maximaal 50 Mhz kan meten. Ik zoek eigenlijk een meter (helaas zijn die vrij duur) die ongeveer 2,5 GHz kan meten. Mijn vraag hierbij is: Hebben jullie hier apparatuur voor?
Het liefst wil ik onderzoeken welke factoren (zoals wattage, golflengte, afstand) van invloed zijn op het rendement. Mijn plan van aanpak heb ik vandaag bij mijn docent ingeleverd en zal hoop ik snel nagekeken en evt. aangepast worden.
Heeft u misschien nog tips en/of denkt u dat ik de goede richting op ga?
Voor nu moet ik mij helaas de komende 1,5 week concentreren op de toetsweek, maar daarna kan ik mij helemaal gaan focussen op m’n profielwerkstuk.
Ik houd u op de hoogte!
Mvg Raphael