hulp van student industrieel ontwerpen voor profielwerkstuk • Ik ben op zoek naar een student industrieel ontwerpen die mij zou kunnen helpen bij mijn profiekwerkstuk.
  Voor dit profielwerkstuk wil ik een ontwerp maken van een bodyprotector speciaal voor langere hockey keepers. Ik heb nog niet zoveel ontwerpervaring en zou het fijn vinden als een student mij daarbij zou kunnen helpen. volgend jaar zou ik mij ook graag aanmelden bij de studie industrieel ontwerpen. • Hallo Xander,

  Heb je een specifieke vraag over de bodyprotector? Als je je vraag stelt op dit forum, zou ik de vraag kunnen doorsturen naar iemand die Industrieel Ontwerpen studeert.

  Groet,
  Noor • He Xander,

  Heb niets meer van je gehoord, dus vroeg mij af hoe de vorderingen met je profielwerkstuk ging?

  Gr,
  Noor • beste Noor,
  Ik zou inderdaad heel graag hulp willen hebben van een student industrieel ontwerpen.
  Ik heb nog niet veel ervaring met ontwerpen.
  En ik wil graag wel als uitkomst van mijn profielwerkstuk een ontwerp maken van een aangepaste bodyprotector. Zou jij mij in contact kunnen brengen met een student, die mij zou kunnen helpen met het ontwerpen?

  Gr,
  Xander • He Xander,

  Graag zou ik eerst je specifieke vraag willen weten, zodat ik gerichter kan zoeken. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je iets moet ontwerpen, hoe je het beste kunt brainstormen, hoe je de bodyprotector op de computer zou kunnen uitwerken, hoe je het moet presenteren etcetera. Ik hoor graag van je.

  Groet,
  Noor • beste Noor,
  Ik ga binnenkort brainstormen met met een professioneel keeper en maak tevens een enquete om zoveel mogelijk info te hebben voor mijn plan van eisen. Ik zoek dus eigenlijk een student die mij zou kunnen helpen met het uitwerken van mijn plan van eisen tot een ontwerp op de computer. Ik zou dit ontwerp dan later tot een prototype willen omzetten.

  Ik hoop dat dit verduidelijkt wat voor een persoon ik zoek,

  Gr. Xander • Ha Xander,

  Voor je vraag heb ik inmiddels een IO-er gevonden die je zou kunnen helpen. Je bericht heb ik doorgestuurd en wacht nu even de reactie af.
  Jouw vraag draait grotendeels om het helpen uitwerken van jouw bodyprotector op de computer. Houd rekening mee met enorm ingewikkelde programma's waar op de universiteit meerdere studenten een kwartaal mee bezig zijn. Vergis je niet in de tijd en het werk dat zo'n programma met zich meebrengt. Zeker omdat het werkstuk dat je zult maken, niet alleen maar zal draaien om het uitwerken van de protector op de computer. Sketch-up is bijvoorbeeld een mooi eenvoudig alternatief voor het ingewikkelde Solid-Works. Op internet vind je veel tutorial en kom je met de basisstappen een heel eind.

  Gr,
  Noor

  Gr,
  Noor • Ha Xander,

  Na kort contact met een student IO, heb ik het volgende voor je kunnen uitzoeken mbt het opzetten van een werkstuk rondom het ontwerp van een bodyprotector.

  Programma van Eisen (PVE)
  Op IO wordt het boek van Rozenburg en Eekels productontwerpen gebruikt. Hierin staat een duidelijke beschrijving die aangeeft wat er noodzakelijk is voor het opstellen van een programma van eisen. Aan de hand van dit PVE stel je eisen op die je een structuur geven in het verdere ontwerpproces. De eisen die je maakt komen voort uit onderzoek of eigen bevindingen. LEES; de eisen zijn alleen over het product niet over externe omstandigheden zoals verkoop en de gebruiker.

  Na de vastgestelde eisen moet je weer een verdieping geven in je proces.
  Dit kan aan de hand van de zogenaamde HkJ's, (Hoe kan je: zie ook de site http://servicedesigntools.org) . Een HKJ zorgt ervoor dat je je eisen punt bekijkt en oplost/aanpakt. De zeer brede oplossingen die in de HKJ bedacht worden zorgen voor een out of the box denken bij het opstellen van verschillende concepten (concept = eerste ontwerp)

  Concepten uitwerken
  Stel jezelf van tevoren het doel bijvoorbeeld minimaal twee concepten ontwikkelt. Deze twee concepten zullen een richting geven voor de verdere materialisatie. De keuze welk concept je kiest doe je aan de hand van een harrisprofiel. (zie ook de site)

  Materialisatie.
  Het PVE zorgt voor je houvast gedurende het project. Ook bij de materialisatie (welke materialen ga je gebruiken) koppel je steeds terug naar je PVE. In het proces van materialisatie ontwikkel je de daadwerkelijke vorm, kleur materiaal en prijs. Deze vier onderdelen ontstaan uit je bevindingen van het onderzoek. (literatuur enquête en/of gebruikers-analyse). Wat je helpt in dit proces is een mind-map die aangeeft wat je nog moet ontwikkelen of bedenken. Hierdoor houdt je het overzicht

  Spuugmodel
  Dit is de stap voor dat je nog op de computer gaat werken of een prototype maakt. Want alles wat je tot nu toe ontwikkeld hebt staat nog op papier. Nu moet het daadwerkelijk een tastbaar iets zijn dat je kan analyseren. Bekijk je opties die je gekozen hebt, ga na of de maten wel juist zijn en reflecteer wat de vorm doet. (met behulp van DINED (google) kan je ergonomische maten vinden die er voor zorgen dat je de juiste maat hebt).

  Prototype + Computermodel
  Solidworks is het computerprogramma dat je helpt tekeningen om te zetten naar de computer. Een ingewikkeld programma dat, als je student bent aan de TU, gratis is te downloaden. Dit programma geeft de mogelijkheid om productietekeningen te maken. Hierdoor kan gemakkelijk het prototype gemaakt worden.

  Zorg er vervolgens voor dat het prototype een test ondergaat met een gebruiker! Dit is de grootste test mogelijkheid die er bestaat en geeft zeer veel informatie over de werking van je product.

  Het is, zoals je merkt, een hele lap test en bevat met name de hoofdontwerpstappen die jij als 'ontwerper' zult moeten doorlopen. Omdat een bodyprotector een groot project zal beslaan, moet je voor jezelf je project afbakenen. Je hebt gewoonweg niet de tijd alles te doen in de tijd die je krijgt voor je werktstuk. Maak duidelijke keuzes en baken je eigen ontwerpsgebied af.

  Bij vragen hoor ik het graag.

  Succes voor nu Xander!

  Gr,
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.