Profielwerkstuk Artifical Intelligence • Beste studenten van de TU Delft,

  Voor mijn profielwerkstuk in opdracht van school was een van de eisen dat er meerdere soorten bronnen moesten worden gebruikt. Nu heb ik al een hoop informatie van internet gehaald, maar als een extra bron dacht ik aan een klein interview met iemand die verstand van het onderwerp Artificial Intelligence heeft. (dit is het onderwerp waar mijn profielwerkstuk over gaat). In mijn profielwerkstuk focus ik op 3 verschillende onderdelen van AI, aangezien mijn profielwerkstuk anders veel te breed wordt. De 3 onderdelen zijn: vervoer, domotica en veiligheid. Ik zou het erg waarderen als een van jullie de tijd heeft om mijn vragen te beantwoorden.

  - Zou u wat achtergrondinformatie over uzelf willen geven?

  - Hoe ziet u AI in de toekomst voor zich?

  - Er wordt veel gesproken over dat er 'human intelligence level' artifical intelligence zal komen in de toekomst, wanneer denkt u dat dit bereikt zal worden? Of denkt u dat we dit helemaal nooit zullen bereiken?

  - Denkt u dat er meer voor dan nadelen aan AI zitten, wordt ons leven er echt beter op of zouden we ook zonder kunnen?


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Kieran

  Excuses voor mijn late reactie. We zitten hier op de TU midden in de tentamen week maar tuurlijk wil ik jou helpen met een interview.

  Zou u wat achtergrondinformatie over uzelf willen geven?
  Ik ben Jip, 24 jaar en master student aan de TU Delft in Data Science and Technology. In 2015 ben ik begonnen aan de bachelor Technische Informatica en in als bijbaantje help ik scholieren met hun PWS!

  Hoe ziet u AI in de toekomst voor zich?
  De toekomst van AI zal zich overal bevinden. Van de zorg sector, tot in educatie tot in de app waarin jij je boodschappen bestelt. Of je nou praat met een robot klantenservice medewerker of door Netflix de beste film wordt aangeraden. Dat zijn allemaal krachtige AI technieken.

  Er wordt veel gesproken over dat er 'human intelligence level' artifical intelligence zal komen in de toekomst, wanneer denkt u dat dit bereikt zal worden? Of denkt u dat we dit helemaal nooit zullen bereiken?
  Ik denk dat een niveau van een mens halen wel heel lastig is voor AI. Een goed voorbeeld daarvan is taal. Als een computer het woord 'bank' leest. Weet die niet of het een zitbank is of een bank is voor je geldzaken. Natuurlijk kan die het proberen af te leiden aan de zin waar het woord in staat, maar die technieken zijn nog niet helemaal waterdicht. Al helemaal als je kijkt naar gekke taal dingen zoals gezegdes. "De hond in de pot vinden" is een hele rare zin voor een computer maar elk (nederlands) mens zal het herkennen en begrijpen. Dit is een van de redenen waarom ik het lastig vind te gokken of het niveau van een mens halen met AI.

  Denkt u dat er meer voor dan nadelen aan AI zitten, wordt ons leven er echt beter op of zouden we ook zonder kunnen?
  Natuurlijk zouden wij ook zonder AI kunnen, er zitten ook een hoop nadelen aan. AI die getraind is op Twitter data neemt bijvoorbeeld vooroordelen over zoals dat een dokter een man is en een vrouw een zuster, dat slaat natuurlijk nergens op. Maar ik vind het wel van de 21ste eeuw om op zoek te gaan naar technieken die de mensheid vooruit kunnen helpen. Dan moet je op de nadelen letten, en die oplossen.

  Als je iets concrete vragen hebt op je onderwerp kan ik daar ook op in gaan maar ik hoop dat dit je iets leuks bied voor je PWS. Daarnaast wil ik benoemen dat dit mijn persoonlijke visies en antwoorden zijn en niet representatief van het standpunt van de TU Delft.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.