Beste @FramboosM,
In de werkelijkheid is spanning zeker niet vast, naarmate er meer stroom gevraagd wordt van een spanningsbron, zal de spanning afnemen, totdat de spanning gelijk is aan de weerstand vermenigvuldigd met de maximale stroomsterkte van de batterij. De geleverde spanning varieert dus tussen de maximale klemspanning en de I*R waarbij I=Imax, naarmate R omlaag gaat.
Ik denk dat jullie met LEDs werken, waarbij je een LED gewoonlijk benadert als een voltage-clipping device in plaats van een weerstand. Als de batterij minder dan 2.5V kan opbrengen, zal het geen LED kunnen oplichten met een Vclip van 3V.
LEDs exciteren elektronen met spanning, opdat ze fotonen uitzenden binnen het zichtbare lichtspectrum. Wanneer de spanning hiervoor te laag is, lukt dat niet. Ik denk dus eerder dat dit een probleem over maximale spanning is.
Ik denk dat je voor de APA style het beste de "Email format" kan gebruiken, daarin gebruik je de datum van mijn laatste antwoord op het forum.
De analogie is wat onduidelijk, maar jullie conclusie eruit is juist. Spanning is een verschil in elektrische potentiaal tussen twee punten. In het geval van de anode en kathode is het elektrodepotentiaal inderdaad hetzelfde als de spanning.
Ik hoop dat jullie hiermee verder kunnen,
Tadjiro Velzel