PWS aardbevinsbestendig bouwen • Hai,
  Ik doe samen met een klasgenoot van mij mijn PWS over aardbevingsbestendig bouwen. Wij willen verschillende modelgebouwen maken met ieder een speciale techniek, zoals een tuned mass damper of base isolation. Nu hebben wij een aantal vragen: wat voor materialen zouden we kunnen gebruiken en hoe moeten we daar aan komen. En of wij onze constructies bij jullie op de schudtafel kunnen testen?
  Groetjes Branko


 • PWS TU Delft Team

  @Branko
  Hoi Branko,

  Sorry voor de late reactie.
  Dat is zeker een gaaf onderwerp voor je profielwerkstuk, met de nodige natuurkundige diepgang erbij.
  Voor een tuned mass damper zou je een wolkenkrabber kunnen simuleren door een hoge houten constructie te maken. Voor meer inspiratie hier de link met een gaaf filmpje over precies dit onderwerp. Je zou een haakje kunnen vastmaken aan de bovenste plaat waar je verschillende gewichtjes in kan hangen.
  Base isolation is wat lastiger te simuleren. Je zou een onder de basisplaat een extra plaat kunnen bevestigen, met veertjes ertussen.
  Als het schaalmodel te stijf is voor de aardbevingssimulator, dat wil zeggen dat jullie constructie 'te goed' is beschermd tegen de aardbeving op schaal, zal er niks gebeuren met jullie constructie. Probeer je constructie dus hoog (40-50 cm) te maken. De lengte en breedte van de constructie kunnen het beste 15x20 centimeter zijn, om deze in te klemmen in de trilplaat. Begin dus met een basisplaat van deze grootte.
  Jullie kunnen de constructie zeker komen testen! Daarnaast is er sinds vorig jaar een nieuwe demo beschikbaar over een TMD, die ik jullie kan laten zien.
  Ik ben tussen 28 juni en 9 juli beschikbaar. Zouden jullie op een van deze momenten langs kunnen komen in Delft?
  Veel succes met bouwen!

  Groetjes,
  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.