PWS g-krachten
-
Beste lezer, wij bevinden ons op dit moment met zijn tweeën in 6VWO, wij willen graag wat hulp bij ons PWS en wij denken dat jullie ons hier mogelijk goed mee kunnen helpen. Ons PWS gaat over de invloed van g-krachten op de menselijke bloedsomloop. Op dit moment lopen wij erg vast en hopen dat jullie ons weer een stukje op weg kunnen helpen.
Onze deelvragen luiden als volgt:
- Kunnen g-krachten leiden tot hypoxie?
- Kunnen g-krachten leiden tot het dalen of stijgen van de bloedsuikerspiegel?
- Is er een verband tussen de duur van de blootstelling en de grootte van de g-kracht?
- Wat voor effecten hebben g-krachten op de bloeddruk en hartslag?
- Wat ervaart men in een achtbaan?
en mogelijk: - Hoe kunnen g-krachten artificieel veranderd worden?
Wij willen onze hulp graag via een bel afspraak of anders een fysieke afspraak krijgen van één of meer van jullie experts. Als jullie ideeën hebben of apparatuur die wij mogelijk ook kunnen utiliseren voor ons onderzoek zouden wij er ook graag van willen horen.
-
Beste lezer, heeft iemand misschien ons bericht gemist? Wij hebben helaas nogsteeds geen reactie terug...
-
Beste @Sambaithi,
We zouden jullie natuurlijk graag helpen met het onderzoek! Kunnen jullie wat meer informatie geven, waarmee jullie vastzitten?
Dan kunnen we daarna een videoafspraak inplannen met de geschikte persoon.Tadjiro Velzel
-
Tadjiro Velzel Onze vragen zijn onder andere:
- Hoe hebben positieve en negatieve g-krachten natuurkundig benaderd invloed op het externe en interne milieu van de mens?
- Is er een relatie tussen de blootstelling aan en de sterkte van g-krachten? (vanaf wanneer is het dodelijk? En waarom?).
Het liefst zouden wij deze week nog een belafspraak willen, indien mogelijk natuurlijk :)
Alvast bedankt!
-
Beste @Sambaithi,
Ik heb wat rondgevraagd op onze afdeling en heb ondervonden dat je, voor een goed antwoord op jullie vragen, beter kunne nkijken naar een der volgende groepen.
Deze onderzoeksgroep werkt aan het bestuderen van mensen (piloten/passagiers) in een systeem (zoals een vliegtuig) en probeert modellen van hun gedrag te maken https://cs.lr.tudelft.nl/cybernetics/
Contactpersoon is Daan Pool, d.m.pool@tudelft.nl.En deze onderzoeksgroep focust meer op het ontwerp van cockpits etc. maar daarvoor is ook kennis van het menselijk gedrag nodig om alles goed af te kunnen stemmen: https://cs.lr.tudelft.nl/cognition/ Hiervoor kun je René van Paassen mailen, die gepromoveerd is op het modelleren van spieren van piloten en dus ook wel het een en ander van de biologische kant weet: m.m.vanPaassen@TUDelft.nl
Er wordt ook onderzoek gedaan bij https://www.defensie.nl/organisatie/luchtmacht/vliegbases-en-luchtmachtonderdelen/cml , waar je eventueel een email naar kunt sturen.
En tot slot zou ik ze ook aanraden om bij TNO Soesterberg te kijken, zij hebben een eigen simulator waar ze heel hoge G-krachten kunnen simuleren wat ook gebruikt wordt voor militaire trainingen etc. https://www.tno.nl/nl/veilig/operaties-menselijke-factoren/desdemona-ultieme-bewegingssimulator/
Ik hoop dat jullie hier geholpen kunnen worden,
Tadjiro Velzel