Hoi @Olivier-Huisers,
Zou je me een mailtje kunnen sturen? Maxpelsma@gmail.com dan kan ik jullie in contact brengen met het Eco Runner Team van de TU- Delft.
Groetjes,
Max
Hoi @Olivier-Huisers,
Zou je me een mailtje kunnen sturen? Maxpelsma@gmail.com dan kan ik jullie in contact brengen met het Eco Runner Team van de TU- Delft.
Groetjes,
Max
Beste @Daan-3 ,
De trillingen op de simulator lopen van 0 tot 10 hertz zowel als in x en y richting. Je zou een USB mee kunnen nemen dan krijg je CSV- file (Comma seperated values) waar we ter plekken even kunnen kijken of we er een kloppend grafiekje uit kunnen krijgen. Anders zou je voor het meten van de voordelen op de constructie door het plaatsen van de demper ook een app op je telefoon kunnen downloaden die de amplitude en versnelling kan meten. Wel zou je dan de telefoon in alle geteste constructies op dezelfde plek en hoogte moeten plaatsen om meetverschillen te voorkomen. Helpt dit jullie verder?
Groetjes,
Max
Hoi @Olivier-Huisers ,
Op de campus is dit zeker mogelijk! De TU-delft heeft een aantal dreamteams, waaronder eentje waar studenten een jaar werken aan het bouwen van een Hydrogen car https://forzehydrogenracing.com/
Ik zou contact kunnen leggen en vragen of zij een aantal vragen van jullie kunnen beantwoorden? En eventueel kunnen kijken wat er mogelijk is qua(mini) concept waterstof auto.
Laat het even weten!
Max
@Yoanna Helemaal top! Kunnen jullie maandag 15 april om 1 uur? Mocht dit lukken stuur even je mail dan stuur ik de details door van jullie bezoek!
Groetjes,
Max
Beste @Daan-2 ,
Dat kan! Die kan op vele manieren. Massadempers kunnen trillingen in een gebouw dempen. Jullie zouden dus een gebouw kunnen maken en daar een massademper in verwerken. Deze massa demper zou dan idealiter in tegenfase moeten trillen tov de eigenfrequentie van het gebouw om het optimale effect te hebben! Dit is dus 1 manier om een massademper ergens vorm te geven, kijk naar wat er nog meer mogelijk is maar dit is iig een goede optie. Laten we tzt nog even contact houden over jullie bezoek voor de trilplaat.
Groetjes,
Max
Hoi dat kan zeker! Wanneer zouden jullie willen langskomen?
Groetjes,
Max
Beste @Olivier-Huisers,
Ik ga me hier even over inlezen en dan lijkt het me handig om hierover te videobellen? Wat is jullie mail? Dan kunnen we even een datum prikken.
Groetjes,
Max
Voor het bepalen van de dimensies van een cilindrische paal op basis van de horizontale kracht https://www.wikiwand.com/en/Morison_equation
Hier is de formule weergegeven. Als jullie hier niet uitkomen, laat het me weten!
Groetjes,
Max
Hoi @Joyce-0
Lukt het jullie om in deze meeting te komen?
Helemaal top! @Joyce-0
Max Pelsma heeft u uitgenodigd voor een geplande Zoom-vergadering.
Onderwerp: Zoom meeting invitation - Zoom-vergadering van Max Pelsma
Tijd: 10 jan. 2024 02:15 p.m. Amsterdam, Berlijn, Rome, Stockholm, Wenen
Deelnemen Zoom Vergadering
https://tudelft.zoom.us/j/92605443654?pwd=UUtqQmwxRy8ySlowcXRTcndTeThZZz09
Dit is de zoomlink! Ik zie jullie zo, kan zijn dat ik een kwartiertje uitloop heb.
Groetjes,
Max
Hoi @Joyce-0 ,
Zullen we binnenkort even videobellen? De debiet berekening is een vrij lastige berekening in dit geval. Belangrijk voor jullie is om het oppervlakte van het overstroming gebied te bepalen, de neerslag intensiteit en de mogelijke stroomroutes die het water zou kunnen hebben. Er is een stroomgoot aanwezig op de TU die gebruikt zou kunnen worden, laten we even kijken tijdens het gesprek of jullie hier je onderzoek zouden kunnen afleggen. Wanneer kunnen jullie?
9-1 1400 uur?
10-1 1400 uur?
12-1 9:00 uur of 1300 uur
Hoor graag van jullie!
Max
Hoi @RobienLever ,
Die dag gaat me niet lukken helaas. Ik zou die donderdag 21 wel kunnen om 10 uur? Anders wordt het na de kerstvakantie.
Groetjes,
Max
Hey @bjorn32 ,
Ik heb jullie een mailtje gestuurd met een datum voor een belafspraak! Kijk maar of jullie kunnen, anders kijken we even door.
Groetjes,
Max
Hoi @Tiuri-Witteman ,
Gaaf dat je een koepel van hout wil ontwerpen! Zelf kan ik niet echt goede bronnen vinden over koepelstructuren, zou jij misschien jouw bronnen naar mij willen sturen dan kan ik kijken of ik ze wat kan versimpelen. Hoe ik zou beginnen is als volgt: 1) Bepaal de basisstructuur van je koepelconstructie; Driekhoek, vierhoek , pentagon, octagon. 2) Maak een conceptueel ontwerp(. 3) Bepaal de permanente belastingen en de veranderlijke belastingen(sneeuw en wind in het geval van een 1 verdiepingsgebouw) 4) Bepaal de fundamentele belasting combinaties. De fundamentele belasting combinaties maken een samengestelde belasting die gebaseerd is op het feit dat veranderlijke belastingen en permanente belastingen tegelijkertijd kunnen optreden en hier dus een soort maximum uitrolt. 5) Wanneer je deze hebt bepaald kun je de momentenverdeling dwarskrachtverdeling en normaalkracht verdeling opstellen.
Vervolgens kan je met bovenstaande formule het traagheidsmoment I bepalen en deze vergelijken met het natuurlijke traagheidsmoment van de doorsnede(bepaald in je concept). Soortgelijke checks zou je moeten uitvoeren voor normaalkracht en dwarskracht.
Ik hoop je een beetje geholpen te hebben.
Aangezien er veel bij komt kijken kunnen we ook een keertje videobellen!
Laat maar weten,
Max
Hoi @Robin-1,
Ontzettend vet om dit te onderzoeken. De off shore wind industrie is erg hard aan het groeien en daarom is er ook veel informatie over te vinden. Het is altijd een uitdaging om goede locaties te vinden voor off shore windfarms omdat er ontzettend veel bij komt kijken. Zo zijn er allemaal factoren zoals bodemdichtheid, stroming, waterdiepte maar ook ecologische aspecten zoals: Vogeltrek en habitatverstoring die meespelen met het construeren van offshore windturbines.
Bij jullie hoofdvraag willen jullie onderzoeken welke funderingstechniek het meeste schade aanricht op de zeebodem. Ik neem aan dat jullie zowel hiermee de schade op de bodemstructuur als de schade op ecologische aspecten bedoelen. Wel handig om dit misschien nog iets te verduidelijken in jullie deelvragen dat de ''schade aan de zeebodem'' meerdere aspecten heeft. Zowel structurele als ecologische. Ook nog een goede tip voor jullie is om te kijken naar de installatie processen van de twee en deze ook mee te nemen in de mate van schadelijkheid aan de bodem. Sommige installatie processen kunnen namelijk meer geluidsoverlast veroorzaken dan de andere wat natuurlijk weer invloed heeft op de habitat van vissen.
Voor Solid Works vragen kunnen jullie bij Cian Rippen terecht! Hij is daar erg goed mee. '
Als er nog andere vragen zijn over de fundering, hoor ik het graag!
Groetjes,
Max
Hoi @RobienLever ,
Ik hoor al een tijdje niks van jullie, komt toch een ander moment beter uit?
Bijvoorbeeld maandag om 3?
Groetjes,
Max
Dag @RobienLever ,
Helemaal goed! Wat is jullie Mail? Dan stuur ik jullie even een zoomlink!
Groetjes max