Genetische modificatie bacteriën geneeskunde • Hallo,
  Ik wilde graag mijn profielwerkstuk over de genetische modificatie doen van bacteriën (of gisten) als medicijn. Zoals bij insuline. Ik kon alleen niet een geschikte hoofdvraag bedenken. Ik hoopte dat iemand me in de juiste richting zou kunnen helpen.
  Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft Team

  Beste @lisaa,

  Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in dit onderwerp :). Wat ik zou aanraden is om eerst nog iets meer onderzoek te doen naar wát voor proces dit is. Het namelijk zo dat de genetisch gemodificeerde bacteriën of gistcellen gebruikt worden om (grondstoffen) voor een medicijn te produceren, maar niet zelf het medicijn zijn. Daarnaast zou ik je aanraden om jezelf af te vragen wat je graag wil weten over dit onderwerp, het is namelijk een vrij breed onderwerp. Je zou bijvoorbeeld de focus kunnen leggen op het productie proces of juist op de potentie/maatschappelijke waarde van het principe. Als je dit iets meer op een rijtje hebt denk ik dat het al een stuk makkelijker moet gaan, anders kan je altijd weer een berichtje plaatsen op het forum!

  Succes,

  Lisa • Heel erg bedankt! Ik ga nu nog verder onderzoek doen.


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.