zelf hogere wiskunde leren tips  • Hoi! Ik ben nieuw op dit forum en heb ook eigenlijk maar een vraag. Ik ben zelf enorm geobsedeerd met natuurkunde, vooral speciale/algemene relativiteit en quantum mechanica vind ik interessant. Het ding is dat ik pas 14 ben en nog geen natuurkunde op school heb (onze school werkt met een erg anders schoolsysteem). Natuurlijk vind ik dat jammer maar ik heb het internet om deze dingen te leren. Maar ik wil graag een doorbraak maken. Ik ben zelf best wel goed in wiskunde en ik heb nu besloten om mezelf onder andere (hogere) algebra en calculus te gaan leren. En ja dat klinkt onmogelijk voor een 14 jarige maar als dat mij zou weerhouden dan zou jij deze post ook niet lezen. Ik leer gemiddeld slomer maar als ik een interesse ergens in heb leer ik (blijkbaar) ver boven gemiddeld snel. Dus heeft iemand tips om calculus en hogere algebra te leren. Ps lieven geen boeken ik ben best wel dyslectisch.


  • PWS TU Delft admin

    Hey @sjembek

    Ik heb niet zozeer goeie tips vanuit de TU Delft voor je maar ik zou je aanraden om met deze passie op je wiskunde docent af te stappen! Ik weet zeker dat hij/zij je al op weg kan helpen met wiskunde boeken of lessen uit de bovenbouw, dat is de basis voor alle hogere wiskunde die je vervolgens kan vinden op universiteit. Als je daarmee begint en dat onder de knie heb kan ik je doorverwijzen op de wiskunde colleges van de TU Delft.

    Groetjes,
    Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.