PWS Electromagnetische straling • Een vriend en ik zijn begonnen aan ons pws over elektromagnetische straling. We zijn de afgelopen week bezig geweest met ons praktijk deel van het pws, dit houdt in dat we een EMP kanon aan het bouwen zijn. tijdens het testen zijn we er achter gekomen dan de magnetrons wel nog elektronen uitstoten, ze kunnen daarentegen geen tl buis kan verlichten of een kleinen hoeveelheid aan water verwarmen.We denken dat dit komt doordat er teveel elektronen ontsnappen of verloren gaan buiten de trommel. Klopt het dat dat waarschijnlijk de oorzaak is of missen we iets? Als dit de oorzaak is hoe kunnen we dit dan oplossen? • Hoi Tobias! Heb je misschien iets meer uitleg over hoe jullie zelf de machine gebouwd hebben? Misschien met een schematisch plaatje?
  Groetjes Coco • Hallo Coco,
  Dank je dat je mij wilt helpen. Ik stuur bij dit bericht foto's mee van een schematische tekening, de stroom kring en onze eerste test opstelling. Ik hoop dat dit zou helpen met mijn vraag. Na onze eerste paar testen zijn we er achter gekomen dat er wel electronen worden uitgestoten maar dat er niks warm kan worden gemaakt, zelfs geen kleine hoeveelheden water. We denken dat dit komt door dat er elektronen lekken. Zou u weten hoe we dit op zouden kunnen lossen?
  Groetjes, Tobias • hoi! ik moet eerlijk zeggen dat ik niet goed weet of het probleem ligt aan wat jullie omschrijven. Wat zei jullie leraar hier over? Misschien kunnen we een keer een belafspraak maken zodat jullie de opstelling wat beter aan mij uit kunnen leggen!

  Groetjes Coco • @Coco_P Hallo Coco,
  onze leraar zei dit: Ik heb even wat onderzoek gedaan (erg interessant!) en ik heb wat youtubefilmpjes bekeken (jullie vast ook). En een magnetron werkt dus met mircogolven (microwaves). Deze microgolven zorgen voor het opwarmen van water of voedsel. Nu kan ik me nog herinneren van een proefje tijdens mijn stage dat die golven in een magnetron weerkaatsen van de zijkanten. Op plekken waar ze overlappen, wordt het signaal versterkt, en daar warmt het voedsel beter op. (daarom is de ene helft van je eten koud en de andere helft warm :P ). Nu heb je natuurlijk niet iets waarop de golven kunnen weerkaatsen en staande golven kunnen vormen. (zie ook dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=kpB1wezpJeE )
  Sowieso warmt water dus op door microgolven en niet door elektronen. Die microgolven (electromagnetische straling) ontstaan wel door elektronen (bron: https://www.magnetrongigant.com/hoe-werkt-magnetron/)
  Het kan dus zijn dat de elektronen geen microgolven produceren.
  In dit filmpje, https://www.youtube.com/watch?v=C028XyT7pIM , zegt de man ook rond minuut 7 dat je minimaal 4000 Volt nodig hebt. Hebben jullie die transformator ook uit de magnetron meegenomen en in je opstelling verwerkt? (niet aankomen als het aanstaat!).
  Je zou kunnen proberen door een oude gloeilamp te pakken (geen led) en die voor jullie uitgang (dat blijke) houden en kijken of die gaat branden.
  Elektromagnetische golven kunnen stroom opwekken (een hele theorie weer achter, hoef je niet te weten :P )
  Tot zover wat ik nu weet. Jammer dat je de opstelling niet op school hebt staan.
  Ik ga er nog verder over nadenken en laat me weten wat jullie nu dus wel of niet hebben.

  Morgen donderdag gaan wij hier verder aan werken, zou jij om 15:00 kunnen bellen? Hoe zouden wij telefoon nummers kunnen uitwisselen?

  Groet, Tobias • @Tobias03 De bel afspraak van donderdag is jammergenoeg niet gelukt. Zou je volgende week dinsdag of woensdag kunnen? Hoe kunnen wij het beste nummers uitwisselen voor de belafspraak? • Hoi Tobias, deze week lukt mij helaas niet. Volgende week wel. Kunnen jullie woensdag of donderdag middag bellen?
  Groet Coco • Hallo Coco,
  Voor mij zou de woensdag het beste uitkomen.Na 15:30 zou ik wel kunne afspreken voor het bellen.
  Ik hoor graag van je.
  Groet, Tobias • woensdag lukt niet na 15:30. Anders begin volgende week?


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.