Dankuwel, we hebben ons aangemeld!
Groeten
Gijs en Toon
Dankuwel, we hebben ons aangemeld!
Groeten
Gijs en Toon
Beste Juul,
Zondag 10 december komt ons goed uit. Hoe laat moeten wij er zijn en zal je deze tijd kunnen mailen naar toonheg@gmail.com?
Bedankt voor de hulp!
Groeten,
Gijs en Toon
Beste Juul,
Voor ons PWS willen wij onderzoek doen naar de onderkant van de vleugel en de invloed van deze onderkant op het glijgetal. We willen als meting dan vleugels maken die dezelfde bovenkant, maar een andere onderkant hebben. We zijn alleen bang dat door het veranderen van de onderkant nog meer variabelen erg gaan verschillen. Zal dit zo zijn, of is dit te verwaarlozen? Verder is er bij ons PWS een eis dat wij gebruik maken van bronnen van bijvoorbeeld een universiteit. Kunnen wij dan misschien online gebruik maken van bronnen van de TU delft? Alvast bedankt!
Groeten,
Gijs Mescher en Toon Hegeman
Beste Juul,
Gijs en ik (Toon) hebben deelgenomen aan de PWS-workshop op zaterdag 21 oktober. We hebben toen onze proefmetingen uitgevoerd, dit waren niet voor niets proefmetingen, er ging namelijk het een en ander mis met de vleugel. We moeten dus nog een echte meting doen. Deze meting zouden we graag ook in jullie windtunnel doen. We wilden ons weer opnieuw aanmelden voor een workshop of PWS-middag, maar zagen dat hier toen geen dagen meer voor gepland waren. We hadden daarom de vraag of wij binnenkort weer een keer langs konden komen om deze metingen te doen. We moeten namelijk over een maand deze metingen al inleveren. Alvast bedankt!
Groeten,
Gijs Mescher en Toon Hegeman
Hallo Juul,
We hebben veel gehad aan je advies, we zijn gaan nadenken over het bouwen van een windtunnel. We hebben het ook aan onze begeleider voorgesteld, maar zij zegt dat het meten ervan niet mogelijk zal zijn met de apparatuur waarover onze school beschikt. We hebben dus een beetje rondgekeken naar een windtunnel die we kunnen gebruiken. We kwamen toen op de site van TU Delft uit bij het kopje PWS Middag. We lazen stukjes over het gebruiken van een windtunnel. We zijn naar jullie site gegaan om ons aan te melden, maar er stond nergens dat we gebruik konden maken van deze windtunnel. Komen hier nog mogelijkheden voor, en zo ja wanneer?
Daarnaast leek het ons interessant om een vleugel in een programma te ontwerpen en m.b.v. dat programma de liftkracht en drag te berekenen. Deze berekeningen wilden we dan vergelijken met de metingen uit de windtunnel. Beschikken jullie over zo'n programma die we hierbij zouden kunnen gebruiken?
Alvast bedankt!
Groeten,
Gijs Mescher en Toon Hegeman
Beste lezer,
Wij zijn Gijs Mescher en Toon Hegeman en we zitten in 5 vwo. We willen graag een PWS over de aerodynamica van vleugels doen. We gaan hierbij eerst onderzoek doen naar de aerodynamica van de vleugels. We zijn al een beetje op onderzoek uit gegaan en hebben gezien dat dit best pittige stof is. Misschien kunt U ons doorverwijzen naar betrouwbare bronnen, zodat wij zeker weten dat we het goede gaan onderzoeken. Voor het praktische deel willen we graag een vleugel met een windtunnel maken. Met deze Windtunnel zouden we dan onderzoek willen gaan doen naar de liftkracht en als het mogelijk is ook naar de weerstandskracht van een vleugel onder bepaalde hoeken bij een variërende snelheid. Wij vragen ons nu af of deze windtunnel zelf te bouwen valt. Wij zijn bang dat we niet genoeg snelheid kunnen creëren in de windtunnel, door een te lage snelheid zal de lift kracht dus zo minimaal zijn dat dit niet te meten valt met de apparatuur waarover onze school beschikt. Klopt het dat je deze snelheid niet groot genoeg kunt maken met bijvoorbeeld de hulp van een ventilator? Zo ja, zou U ons dan misschien een tip kunnen geven over hoe wij dit zelf op kunnen lossen. Is het maken van deze windtunnel niet mogelijk, dan zouden we graag willen weten hoe wij in aanmerking kunnen komen met de Windtunnel waarover Uw technische universiteit beschikt. Alvast bedankt!
Groeten,
Gijs Mescher en Toon Hegeman