Hoi @majd-naoum,

Om met een elektromotor elektriciteit op te wekken, heb je namelijk een beweging nodig. Nu is druk van zichzelf geen beweging, maar het is niet zo ingewikkeld om druk om te zetten in beweging. Tenminste, als je genoeg druk hebt. Gas-, kolen- en kerncentrales werken ook op deze manier. Door water te verhitten (warmte) verdampt het water waardoor het uitzet (druk) en door de turbine gestuwd wordt (beweging). In de turbine wordt deze stroming vervolgens omgezet in een roterende beweging en dit drijft de generator aan die elektriciteit produceert.

In een elektriciteitscentrale zorgt de druk ervoor dat er een luchtstroom op gang komt en de toegevoegde warmte zorgt ervoor dat deze luchtstroom niet stopt, dat is het mechanisme dat ervoor zorgt dat druk wordt omgezet in beweging. Bij jullie idee lijkt het me erg lastig om een mechanisme te bedenken waarmee je de druk om kunt zetten in beweging.

Bovendien denk ik dat de hoeveelheid druk veel te laag is om elektriciteit mee op te wekken. Probeer er maar eens aan te rekenen en de druk te berekenen en dit te vergelijken met bijvoorbeeld de druk in een verbrandingsmotor. Overigens bereken je nu met de gegeven formule niet de druk (P=F/A).

Ik hoop dat ik jullie hiermee heb kunnen helpen, maar als jullie verder nog vragen hebben, hoor ik het graag!

Groetjes,
Lennard