PWS Triboluminescentie • Hallo allemaal!

  Wij gaan ons profielwerkstuk hoogstwaarschijnlijk houden over het verschijnsel 'triboluminescentie' (licht dat ontstaat door verpulvering of wrijving). Wij zijn nu in de fase van het opstellen van een onderzoeksvraag, bronnen zoeken etc.

  Tijdens deze fase hebben we een aantal bronnen bekeken, echter zijn wij nog niet de 'dikke boeken' tegengekomen welke goed bruikbaar zijn voor het verschijnsel van triboluminescentie. Nu is onze vraag dus of er boeken bestaan (of gedeeltes hiervan) die dit verschijnsel uitvoerig en goed beschrijven (evt. in het Engels) en dus goed bruikbaar zijn voor ons profielwerkstuk.

  We zijn de volgende boeken op internet (we hebben ze dus nog niet in kunnen kijken...) tegengekomen:

  • 'Journal of Materials Chemistry' (die 20 pagina's beschrijft over triboluminescentie);
  • 'Heel geestig, meneer Feynman' (is dit boek überhaupt wel betrouwbaar?).

  Kortom, hebben jullie hier nog aanvulling op?

  M.v.g.
  Mats en Patrick


 • PWS TU Delft admin

  Beste Mats en Patrick,

  Ik zal kijken voor jullie of ik wat wetenschappelijke artikelen kan vinden over dit onderwerp. Dan voor de boeken die hebben gevonden moeten jullie zelf beoordelen of ze betrouwbaar zijn. Je kunt de schrijver en uitgever googlen. Kijken of je veel hits vind en of er veel naar wordt verwezen. Een betrouwbare bron heeft veel verwijzingen, wordt veel naar verwezen en staat in een hoog aangeschreven wetenschappelijke blad of uitgever.

  Mvg,
  Sanne • Hallo allemaal!

  We zijn nu al een tijdje op weg met ons profielwerkstuk, en hebben intussen meetapparatuur gebouwd om 'triboluminescentie' te meten. Nu zouden wij graag een nauwkeurige filmopname willen maken van het proces van triboluminescentie, maar hier hebben wij een High-Speed camera voor nodig (of iets anders wat zeer veel frames per seconden maakt).

  Heeft de TU-Delft zoiets in het bezit, zo ja, zouden wij daar dan gebruik van kunnen maken?

  Met vriendelijke groet,
  Patrick de Groot
  Mats Riet


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.