Duurzaam bouwen in ontwikkelingslanden • Beste studenten,

  Momenteel sta ik aan de start van mijn IRR, dit is de afkorting van het Independent Research Report. Dit is een onderdeel van het vak Pre University Global Perspectives van Cambridge University. Dit vak bereid ons voor op universitair onderwijs en kritisch denken en vervangt de vakken ANW en het Profielwerkstuk wat reguliere Atheneumleerlingen het volgend halfjaar zullen moeten maken.
  Hier kunje meer informatie vinden:
  http://www.cie.org.uk/programmes-and-qualifications/cambridge-advanced/cambridge-pre-u/

  Voor mijn IRR wil ik het graag hebben over een bouwkunde-gerelateerd onderwerp, om mij voor te bereiden op mijn studie en omdat ik het erg interessant vind. Het hoofdonderwerp dat ik heb gekozen is Incorporating technology into buildings.

  Het IRR is wel een beetje anders dan het normale PWS. Eén van de eisen van het IRR is dat het een global issue moet zijn. Een global issue is een probleem waar iedereen op de hele wereld mee te maken heeft.
  De definitie die Cambridge geeft: A global issue is one that goes beyond the local or national context and would be experienced by people wherever they live or work in the world.
  Ook hoeven we geen echte proeven uit te voeren, want het gaat vooral om academisch denken en formuleren. Enquettes zijn dus ook niet nodig en we moeten vooral bronnen gebruiken die 'reliable' zijn.

  Voor mijn IRR wil ik me verder verdiepen in het duurzaam bouwen. En dan wil ik me vooral richten op duurzaam bouwen in derde wereld landen. Een voorbeeld van een vraag die ik heb bedacht is: should we stimulate green building in third world countries? Nu snap ik dat het misschien lastig is te begrijpen welke kant ik op wil, toch heb ik een verzoek aan jullie:

  Zouden jullie bereid zijn om mij verder te helpen met dit onderwerp en zouden jullie mijn vragen willen beantwoorden om mijn onderzoek te bevorderen? Ik wil zo veel mogelijk informatie verzamelen van mensen die hier meer over weten dan ik.

  Het komt er dus op neer dat ik meer informatie zoek over duurzaam bouwen en de samenwerking met derde wereldlanden. Hopelijk kunt jullie daarbij helpen.
  Alvast bedankt! • Ha Anna,

  Je hebt je plan netjes uitgewerkt en is mij helder. Voor hulp ben je aan het juiste adres en ik kan je adviseren bij het opzetten van je werkstuk. Natuurlijk zul je de uitwerking zelf moeten doen; zelf op onderzoek uit; zelf gaan rekenen/ontwerpen etc. Wanneer je vast zit, of iets niet snapt dan kan ik je hierbij assisteren. Misschien is het een idee al wat rond te zoeken op dit forum. Als je op [i]duurzaam bouwen[/i] zoekt, kom je misschien al handige opzetjes tegen van scholieren die jou al voor gingen in werkstukken over eenzelfde onderwerp.

  Als eerste opzetje: Je hoofdvraag. Vaak wordt hier snel overheen gestapt bij het maken van een werkstuk/IRR. Terwijl deze vraag de kern vormt van je gehele vervolgonderzoek. De vraag moet, hoe logisch het ook klinkt, niet te breed en niet te smal zijn. Hier worden veel fouten in gemaakt. Beperk jezelf. Natuurlijk wil je het liefste 'alles' onderzoeken maar je bent nou eenmaal gelimiteerd in tijd - houd dit in je achterhoofd. Wanneer je een hoofdvraag hebt bedacht, probeer deze eens heel kort, hypothetisch, te beantwoorden. Welke informatie zoek je hierbij? Welke deelvragen komen hierbij naar voren?
  Met de vraag die je jezelf nu stelt [i]should we stimulate green building in third world countries[/i]' focus je op allerlei deelgebieden tegelijk. Deelvragen die hieruit voortkomen gaan over wat is green building, voor/nadelen ervan in het algemeen, wat vraagt een derde wereldland van een woning, is dit anders dan de westerse wereld, als [i]green building[/i] en [i]third[/i] wereld samenkomen, wat zijn voordelen op economisch, sociaal, maatschappelijk vlak. Is het technisch ook mogelijk? Is er uberhaupt vraag naar? Heeft het nut? En zo ja, voor wie geldt dit nut dan? En zo kun je nog veel deelonderwerpen verzinnen.
  Zoals je al merkt is de vraag breed. Bedenk voor jezelf welke richting je op wilt.

  Bij meer vragen hoor ik dat graag. Voor nu; succes.

  Groet,
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.