Verwijderen van boorplatforms • Hallo,

  Ik doe mijn profielwerkstuk over het verwijderen van boorplatforms met het platformverwijderingsschip de 'Pieter Schelte'

  Ik heb een vraag over mijn 2e deelvraag: Waarom moeten de boorplatforms verwijderd worden.
  Hierbij wil ik ingaan op de gevaren voor het milieu als je de boorplatforms laat staan.

  Kan iemand mij vertellen waar ik daarover meer informatie kan vinden, (website, boek, tijdschrift etc)

  Ook zou ik meer informatie kunnen gebruiken over de constructie van de boorplatforms die in de noordzee voorkomen en door de pieter schelte verwijderd kunnen worden.

  Alvast bedankt,

  John Huisman
  6vwo • Hoi John,

  De Pieter Schelte is een interresant schip, wat naast boorplatform verwijderen ook pijpen kan leggen. Leuk om daar een PWS over te houden. Er zijn trouwens veel verschillende soorten offshore platforms. Je hebt vaste, maar ook drijvende, die kunnen gewoon naar een haven varen of gesleept worden om ontmantelt te worden. Maar vaste moeten inderdaad verwijderd worden. Op dit moment zijn er ook schepen die boorplatforms kunnen verwijderen, allen de Pieter Schelte kan verwijderen, vervoeren en ook nog pijpen leggen. Op dit moment is er vaak een kraanschip nodig om het te verwijderen en een heavyliftship om het te vervoeren. En er zijn dan weer apparte schepen die kunnen pijpen leggen. Dus dat maakt de Pieter Schelte uniek.

  Hier zijn een aantal websites waar je misschien wat aan hebt.
  Algemeen
  http://www.schooltv.nl/?infoblok=1706524&project=1551469&template=templates/service/infoblok.jsp
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Offshore
  http://www.naturalgas.org/images/offshore_drill_platform.gif

  Waarom verwijderen?
  http://www.greenpeace.nl/news/10-jaar-brent-spar-succes
  Hier is niet zoveel informatie over te vinden, je kan misschien Greenpeace vragen waarom precies, maar je zegt het zelf al, het milieu. Zo'n platform zit nog vol met resten olie en andere chemische stoffen , als je het gewoon laat staan, kan het gaa roesten en lekken, of als je het in het water laat storten heb je ook veel vervuiling. Verder kan zo'n onbemand eiland een obstuctie zijn in de zee,schepen kunnen er tegen aan varen en dan is er ook veel vervuiling.

  Constructie
  Wat wil je precies weten over de constructie van de boorplatforms? Want bijna elk platform wordt opnieuw ontworden, omdat bijvoorbeeld de bodem waar het platform op moet staan anders is, of omdat de oceaanbodem dieper is, of omdat er een bepaalde stroming staat. Dus bij elk platform wordt opnieuw gekeken wat je juiste constructie is.
  In deze link, http://www.naturalgas.org/images/offshore_drill_platform.gif staat een plaatje met verschillende platforms. Je ziet dat de twee platforms in ondiep water staan op de bodem, de rest drijft. Deze platforms zijn eigenlijk altijd opgebouwd met een vakwerk constructie. Een vakwerkconstructie bestaat uit allemaal, in het geval van boorplatforms, buizen die in driehoeken aan elkaar zijn gelast. Dit geeft een sterke maar lichte constructie en het water kan er doorheen stromen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Vakwerk_(ligger)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Truss

  Ik hoop dat ik je hiermee verder heb geholpen. Als je meer vragen hebt hoor ik het graag.

  Groetjes
  Thijs


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.