Whitening tandpasta • Beste leerling/ mederwerker van de TU Delft,

  Wij, Milo van Wijhe, Cas Rietman en Frank Boerman zijn op dit moment bezig met ons eindonderzoek voor Scheikunde en Biologie.

  Toen we bijna al onze voorbeireidingen klaar waren liepen wij tegen een nogal groot obstakel.
  Ons idee was om het ontkleuringseffect van twee verchillende soorten whiteningtandpasta te onderzoeken (waterstofperoxide en silica).

  Voor dit onderzoek mochten wij geen echte tanden gebruiken en dus hadden wij het idee om geglazuurde kopjes te gebruiken die eerst een poos in koffie hadden gezeten om verkleuring te veroorzaken.

  Wij hebben voor kopjes gekozen omdat wij bij een ander onderzoek op dit platform hadden gelezen dat het glazuur op de kopjes en op de tanden erg op elkaar lijkt.

  Maar toen wij de kopjes twee weken hadden laten weken zagen wij tot onze schrik dat de kopjes nog nagenoeg helemaal wit waren.
  En dus was onze vraag aan julie, weten jullie misschien nog een alternatief voor de kopjes zodat ons onderzoek weer doorgezet kan worden.

  Met vriendelijke groet,

  Milo van Wijhe, Cas Rietman en Frank Boerman
  Vwo3, Ichthus College Kampen


 • PWS TU Delft Team

  Dag heren,

  Wat vervelend dat jullie experiment tot nu toe niet uitpakt zoals jullie hadden gehoopt... Niet getreurd, want ik ben op onderzoek gegaan voor jullie! Ik kwam een aantal experimenten tegen die gebruik maken van eierschillen, hopelijk kunnen jullie hier wat inspiratie uithalen :).
  Optie 1
  Optie 2

  Succes!

  Groetjes,

  Lisa • @lisamelman, Hartstike bedankt voor je antwoord.

  Met een ei als vervanging voor kopjes konden wij ons onderzoek weer voortzetten.

  Als wij tegen nog een probleem aanlopen zullen we het melden.

  Met vriendelijke groet,

  Frank Boerman, Milo van Wijhe en Cas Rietman


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.