PWS: bouw 2 takt uitlaat • Hallo,

  Voor mijn Profielwerkstuk ben ik van plan om een uitlaat te bouwen voor mijn motor. Hierbij maak ik gebruik van de drukgolven die ontstaan bij de explosie in je cilinder. Nu heb ik gelezen dat positieve drukgolven (drukgolven met meer druk dan de omgeving) worden teruggekaatst als onderdrukgolven (met minder druk dan de omgeving dus) als ze door een buis lopen en bij een open einde komen. Ik weet alleen niet hoe dat werkt. Weten jullie misschien die theorie over de terugkaatsing van drukgolven? of weten jullie een artikel waar dit wordt uitgelegd? Het zou me een hoop helpen.

  met vriendelijke groet,

  Jacob • Beste Jacob,

  Op wikipedia is het 1 en andere te vinden over de theorie van golven. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Golf_(natuurkunde)). Nog een tip voor het vinden van informatie is, bedenken dat geluidsgolven drukgolven in lucht zijn. Misschien dat dit je tot meer informatie leidt. Verder is zoeken met engelse termen ook vaak heel handig om meer informatie te vinden. Als je vragen hebt over de gevonden informatie, help ik je graag verder! Succes!

  Groeten Thijs • Beste Thijs,

  Bedankt voor de reactie. Ik heb inmiddels de informatie over de drukgolven gevonden : http://www.phys.unsw.edu.au/jw/flutes.v.clarinets.html

  mvg,
  Jacob • Hey Jacob,

  Mooi dat je hebt gevonden wat je nodig hebt. Heb je verder nog vragen?

  Groeten Thijs


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.